Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети

Шефът на руската сигурност е на посещение в Пхенян
14 сеп 2024 08:40, Нели Христова
117
 Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведе разговори с шефа на руската сигурност Сергей Шойгу, който е на посещение в Пхенян, съобщиха държавните медии на КНДР.

Пътуването на Шойгу се случва в момент, когато Москва търси боеприпаси, за да продължи своята повече от 30-месечна офанзива в Украйна, а Западът обвинява Пхенян, че изпраща оръжие на Москва. Президентът Владимир Путин посети Северна Корея през юни и подписа договор за взаимна отбрана с изолираната държава.

"Имаше широк обмен на мнения по въпросите на постоянното задълбочаване на стратегическия диалог между двете страни и засилването на сътрудничеството за защита на взаимните интереси на сигурността и относно регионалната и международна ситуация", казаха севернокорейските държавни медии за срещата. Ким "потвърди, че правителството на КНДР ще разшири допълнително сътрудничеството" с Русия въз основа на договора, който те подписаха през юни.

Съветът за сигурност на Русия също заяви на уебсайта си, че срещата на Шойгу с Ким ще "направи важен принос за прилагането" на пакта за отбрана. Шойгу оглави Съвета за сигурност на Русия, след като се оттегли от поста министър на отбраната през май.

Експертите отдавна смятат, че севернокорейските ракети са разположени в Украйна. Нов доклад на Conflict Armament Research тази седмица използва анализ на отломки, за да покаже, "че ракети, произведени тази година в Северна Корея, се използват в Украйна".

Москва има исторически връзки с Пхенян, откакто Съветският съюз помогна за основаването на Северна Корея, но стопли отношенията с нея след началото на офанзивата си в Украйна през 2022 г., в резултат на която скъса връзките със Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
8
 
! Отговори
До ХХХ преди 5 дни
Това, че ти не си чувал за Зеленски преди Байдън е само твоят проблем. Явно си чувал само това, което искаше да чуеш.. Зеленски още като студент е участвал в едно много популярно предаване по Първи канал - КВН, още тогава беше известен и популярен, включително и в Русия. След това създаде собствено шоу Квартал 95. После се кандидатира за президент и е избран с 72% подкрепа.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Шойгу помоли... а преписвачката на пропагандни пасквили *** му държеше през това време инструмента в правилно положение и затова чу, разбра всичко и тук ни го свежда от първа ръка????
82
10
 
7
 
! Отговори
Bai Dun преди 5 дни
В тоя сайт ракетите им свършват вече 2 години,но в Полтава видяха , че не е така !!!
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А от фронта новини няма...Пускаме си пропагандните голи куки за шарани и си лапаме грантовете !
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Капитанът - е те да не са 140 млн "славяни" и православни? тия зад Урал да не попадат в тая категория. а в европейската им част са преко сили 25-30 млн
79
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 5 дни
Докъде се докараха безаналоговите.Да се молят на мизерниците в Северна Корея.Руското позорище е безкрайно.
78
5
 
1
 
! Отговори
До ХХХ преди 5 дни
Русия присвои Крим 2014та! Къде бяха Зеленски и Байдън тогава?
77
3
 
9
 
! Отговори
Сълза и смях преди 5 дни
До там ли стигнахте бе, да ви е.а в пияниците
76
10
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 5 дни
Брей , да му се не види ! На колене ли го моли ?! Това да не е Зельонъй , на колене пред Бидоня ?
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
кофти работа, ако Ким му даде 100 ракети с какво ще плаши комшиите от юг
74
6
 
11
 
! Отговори
Капитанът преди 5 дни
Русия уж най голямата славянска и православна държава, използва мюсюлмани чеченци,като наемници , мюсюлмански дронове и ракети от Иран, подкрепа от китайци и боеприпаси от северно корейци , а войската и е от монголоидни буряти, за да убива и унищожава други славяни в Украйна.
73
6
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 5 дни
Някой да е чувал за Зеленски преди войната и преди Байдън ? Байдън създаде Зеленски както сатаната създава свой демон .....за войната ! Ако Русия просто ей така искаше да нападне Украйна отдавна щеше да го направи ....защо точно Байдън и изчадието му Зеленски се появяват на хоризонта и тогава адже ба Путин ей така решава да нападне Украйна понеже няма какво да прави ?
72
9
 
5
 
! Отговори
КуКлус преди 5 дни
Тук разликата е че Путин иска и се договаря за взаимопомощ докато Зеленски заповядва и си изповядва желанията които ТРЯБВА да бъдат изпълнени дори от САЩ ! Изискванията му са задължение на ЕС и НАТО понеже Украйна е един от най важните съюзници и една от най първите държави ако не и създателка на тези два съюза !
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И Кимчо какво му отговори? Пратете ни още кози или елени, тогава ще помислим за ракетите?
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Брей, вярно ли е? Ако да, то Шойгу е руският Зеленски. Ама има още многооо хляб да изяде за да го стигне.
69
5
 
5
 
! Отговори
КимЧенУн отдавнаУМРЯ преди 5 дни
АБЕ, ТОЯ ВЕСТНИК ГО ОБЪРНАХТЕ НА ГАЛЕРИЯ ЗА НЕКРОЛОЗИ ! Путин УМРЯ В 2022, Еленовъдът изглежда още жив, ама Руската Рулетка дето я играе НЕ ПРОЩАВА !
68
3
 
6
 
! Отговори
Хоп преди 5 дни
Поzop.
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Прасетата ще триумфират над хората! Северна Корея я управлява само едно прасе, но вас ще ви управляват цели три прасета, защото е демокрация! Слава на Тиранията на Триумвирата на трите прасета Сноубол, Скуийлър и Наполеон!
66
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Русия моли Северна Корея за ракети, явно много са я закъсали. Но монголоида ще продължи войната до последния руски войник.
65
3
 
6
 
! Отговори
шойгу преди 5 дни
бате бате дай малко ракети бате че укрите *** бият по т*пата монголска кратуна.