Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план

Дори и сега темата Залужни остава ключова
17 сеп 2024 17:30, Гергана Попова
55
Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и няколко други командири на украинската армия бяха против идеята за нахлуване на територията на Курска област, съобщава Politico.

Заради това беше уволнен и командирът на 80-а десантно-щурмова бригада на Украйна Емил Ишкулов , който се притесняваше, че бригадата му може да се окаже твърде уязвима на руска територия и броят на загубите на бойците на украинските въоръжени сили да се увеличи. рязко. Залужни беше против операция „Курск“ само защото нямаше втора стъпка, след като украинските войници преминаха границата.

„Той така и не получи ясен отговор от Зеленски. Той почувства, че това е хазарт“, каза един от украинските официални лица пред чуждестранни журналисти.

Междувременно възражението на Залужни срещу нахлуването беше, че няма ясна втора стъпка, след като границата е била успешно пробита от елитни украински части, събрани от четири бригади, според тези служители, пише още изданието.

Дори и сега темата Залужни остава ключова, защото Западът се притеснява, че Киев може да се окаже в капан в резултат на операцията си и да загуби твърде много сила. Украинският президент Владимир Зеленски се надяваше, че руското министерство на отбраната ще прехвърли сили от Донецк в района на Курск, като по този начин ще отслаби защитата си, но това не се случи.

„Руските сили продължават да постигат значителни тактически успехи югоизточно от Покровск, критичен логистичен център, разположен на пресечната точка на някои от критичните железопътни маршрути за доставка на Украйна“, казва базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната.

Украински войници казват, че загубите на украинските въоръжени сили в Донецк нарастват бързо, което принуждава генерал Александър Сирски да изпрати част от Курск за укрепване на отбраната в Донецк.

Говорейки миналата седмица в Киев на годишната среща на конференцията на Ялтинската европейска стратегия, среща на високо ниво, събираща украински и западни официални лица, Зеленски настоя, че ситуацията в Донецк се нормализира, въпреки че призна, че остава трудна.

„През последните седмици ситуацията в Донецка посока, ако говорим за Покровск, леко се подобри“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Русия
Руски военни кораби навлезли във водите на САЩ край Аляска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 13 Мдаа,затова Моцарт, Блек Уотър... избягаха с писъци от Украйна и оцелелите разкязват пред медиите че това е ада на земята и толкова хард война не били виждали. Ама това е щото руснаците не могат. Буахааааа
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 10, вече трета година умрялата Расиа не може да се справи с една много по-малка и слаба държава, която даже не е Велика сила! А НАТО не участва, а само стои отстрани и гледа руския резил! Ако участваше НАТО, над Расиа щяха да летят F-35, Eurofighter, Rafall и пр. самолети, които сами по себе си са достатъчни да размажат Расиа
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
и руското и украйнското командване са плод на съветската школа, която е тотална щета, нямат никаква дългосрочна визия, неумение за водене на маневрена война, липса на сериозна логистика...... хубаво трябва да се поучим от тая война и всички тия възпитаници в нашата армия от съветско време да бъдат подменени
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хахахааааа, отново манипулации,WSJ,The Times .. пишат че Саешето Сирски изтегля войски от Харков за да ги прати в Курск,целта е да угоди на зеления шмъркач който иска да лъже на срещата в САЩ че печели в Курска област.
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вече трета година великото НАТО с 90% БВП го спукват от бой в Украйна, някаква бедна и изнемогваща Русия с 2% БВП.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На зеления задните части ще станат червени скоро като го награби бай Мецан.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Залужни пристигна в Киев в състава на делегацията на Блинкен и на разговорите седеше от страната на САЩ и Англия. И ехидно се подсмиваше на Зеленски.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Курската авантюра е към края си....голямо подскачане беше голямо натискане на клавиши .. е драги шарани истината боли ! Отидоха 7 бригади зян
6
13
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 2 дни
Знаем, да. По руските сметки ВСУ трябваше да спре да съществува на ден 1 от войната- ПВО и всичко беше унищожено. На година 1 твърдяха за 1м убити, а ВСУ е точно 300к + 300 ревервисти. Руските мечти на бедната саката мечка са безплатни.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
След като са си дали дивия на американците, сега да им сърбат попарата. Сметки без кръчмар...
4
8
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 дни
Груз 200 и зелю са тотал щета, само залужнио имаше малко идея какво прави, тия са Руски агенти и унищожават Укрите по план, хем бинденковците нема да имат проблем да си вземат каквото им остане у западните части и да си го ползват без недоволни укри
3
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
......съобщава Politico.... Ай сиктир!!!!
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да, малко безсмислено нахлуване, но нагледно се видя руската смешка колко е жалка. Отново вие ли вие на умряло и плямпа за ядрено оръжие. То друго на тия голтаци не им остана. Само си мисля един десант в голташка Русия и всичко е "чао". То и с Пригожин се видя нагледно- на парад почти стигна до Москва.
1
8
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 2 дни
Не им знам плана,но явно Напушения иска да намали популацията на своето население,защото е много. Само до вчера са убити над 14200 украински войници само в куркската инвазия.