Подоляк: Планът на Зеленски за мир не включва замразяване на конфликта

Войната трябва да завърши с поражението на Русия, заяви той
17 сеп 2024 18:12, Нели Христова
42
Подоляк: Планът на Зеленски за мир не включва замразяване на конфликта
Снимка: БГНЕС

Към днешна дата няма нито един план за прекратяване на войната в Украйна, който да включва замразяване на конфликта, прекратяване на огъня или прехвърляне на територии на Руската федерация. Има само една официална позиция - войната трябва да завърши с поражението на Русия. Това подчерта ръководителят на президентската администрация в Киев Михайло Подоляк, съобщава изданието "Страна.ua“.

Подоляк отрича, че "планът за победа“ на Зеленски включва замразяването на военните операции по фронтовата линия.

"Никакво замразяване на конфликта, защото това няма да доведе до края на войната като такава, а само ще помогне на Русия да получи възможност да натрупа допълнителни ресурси и да продължи. Следователно, разбира се, няма концепции за отстъпване на територии. Няма концепции и за замразяване на конфликта“, обобщи съветникът на Володимир Зеленски.

По думите му Киев е готов да прекрати войната само чрез поражението на Руската федерация. А сред точките от плана на Зеленски е и Курската операция.

"Това, първо, значително ще повлияе на обществените настроения, които съществуват в Русия, второ, ще окаже съществен натиск върху обкръжението на Путин и ще доведе до края на тази война“, уверява Подоляк.

През миналия уикенд BILD публикува своя версия на "плана за победа“ на Зеленски, който президентската канцелария в Киев определи като "фалшив“. В него – според германския вестник – се предвижда удари с далекобойни оръжия по цели в Русия и възможността за замразяване на бойните действия в определени участъци на фронта.

От президентската канцелария в Киев обаче не отрекоха плановете за удари дълбоко по територията на Русия, припомнят от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Русия
Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Въпросът е кое е по-вероятно,поражение на Руската федерация или избиването на останалите живи украински мъже и момчета ...всеки може да си отговори на този въпрос...
15
2
 
21
 
! Отговори
веско преди 3 дни
Тая *** от 3- те велики Империи - Пруска, Австо унгарска и Руската (думите са на Бисмарк ) наречена Украйна както и нацията им са ненормални. Кой нормален човек би допуснал да победиш най- голямата Ядрена сила ? Русия !---- само ***..отите , предателите , лицемерите , слаб...умн ите и мало..умните могат да мислят така но не и нормалните .
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Време е да се организира един преврат в украйна от цру и войната да приключи.
13
2
 
9
 
! Отговори
Нижная Подсветка :) преди 3 дни
да де, ама за "предвидените удари с далекобойни оръжия по цели в Русия" има измислено точно лекарство: при първия такъв изчезват всички мостове и тунели на територията на т.н. Укриана. После - всички основни ЖП гари и останалата инфраструктура, барабар със складовете за гориво. Ха да видим как укро-вермахтът ще пренася теа ракети. Може с каруци, или на ръка. И в двата случая тези усилия ще бъдат мигновено навестени от разнообразни изделия - от дронове до Искандери
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Скапан фашист!
11
3
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 дни
Тоест въпросът е - след войната ще няма Украйна, или изобщо нищо няма да остане?
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Укрия ще свърши като руска република в състава на РФ.
9
2
 
11
 
! Отговори
Сашко преди 3 дни
Е какво да каже на този етап?На следващият етап ще говори друго
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 4Просят си да ти ударят с ядрено уръжие.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Зеленски да очаква народа на украйна да сенадигне срещу него.
6
1
 
13
 
! Отговори
ЕДИН преди 3 дни
Абе тоя По-долен да не би да си краде от белото на Зеленчука? Или може би не му понася?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
След края на СВО ЕС ще се разпадне.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ще победят ядрена държава, тия украинци от малки с дрога ли са ги захранвали
3
3
 
19
 
! Отговори
бай Владо преди 3 дни
да де, ама тоа с физиономия на слаборазвиващ, май не му е ясно, че Русия едва ли се интересува от некъв "план за победа на некъв Зеленски, нито от "плановете за удари дълбоко по територията на Русия". Тя си изпълнява нейния си план, и той се заключва в едно: укронацистите ако не се предадат да бъдат изтребени, и всичко до Киев да бъде освободено от укронацизма. А ако много ритат - и след Киев до границата с Полша...
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Значи ясно са разбрали ,че Украйна няма да съществува. Да искат пълно поражение на Русия . Е как ще стане. Това в най мокрите сънища на Байдъню го няма.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какво означава замразяване? Зеленски мисли ли, че ще чака Украйн 20 години да се въоръжи и пак да напане Русия?