Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна

Джей Ди Ванс: Бъдете умни и преговаряйте
14 сеп 2024 12:35, Инна Ангелова
359
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс очерта потенциалния подход на евентуална администрация на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна, заявявайки, че той може да включва създаване на "демилитаризирана зона“ на украинска територия и отказ на Украйна от членството в НАТО, предава "Украинская правда“.

Според Ванс подходът е драматична промяна в политиката, която в момента води администрацията на президента Джо Байдън, която се фокусира върху предоставянето на военна и друга помощ на Украйна.

"Мисля, че това би изглеждало така: Тръмп ще седне и ще каже на руснаците, украинците, европейците: "Вие, момчета, трябва да разберете: как изглежда мирното споразумение?“ И вероятно изглежда като сегашната демаркационна линия между Русия и Украйна, която се превръща в демилитаризирана зона“, заяви Ванс.

Предложената демилитаризирана зона, добави Ванс, ще бъде "силно укрепена, за да попречи на руснаците да нахлуят отново“.

Според кандидата за вицепрезидент на САЩ Украйна, като част от мирния план, ще запази своята независимост в замяна на неутралитет - това означава, че Украйна няма да се присъедини към НАТО или други "съюзнически институции“.

Джей Ди Ванс не уточни кой ще контролира "демилитаризираната зона“, но отбеляза, че сегашната демаркационна линия ще остане, което означава, че Украйна няма да си върне територия, сега окупирана от Русия.

По време на интервюто той също заяви, че Русия "не е трябвало да нахлува“ в Украйна, но че "украинците също имат много проблеми с корупцията“. Ванс нарече "погрешно и пожелателно" мислене да се разглежда войната между Украйна и Русия като битка между доброто и злото, а подкрепата на САЩ за Украйна като "великата хуманитарна мисия на нашето време".

"Има много рискове за нас да останем там и да се опитаме да насърчим украинците да задържат Крим. Въпросът е колко американски живота ще струва това? И ако отговорът е повече от нула, тогава си измивам ръцете“, казва Ванс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от Русия
Открити са над 100 руски мини в Черно море от началото на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
10
 
4
 
! Отговори
sd преди 4 дни
Господи, ела и си прибери вересиите наречени Тръмп и Ванс!
269
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В САЩ имало физически нападения над руски журналисти . Не се знае дали е предизборно мероприятие или наистина се върви към война .
268
0
 
5
 
! Отговори
До 279 преди 4 дни
Още ли ревеш бе Пинокио един човек ви нарита цяла тълпа тролеи
267
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аве kAпейки а в голташка пРосия няма те ли си сайтове там да си възхвалявате тинята в Мордор?
266
2
 
5
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 4 дни
Айде понеже реши,че днес е събота малко комплекси за малоценност да избиеш.Там в Одеса нямате ли си сайтове
265
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Търкулнало се гърнето (Тръмп) и си намерило похлупак (Ди Ванс). И двамата ги пере съчмата.
264
5
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 дни
Безпилотна група"Хорн"от състава на ВСУ, публикува дълак клип,на който се вижда как голяма украйнска бронирана колона преминава зад основната руска отбранителна полоса,и продължава в дълбочина на руска територия. ВСУ е овладяло гр. Веселе на 5км.в руска територия,и е излязло в тил на руските войски,с което ги заплашва с обкръжение. Украйнското командване подвежда резерви и техника в пробива. След успешния пробив,украйнски танкови части са излезли на оперативен простор.
263
2
 
4
 
! Отговори
До 269 преди 4 дни
Ами ще се трие щом се пише от тролеи , дето се правят на българи и софиянци и си мислят,че няма да ги хванем
262
5
 
3
 
! Отговори
До 261 преди 4 дни
И как реши,че така или пак украински фантазии
261
3
 
5
 
! Отговори
До 269 преди 4 дни
Ами ще трият бе като си нагъл в чужда държава и си мисли,че като дойдат тук Кличко и Кулебата със заплахи тук сме само слуги и ще се свием ,е явно сте объркали и държавата и хората
260
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Koneйkuтe цяло денонощие 24/7/365 са активни в плюeнeтo, нали си нямат друга работа горките! Но от друга гледна точка всичките са пасивни!между другото kone йkaa вече е мpacнaa дума и се тpuее!
259
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ауууу, мокрите мечти на Путин от устата на тоя ред нек. Редннеци от всички страни, съединявайте се.
258
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Демилитаризирана зона, която е "силно укрепена"? Тоя какво е пушил?
257
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Ами, защото в България се виждали само такива дето сега правят на българи и софиянци, ама нещо са объркали и е,и хората" Айдее, тая kAпейка хептен бъгна...да не дойде някой на камерата ве kAпейка, украинските kAпейки ли?
256
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
*** цяло денонощие 24/7/365 са активни в плюeнeтo, нали си нямат друга работа горките! Но от друга гледна точка всичките са пасивни!
255
1
 
3
 
! Отговори
До 263 преди 4 дни
Ама Рус,а не Укр
254
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 4 дни
Копейката е мерна единица от Киевска Рус. Тогава не е имало Русия а в Киев р имало славянска цивилизация.
253
2
 
1
 
! Отговори
До 260 преди 4 дни
Ами, защото в България се виждали само такива дето сега правят на българи и софиянци, ама нещо са объркали и е,и хората
252
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Като прочета някъде из коментарите" украинските копейки, украинските копейки"" Само лае като куче по керван понеже друго не може да измисли. Нормално, то ако можеше нямаше да е езработен и да живее с на баба си пенсията в слатина
251
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Като прочета някъде из коментарите" украинските копейки, украинските копейки" и вече знам, че кукyту е тук и го яд че е копейка! АААААА ГУУУУСТУУУУУ!