Русия: За Европа Крим е стратегически регион

Основната цел на Запада е господство в Черно море
20 сеп 2024 17:30, Инна Ангелова
53
Русия: За Европа Крим е стратегически регион
Снимка: Pixabay

“Европейските политици, деклариращи подкрепа за претенциите на Украйна към Крим и Севастопол, не са загрижени за интересите на Киев, а за надеждите си да използват полуострова като стратегически плацдарм в Черно море”, твърди Дмитрий Белик, депутат от Държавната дума на Русия от Севастопол, член на комисията по международни отношения, предава ТАСС.

По-рано министърът на външните работи на Полша Радослав Сикорски на среща в Киев предложи Кримския полуостров да премине под мандат на ООН и провеждането на референдум за статута му след 20 години, съобщи украинското издание "Страна.ua“, цитира “Фокус”.

"Всички тези "добри“ предложения от страна на колективния Запад и още повече от страна на страдащата от русофобия Полша нямат за цел да помогнат на Украйна: ако Крим попадне под мандата на ООН, Западът моментално ще използва полуострова за свои цели, една от които е господство в Черно море. Севастопол и Крим са от стратегическо значение, те са форпост на южните граници на Русия и неразделна част от страната ни, така се е оформило исторически“, коментира Белик пред ТАСС.

Според его стремежите на Украйна да си върне полуострова са “напълно празни” и “безперспективни”. "Референдумът, в резултат на който Крим и Севастопол се обединиха с Русия, демонстрира единодушното желание на жителите на тези два региона да станат част от Руската федерация“, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Русия
Още по-срамно за Русия: Документи разкриха, че войските са очаквали нахлуването в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
до 50 Последно: Защо няма никаква руска територия на северозапад от Кавказ на снимката, географе, както е в действителност. Казвай бързо ве?
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Последно: Намери на картата Калининградска област. Тя е с площ малко над 15 000 км2. Кримският полуостров е с площ 25 000 км2. Това, което ти посочваш за Крим е 50 пъти по-голямо от петънцето Калининградска област, изобразено на тази карта. Чувал ли си някога за мащаб?
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 47 Острия нос е южен Дагестан???? Муахахахахаахаххахааа.........Ти си бил най-тъъъъпото същество в този сайт. Не, може и да си като оня Костадинов- никога не си признава че е сгрешил и ще маже и маже тъпотии до откат само и само да не си признае че е сгрешил.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
а за русия не е стратегически крим, не... само за Европа, а кой няма да има излаз на Черно море?...
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"Къде видя такъв остър нос в Кавказ???" - Ти го наричаш нос и си вярваш. Това е силует, очертанията на руската територия. Билото на планината Кавказ е почти отвесната линия най-вляво, а това, което изглежда като нос е Южен Дагестан - най-южната точка на РФ, древният град Дербент, на границата с Азербайджан.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Черно море никога няма да бъде на така наречените КОРУМПИРАНИ ЗАПАДНЯЦИ и това е повече от истина
45
7
 
9
 
! Отговори
Liers преди 1 час
Поредните джуджетни лъжи. Свикнали сме им. Могат да излъжат само себе си и никой друг. Оппа, и форумните тролеи, тоже.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Победата ,както официално каза Зеленски е до края на ноември ! А той никога ,не лъже ,за разлика от бункерният плъх Путин ,който вече е пълно зомби ..
43
1
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 1 час
Крим е изключително стратегически важен за Русия, но Украйна в НАТО означава много американски наемници и оръжие в Украйна, една такава война в бъдеще би била невероятно трудна и може би неуспешна.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 39 Я виж Кавказ как изглежда на политическата карта ве, мозък??? Къде видя такъв остър нос в Кавказ??? Друго- от Кавказ на северозапад има руски територии. Къде ги видя на смнимката ве, смееешник? Чудиш се вече как да се измъкнеш, понеже разбра че си сгрешил, но ставаш за още по-голям смях. Муахахахахаа..
41
4
 
8
 
! Отговори
Блатните Жужета преди 1 час
Откраднаха с армия от зелени човечета Крим, окупираха 1/3 от територията на Грузия, инсталираха 25000 армия в Молдова. Продължават да крадат от Украйна - досега са откраднали 20% . Блатните Жужета притежават 1/6 от територията на Земята но искат да си откраднат още . Лакомо дупеКръвСере-
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сталин не е руснак!
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос! ТО ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ДАДОХА ФИРА.
38
7
 
2
 
! Отговори
ДУШКО ПОПОФ преди 1 час
КАЗАСТАН Е РУСКА ЗЕМЯ..СТАЛИН ДАДЕ 2 МИЛИОНА КВ.КМ ПОДАРЪК НА КАЗАШИТЕ ПРЕЗ 1936 ГОДИНА ...ТЕ БЯХА БЕЛИ КИРГИЗИ ТОГАВА..СЛЕД РЕФОРМИТЕ СТАНАХА КАЗАШИ ...СЕГА Е РЕДНО - МОНГОЛИЯ, КАЗАСТАН, АЛЯСКА И ФИНЛАНДИЯ==ОТНОВО ДА СЕ ВЪРНАТ В МАЙКА РОССИЯ .
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"Този полуостров най-вляво на снимката какво е ве?" - Не е полуостров. Северен Кавказ е. Разположен е между Каспийско и Черно морета.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Война в Украйна щеше да има при всички положения, да не мислите, че НАТО 10г. въоръжава и подготвя най многочислената армия в европа ей така за лудо, ако Русия не ги беше изпреварила укрите след като ги подготвят и въоражат веднага щяха да нахлуят в Крим, който беше анексиран най демократично с референдум.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Украинските майстори ,от една година ,могат ,да взривят моста ,но го оставиха ,за сарют на победата ,до средата на ноември ...
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
33
2
 
3
 
! Отговори
Очертанията преди 1 час
на Русия наподобяват галопиращ кон с глава Чукотка/Камчатка. Това дето изригва фъшкийте е насочено към полуостров Европа.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Крим , е на Радев ....