Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег

Шолц: Казах не, дори ако НАТО действа различно
14 сеп 2024 22:16, Анисия Иванова
119
Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег
Снимка: БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц изключи възможността страната му да предостави на Украйна прецизни оръжия с голям обсег на действие, независимо от решенията, които вземат съюзниците от НАТО, предаде ДПА.

Шолц изрази въпросната позиция по време на участието си в обществен дебат в гр. Пренцлау в източната германска провинция Бранденбург. Канцлерът посочи, че предоставянето на германски крилати ракети "Таурус" на Киев би довело до "голям риск от ескалация" на конфликта.

Ракетите "Таурус" имат обсег на действие от около 500 км и биха могли да бъдат използвани за удари по Москва от украинска територия.

"Казах не", подчерта Шолц, като поясни, че "това се отнася и за други оръжия". Германският канцлер допълни, че няма да промени позицията си, дори и ако други държави решат да действат по различен начин.  

Президентът Володимир Зеленски настоява съюзниците на Украйна да ѝ предоставят оръжия с голям обсег, за да може да атакува руска логистика и военни летища, разположени далеч зад фронтовата линия, дори и на руска територия, припомня ДПА.

Оръжието с най-голям обсег, което Германия досега е изпращала на Киев, е ракетната установка "Марс II", която може да поразява цели на разстояние 84 км.

САЩ, Великобритания и Франция са изпратили на Украйна крилати ракети с обсег до 300 км.

В момента се обсъжда въпроса дали да се разреши използването на тези оръжия срещу цели на руска територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Русия
Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
поредната страхлива държава, с русия трябва да се приключи веднъж за винаги, мащабна атака по русия, до пълното и унищожаване
47
7
 
0
 
! Отговори
Главнокомандващ БНА преди 4 дни
А ни ударят пращам веднага 40 000 професионална армия наточени за отмъщение да превземат една област по желание във Русия ( повеченса от украйнците които са във ***. област ) и веднага мобилизирам 100 000 за подкрепление като освен оръжие им се дава алкохол на корем и всякакви амфетамини и стават като нинджи руснак във униформа да не видят че и след Сибир ще го гонят и млатят ! Пращам и 100 000 от ромейте да подържат реда като комендански ! Имаме и още 300 000 резерв !
46
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
спрете се убии-ци никаква поука от 2 св воина пак ще ни запалите с вашатаалчност за печалби стига с това оръжие
45
0
 
2
 
! Отговори
1912 преди 4 дни
До Сата НАТО Можеш да провериш какво става в Курска област ето тук: Pogled.info
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А, ще размисли. Няма проблем.
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Надявам се да има справедливост при този процес - тези държави, които предоставят и разрешават използването на оръжия с голям обсег и заради тях се разрастне войната, точно те да поемат ядрените удари, т.е. руските бомби да падат върху тях.
42
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег ми звучи като Русия няма да предостави на Беларус процесори собствено производство или България няма да предостави на Румъния бойни самолети. Подразбираше се, че каквото нямаш няма как да предоставиш и без единствения по-жалък немски политик от Меркел да се изказва по темата.
41
0
 
16
 
! Отговори
FUCKEU преди 4 дни
Веднъж седмично от летище София по тъмно излита военен товарен самолет,който е натоварен с ..."компоти" за украинската хунта.Въпросните компоти се произвеждат в български военни заводи.И ний сме дали нещо в помощ на кафявата чума..
40
1
 
4
 
! Отговори
И аз преди 4 дни
И аз няма да предоставя на Украйна оръжия с голям обсег !!!
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нормално. Германия е про-руска държава. Там на власт са социализъм и страх. Миграцията от близкия изток е държавна политика, също както миграцията от централна азия е в Русия. Германия използва икономическият си и демографски потенциал на европейската сцена, за да ограничава помощта за Украйна максимално много.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Чудя се ако питат нашите мишоци, ще предоставят ли на Украйна ракети с голям обсег, сигурно ще се хвърлят първи на амбразурата....и после ще се сетят, че всъщност нямат такива......
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този каза , че телевизора му е с кинескоп, повече му харесвал от новите технологии и портфела му бил на 20г скъсан., той не добре с главата да знаете.
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Що бе дайте. После като ви го върнат по въздуха, разправяйте че са ги изстреляли украинците а не вие. Смешници, играят си на война. И тука трябва да въведат някаква военна подготовка за населението, да видят всички че не е шега работа и за отрезнеят.
35
2
 
29
 
! Отговори
Само да вметна преди 4 дни
Путин каза каквото Имаше да казва! Ето че Германия и Италия споделиха,че Не са Предоставили " оръжие" и разрешение на Украйна да стреля в Русия! Да видим кои ще са следващите!-:)))
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Страх лозе пази.
33
1
 
10
 
! Отговори
БОКО преди 4 дни
ЩО ТАКА НАЛИ СМЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ АЗ И ПЕЕВСКИ
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НАТО издрусаха крушите яко! Памперсите са пълни догоре с ароматна реколта. Ръцете треперят, очите сълзят...
31
1
 
5
 
! Отговори
Ала бала преди 4 дни
Наспа ли се?
30
27
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
Ако щат. Украйна и без това изтребва москалите в Курски окръг, горките москалета цвичат като малки кученца.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не знам що не им вярвам съвсем, но все пак звучи обещаващо. А дано!