Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред
15 сеп 2024 07:29, Александър Попов
211
Абсурдно или не? Путин подчерта важността на свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подчерта значението на свободата на словото и информацията в обръщение към медийна среща на върха, възприето като абсурдно от критиците на неговата политика за елиминиране на инакомислието, предаде ДПА.

„Във време, когато се развива сложният процес на многополярност, е особено важно да защитим принципите на надеждността на информацията“, каза Путин във видеообръщение към участниците в медийната среща на върха на БРИКС в Москва по случай 120-ата годишнина от създаването на държавна информационна агенция ТАСС.

„Истинската свобода на словото, която отразява различните мнения, дава възможност за търсене на компромиси и общи подходи за решаване на световните проблеми“, добави Путин.

Медиите играят важна роля в изграждането на справедлив световен ред, като дават на хората "обективна и неподправена картина на света", каза Путин.

Въпреки това руснаците почти не се ползват от свободата на словото и медиите във все по-авторитарния климат в страната, отбелязва ДПА и БТА.

ТАСС, създадена през 1904 г., е най-голямата новинарска агенция в страната и се разглежда като правителствен рупор.

Медиите, които не са в съответствие с изискванията и ценностите на Кремъл, са забранявани и затваряни, а противниците на правителството са преследвани от съдебната система.

Кремъл удвои усилията си срещу критиците на войната срещу Украйна, започнала през 2022 г., и много руски групи, които се противопоставят на войната, бяха обявени за нежелани организации.

След като бъдат определени като нежелани, те на практика биват забранявани, което засяга както медиите, така и правозащитните организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Владимир Путин
Още от Русия
Германия няма да предостави на Украйна оръжия с голям обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
20 служители на ФБР нахлуха през нощта в дома на сътрудничка на RT във Маями където тя работи съвсем легално и законно в офиса на RT и цяла нощ са я събличали и проверявали навсякъде и обискирали. Все едно в Русия 20 души да нахлуят в дома на журналистка от CNN и да почнат да я събличат и оглеждат от всякъде за обиск.
102
1
 
5
 
! Отговори
110 преди 4 дни
В България цензурата се изразява на най-представително медийно ниво в липса на мисъл спрямо спуснатите през "посолството" "правилности". Примери от централните новини по БНТ наскоро: вместо ракети с ДАЛЕЧЕН обсег на действие водещата Филипа ... каза с ДЪЛЪГ обсег ????, друго - думи на Путин "не что иное, как" се "превеждат като "нищо по-малко от", а "иное" значи "друго" и изразът има значение "точно такова/това", "нищо друго освен"... Всеки ден угоднярство и невежество, угоднярско невежество!
101
3
 
10
 
! Отговори
Писнало му от лъжи преди 4 дни
Ако в Европа имаше свобода на словото, нямаше да забранят руските медии. Хората щяха да могат да гледат РТ и да решават само кое е истина и кое е прав. А този достъп до информация е отрязан. Това не е само липса на свобода на словото, това са фашистки, диктаторски методи за манипулиране на общественото мнение чрез поднасяне само на своите лъъжи. Както и в днес бг впрочем
100
3
 
9
 
! Отговори
Писнало му от лъжи преди 4 дни
До Анонимен 100 - много точно. В Русия има много повече свобода на словото, отколкото в Европа и Америка. Дори само ако видиш нашите платени джурналя какво пишат... никой не смее да каже думица напреки на дежурната идеология... в случая русофобска и про-гейска (а "демокрацията" е прах в очите за наивници).
99
4
 
6
 
! Отговори
до 105 преди 4 дни
А вие знаете ли колко американски журналисти ползват/ знаят руски и колко са ходили някога в Русия за каквото и да било? Въпросът може да се отнесе и за джурналята в ЕС. Защото например допреди миналата година в задължителната матура на Русия се включваше английски език, вкл. устен (в България НЯМА устен на матура, за разлика от паправителен или приравнителен), (отмениха го, защото прецениха, че на голяма част и руският не им е майчин е не са равнопоставени)
98
2
 
3
 
! Отговори
uha преди 4 дни
На чист българскии му се вика - гьон-сурат.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На български има разлика между свобода и слободия. Нищо и никой в света/ във вселената не са сами по себе си, не са без връзки със знайни и незнайни фактори. Чисто и просто, това е аксиома. И е дълбока безпросветност, изцяло липса както на образованост, така и на осъзнаване на конкретния жизнен опит, че няма възможност "всеки сам да си решава". И бебетата врякат, като не им е на кеф, ама нищо не могат сами. Никой от нас, вкл. на най-високи обществени позиции, не решава сам. НИКОЙ.
96
7
 
3
 
! Отговори
Какъв преди 4 дни
..."Вова" мъчи.болният мозък? Който и "русофил", ако не се разграничи от военните престъпления на Диктатора, автоматично става съучастник! Не са достойни за уважение!
95
4
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 4 дни
Тоя е психопат като по учебник.
94
7
 
7
 
! Отговори
Шегаджия преди 4 дни
Вовата е бил в добро настроение и е решил да се помайтапи малко със света. Колко жалко, че не е разгърнал скрития си талант на комик, а вместо това се зае много сериозно да съсипе за десетилетия и Украйна, и Русия.
93
5
 
6
 
! Отговори
помислете преди 4 дни
Колко руски журналисти от свободата на словото вече не са сред живите.
92
2
 
9
 
! Отговори
Дуров от Франция преди 4 дни
А аз защо съм в затвора?
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 102 - Абсолютно, само дето политкоректните у нас си плюят по навик по всичко руско.
90
4
 
9
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 4 дни
Те наистина могат да пишат каквото си искат , само че след това могат да ги самоубият от 10-ят етаж! В Империята на Лъжата , за "свобода на словото" смятат , че можеш да си лъжеш безкрай! Всяко едно престъпление и всяка една лъжа в името на Путин , автоматично те освобождава от отговорност!
89
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кое му е абсурдното? Свободата на словото бе убита в Европа. В Русия е доста по-добре. Тук през 2020-та официално се сложи край на тази свобода. Сега официалните медии излъчват до откат само едни и същи опорки и гледната точка е само една - спуснатата и одобрена от посолството.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
След като Путин така е казал, обещаваме да не трием повече коментари!
87
5
 
6
 
! Отговори
Навални преди 4 дни
Е, говорих свободно но ме убиха в затвора в Сибир.
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не, не е абсурдно. В Русия свобода на словото - свободен си да кажеш това, което е приемливо за Путин.
85
3
 
4
 
! Отговори
Русофоб преди 4 дни
До 95. Айде дай нещо различно бе, петолъчка. Не ви ли втръсна от едни и същи опорки?
84
3
 
4
 
! Отговори
Империя на злото преди 4 дни
Хи-хи-хи.