Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети

Шефът на руската сигурност е на посещение в Пхенян
14 сеп 2024 08:40, Нели Христова
117
 Шойгу моли Ким Чен Ун за още ракети
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведе разговори с шефа на руската сигурност Сергей Шойгу, който е на посещение в Пхенян, съобщиха държавните медии на КНДР.

Пътуването на Шойгу се случва в момент, когато Москва търси боеприпаси, за да продължи своята повече от 30-месечна офанзива в Украйна, а Западът обвинява Пхенян, че изпраща оръжие на Москва. Президентът Владимир Путин посети Северна Корея през юни и подписа договор за взаимна отбрана с изолираната държава.

"Имаше широк обмен на мнения по въпросите на постоянното задълбочаване на стратегическия диалог между двете страни и засилването на сътрудничеството за защита на взаимните интереси на сигурността и относно регионалната и международна ситуация", казаха севернокорейските държавни медии за срещата. Ким "потвърди, че правителството на КНДР ще разшири допълнително сътрудничеството" с Русия въз основа на договора, който те подписаха през юни.

Съветът за сигурност на Русия също заяви на уебсайта си, че срещата на Шойгу с Ким ще "направи важен принос за прилагането" на пакта за отбрана. Шойгу оглави Съвета за сигурност на Русия, след като се оттегли от поста министър на отбраната през май.

Експертите отдавна смятат, че севернокорейските ракети са разположени в Украйна. Нов доклад на Conflict Armament Research тази седмица използва анализ на отломки, за да покаже, "че ракети, произведени тази година в Северна Корея, се използват в Украйна".

Москва има исторически връзки с Пхенян, откакто Съветският съюз помогна за основаването на Северна Корея, но стопли отношенията с нея след началото на офанзивата си в Украйна през 2022 г., в резултат на която скъса връзките със Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
шопъ стана и хомо преди 5 дни
.
23
6
 
5
 
! Отговори
Москва била търсила преди 5 дни
боеприпаси и молила Ким да й ги даде. Бacи глупотевините.
22
3
 
4
 
! Отговори
Нане преди 5 дни
Нещата излизат извън контрол шроститутки, подготвяйте се за промяна на адресните регистрации, ако имате късмет да сте от щастливите, де ще оцелеят по пещерите известно малко време... ===)))
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Те щом от бедняка Ким искат ракети, значи им отиде на вятъра мнимото величие :)))
20
2
 
4
 
! Отговори
Дон Кикот преди 5 дни
Да му целуне дебелото седалище...
19
2
 
0
 
! Отговори
До неразбралия преди 5 дни
питай в пАсольството
18
4
 
1
 
! Отговори
Не разбрах само преди 5 дни
И така по отношение на БГ Армията.Въпросът е риторичен. Имали БГ Армия в момента,или за БГ Армия се отчита членството на България в НАТО с неговите военни подразделения на територията на БГ? В смисъл! Всички членки на НАТО освен своитите НАТОвски подразделения,си имат и ,,Национална Армия".Та въпросът ми е.България има ли си своя Армия или НЕ.???????
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Та колко метра останаха до Киев?
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Баси смешните рашки мен, да молят една от най-бедните държави в света за ракети :)))
15
12
 
6
 
! Отговори
Олимпи преди 5 дни
Най-обичам заглавия - Путин е бесен, Шойгу моли, Кремъл в паника... все такива дето са в главата на псевдожурналиста, но не и в реалността.
14
2
 
6
 
! Отговори
Що бе идиот преди 5 дни
"чула разговора как искат ракети...." да не мислиш, че проси ориз, или боб?
13
3
 
4
 
! Отговори
Нане преди 5 дни
Лудото Коте, сестрата на кимчо скоро, ще си достави ядрени бойни глави и не моем го мислим краварника когато им напрае запуска по обора.... Инче по мълоумна пропаганда на краварски слуги, не бях чел... ===)))
12
4
 
5
 
! Отговори
рушкото падение преди 5 дни
няма граници.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Запада : зелени измами и изземване на фермите на хората , защото кравите отделяли метан ; двойни стандарти в миграцията(мюсюлмани - украинци) ; двойни стандарти в енергетиката ; двойни стандарти в Шенген и Еврозоната ; насилствено налагане на лгбтджендър стерилизацията ; подкрепяне на неофашисти в Украйна ; репресии и отнемане на работа , ако откажете ваксинация с експериментални генни течности ; изсичане на гори и унищожаване на плодородни земи , за да се инсталират соларни панели.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Значи Северна Корея може да доставя ракети, а за страни, поддържащи Украйна се чертаят червени линии?! При все, че фашистка рассия е агресора! Пословичната руска наглост
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дедото и бащата на Фат Ким може да се гордеят с отрочето си, тия навремето се молеха на Хрусчов, Брежнев за оръжие, сега Фат докара Путин на колене на килимчето да проси оръжие.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хайде Ким дай ракетите :) Искам да видя санкциите срещу Китай за достъп до стоки в Европа , свободна Азия и САЩ как ще ви се отразят :) Комунизъм в Китай ли ? Не ! Тоталитаризъм да но не и комунизъм !
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ким е инвеститор на годината . Снарядите му се продават по добре от айфонут и на по добра цена а ракетите по добре от тесла ;) Те тва се казва инвеститор . Кой туй есенпи 500 ?????? Така се прави бизнес .
6
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"повече от 30-месечна офанзива в Украйна" няма проблеми, те увредените русофили нямат проблеми с чакането, за тях всичко е скоро докато ритнат букета и комунизъма пак скоро ще победи
5
9
 
9
 
! Отговори
Haaaa преди 5 дни
Хайде стига с глупостите моленето е приоритет на зеления