Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план

Дори и сега темата Залужни остава ключова
17 сеп 2024 17:30, Гергана Попова
55
Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и няколко други командири на украинската армия бяха против идеята за нахлуване на територията на Курска област, съобщава Politico.

Заради това беше уволнен и командирът на 80-а десантно-щурмова бригада на Украйна Емил Ишкулов , който се притесняваше, че бригадата му може да се окаже твърде уязвима на руска територия и броят на загубите на бойците на украинските въоръжени сили да се увеличи. рязко. Залужни беше против операция „Курск“ само защото нямаше втора стъпка, след като украинските войници преминаха границата.

„Той така и не получи ясен отговор от Зеленски. Той почувства, че това е хазарт“, каза един от украинските официални лица пред чуждестранни журналисти.

Междувременно възражението на Залужни срещу нахлуването беше, че няма ясна втора стъпка, след като границата е била успешно пробита от елитни украински части, събрани от четири бригади, според тези служители, пише още изданието.

Дори и сега темата Залужни остава ключова, защото Западът се притеснява, че Киев може да се окаже в капан в резултат на операцията си и да загуби твърде много сила. Украинският президент Владимир Зеленски се надяваше, че руското министерство на отбраната ще прехвърли сили от Донецк в района на Курск, като по този начин ще отслаби защитата си, но това не се случи.

„Руските сили продължават да постигат значителни тактически успехи югоизточно от Покровск, критичен логистичен център, разположен на пресечната точка на някои от критичните железопътни маршрути за доставка на Украйна“, казва базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната.

Украински войници казват, че загубите на украинските въоръжени сили в Донецк нарастват бързо, което принуждава генерал Александър Сирски да изпрати част от Курск за укрепване на отбраната в Донецк.

Говорейки миналата седмица в Киев на годишната среща на конференцията на Ялтинската европейска стратегия, среща на високо ниво, събираща украински и западни официални лица, Зеленски настоя, че ситуацията в Донецк се нормализира, въпреки че призна, че остава трудна.

„През последните седмици ситуацията в Донецка посока, ако говорим за Покровск, леко се подобри“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Русия
Руски военни кораби навлезли във водите на САЩ край Аляска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
атаката е правилна но доста закъсняла, това трябваше да го направят още април 2022 година, когато новобранките от великата 65 километрова колона тръгнаха да бегат кат' дииви....
34
3
 
8
 
! Отговори
Още по важно преди 2 дни
До ВАЖНОНещо си се объркал ,тр а вер с, тротинетките са в ЕС.
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе вЕрно ли е това което пише Дойче веле че швабите имат под 400 танка? А това което Форбс твърди че хохлите губят с бясна скорост тенекиите Абрамс( от 31 доставени над 20 са фира) дали е вярно,а джендърляци? Или викатв,това са проруски медии??? Буахааааа
32
11
 
16
 
! Отговори
ВАЖНО преди 2 дни
Нв репликирайте руските тротинетки, само им увеличавате заработката
31
8
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 2 дни
Мухаха, кви БВПта. НАТО си махна техниката от 80те, заделиха по 1% от БВПто. Русия вади чертежи на Армата и буха 30% от БВПто са за скрап! Уникален план! Нулирането върви...
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Британците, с типичното си отвратително двуличие, готвят Залужни за наследник на Зеленски. Затова и Залужни се изказва негативно за курската авантюра. Британците излъгаха и.в.д. президент Зеленски да прати част от най-подготвените бойци в курска област. Очевидният провал на ВСУ явно ще бъде използван като лост за смяна на властта в Киев. Единственото непредвидено от МИ6 е, че Зеленски е напълно луд и по тази причина - неконтролируем.Никой не знае как ще реагира, способен е да ликвидира Залужни.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
От падъци,не ме трийте! Какво лошо има в това че питам тротинетките дали този път перемогата се отлага за към 2050- а или за малко по късно?
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе кво става? Русите викат че ги гонят, пък евакуират нови селища...Безаналогови г**паци
27
0
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 2 дни
Кви са тия натовски стандарти ?
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
сравенете войната на Азербейджан с Армения и тая, азерите си смениха командването с изцяло подменено командване по натоваски стандарти, прегазиха армения за 2 седмици, а руснаците там гледаха и несмееха да се намесят
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да воюваш срещу Русия трябва бая да ти хлопа дъската.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос! ТО ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ДАДОХА ФИРА.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На Германия ще й трябват 100 години да произведе оръжията, които Русия произвежда за 6 месеца на САЩ ще му трябват само 50 години.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това да си военен е толкова долно, гнусно и противно,че тези хора как се измъчват с това да си проSт военен не знам
21
3
 
1
 
! Отговори
Много си прост Саше преди 2 дни
За един генерал не е важно да е опитен и добре подготвен а да слушка.Тъй че Сашето Мисирски е идеалния кандидат за длъжноста
20
4
 
7
 
! Отговори
Унижавам натовци преди 2 дни
До Анонимен 14 И защо вече трета година НАТО оставя горките хохълчета да се гърчат и руснаците да ги мачкат като пластелин? Защо въпросните фърчила веднага не налазиха руснаците? Или казваш НАТО обича да гледа как страдат украинците?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Боже, колко трябва да си *** , за да си военен Боже мили Боже.
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Украйна щеше да се предаде още март 2022 година, ако не е западната финансова и техническа помощ, факт. Въпреки западняците Русия пак победи.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск, хахахахаха.
16
2
 
9
 
! Отговори
Public enemies преди 2 дни
13 уникални простотия, България след съветско време нема , ни пари, ни армия , ни въоръжение.