Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент"
14 сеп 2024 18:00, Нели Христова
1719
Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ
Снимка: Twitter

"Русия ще бъде принудена да атакува Германия и САЩ, ако хипотетичните удари по складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България не засегнат Запада."

Това заяви руският генерал-майор от резерва Сергей Липовой, цитиран от държавните медии.

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент", но това няма да е възможно.

Генералът подчерта, че Русия има достатъчно оръжия, за да нанесе удар и продължи:

"Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна – в Полша, Румъния и България – нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ. Няма да имаме друг избор. САЩ искат да прехвърлят всичко отвъд океана, но няма да успеят. Русия разполага с достатъчно надводни, подводни и наземни оръжейни носители за тази цел. Все още се надявам, че няма да се стигне дотам“.

По-рано прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предоставянето на Киев на ракети с голям обсег и правото да ги използва за удари дълбоко в руска територия би означавало, че Западът се опитва да продължи военните действия „до последния украинец“.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано омаловажи предупрежденията на Владимир Путин за война, ако на Украйна бъде позволено да обстрелва руската територия с осигурени от Запада далекобойни ракети.

Байдън подчерта, че не е обърнал много внимание на руския лидер, припомня БГНЕС.

"Не мисля много за Владимир Путин“, каза той, когато се срещна с британския премиер Киър Стармър в Белия дом за разговори дали да премахнат ограниченията на Киев за използване на доставено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1719
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
 
19
 
! Отговори
Майка Русия преди 4 дни
Майка Русия има голямо сърце. Прощава. Но има и големи ракети. Мачка!
16
 
31
 
! Отговори
УУУУУУУУ.. РОССИЯ преди 4 дни
ХОРАТА ВИ НАМРАЗИХА ПОВЕЧЕ И ОТ ТУРЦИЯ...... .ЛЕВСКИ БЕШЕ ПРАВ...
31
 
17
 
! Отговори
681 преди 4 дни
Няма как да спрете българския народ да уважава Русия и народа й! Отвратихте ни *** с вашите идиотии и дано по-скоро изчезнете от тук!
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 дни
Само да посмеят
20
 
9
 
! Отговори
дедо от село преди 4 дни
Ето това исках да чуя! Пожелавам 5-6 ракетки за България и то се знае за къде са!
16
 
25
 
! Отговори
Куку преди 4 дни
Това измислено генералче е наясно,че НАТО е готово да нахлуе в Украйна и да ги омете!След това идва интересното,генералчето ще трябва да се крие в Сибир и от там да мрънка!
12
 
23
 
! Отговори
Слс преди 4 дни
Хипотетично ако всички ударят русия какво ше стане хахаха, руспфилите определено са за изгонване от бг, много проста *** са
22
 
13
 
! Отговори
Видях Кинжал преди 4 дни
Видях Кинжал. Раздираше добруджанското небе. Беше се насочил към Софето където нежно щеше да се приземи право в скута на Кирчо, Кокорчо, Тагаренко и Ицето Иванов, които седят в скута на Пеевски и Боко, които пък са седнали в скута на Доган.
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Плъхове и наркомани, подвизаващи се под ръждясалата табелка с надпис Западен Елит, вие много скоро ще чуете свистежа на КИНЖАЛ, но тогава ще е късно. Ще се кръстите в несвяст, но Бог не помага на глу-пац-ите. Казвам да се знае!
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. БЕШЕ СЕ НА-С-РАЛ!
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Украинците вече не вярват в победата. Сателитната комуникационна система Starlink, която помогна на врага, не работи във войските - по някакъв начин руснаците са се научили да я блокират напълно. Украинските части нямат боеприпаси, техниката е изгоряла, загубите са огромни, а оцелелите нямат достатъчно храна и вода.
16
 
12
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 4 дни
САЩ седят със скръстени ръце и само чакат да завалят руски бомби над тях.Те нямат оръжие нито армия да се защитят и да нанесат удар по лилипутите. Целият свят трепери от руската мощ .Не можаха да превземат Украйна за три дни но нищо след триста години ще стане-.
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
САЩ могат да ударят с ядрени ракети и Москва и Петербург. Но преди ракетите да стигнат целта си, цялата територия на САЩ ще бъде изтрита от географската карта.
8
 
2
 
! Отговори
Ий путинистите преди 4 дни
Защо ще удряте САЩ ? Какво са ви направили ? Нато не помагат ударите върху българия . Ударете пак . Докато помогнат.
8
 
19
 
! Отговори
Искаме и ФАБ преди 4 дни
Помага при най-различни състояния на полова и политическа дезориентация. Лекува! Масовото производство на ФАБ-3000 започна. Лекът иде! Не се притеснявайте евроатланти, ще има за всички!!!
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как само му личи на тоя,че е укра по произход...То точно това искат ФАЩ.Ние от Източна Европа да го отнесем,за да имат повод да атакуват Рудия за ресурси.Наскоро даже са похарчили пари да правят проучвания какво би станало ако има ядрена война в Източна Европа и как ще се отрази на земеделието.Да си правят тези проучвания за ФАЩ примерно какво би станало ако континента им потъне заради разлома както Атлантида при едно хубаво земетресение!Дават милиарди да загиват невинни и Господ гледа отгоре...
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това не могат да проумеят евроатлантичетата списващи тук. Те се радват, че Русия била много слаба щото видиш ли фронтът бил застинал. Щото Украйна влезнала в Курск. Не могат да осъзнавт, че Русия буквално стъпваше на пръсти. Досега не бяха ударяли центровете за енергийно производство, само кабели и трансформатори. Не че не можеха, но преднамерено не го правеха за да не тормозят населението. Сега обаче нещата загрубяха. Свърши се. Изключват Украйна! ОТ ЩЕПСЕЛА!
12
 
21
 
! Отговори
Мдааа преди 4 дни
На руснаците явно не им стига, че избиват собствения си народ!!!
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Удри ***. Тая мачка не е наша.
13
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Тоа генерал на какви хапчета е??? Щял да удари страна от НАТО??? Клоун.