Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война

САЩ понякога забравя, че Русия не блъфира
Обновена: 26 сеп 2024 13:31 | 26 сеп 2024 13:31, Инна Ангелова
215
Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война
Снимка: Pixabay

“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е още по-опасна, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 година”, сподели бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в статия на личния си уебсайт.

Според него западните страни все още се опитват да отслабят Русия. Затова те предприемат все по-отчаяни, рисковани стъпки. По-специално те допринасят за ескалацията на конфликта в Украйна. И всичко това, защото не приемат на сериозно думите на Русия за готовността й да използва ядрено оръжие.

“Това се потвърждава от действията на Пентагона. Той разработи сценарий, при който САЩ удрят Русия със собствените си оръжия. Лудостта на този сценарий е, че той игнорира публикуваната руска ядрена доктрина, която гласи, че в случай на ядрена атака на руска територия Русия ще отговори с цялата мощ на своя стратегически ядрен арсенал“, пише Ритър, цитиран от “Труд”.

Вашингтон обаче забравя, че Русия не блъфира. И в случай на атаки на собствена територия може реално да използва ядрено оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират конфликта, или да се надяват на разрешаване на ситуацията от Русия.

Повечето сценарии, които се разпространяват в западните медии, които включват ядрен конфликт между Русия и Съединените щати, показват, че Русия инициира обмена чрез използване на ядрени оръжия срещу Украйна в отговор на влошаващите се военни, икономически и/или политически условия, предизвикани от САЩ и НАТО успешно използва Украйна като пълномощник за постигане на стратегическото поражение на Русия.

Това е продължение на политическата цел, поставена от министъра на отбраната Лойд Остин през април 2022 г., "да видим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна“, което означава, че Русия не би трябвало да “няма способността много бързо да възпроизвежда“ силите и техниката, които губи в Украйна.

Тази политика се провали; Русия погълна четири нови територии - Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск - към Руската федерация, а руската отбранителна индустрия не само компенсира загубите, понесени в украинския конфликт, но в момента въоръжава и оборудва допълнителни 600 000 войници, които бяха добавени в руската армия от февруари 2022 г.

Ние сме по-близо до ядрен конфликт между Съединените щати и Русия, отколкото по всяко време след Кубинската ракетна криза от 1962 г.“, казва още в статията си Ритър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: ядрена войнаСАЩРусия
Още от Русия
Владимир Путин: Русия ще обмисли използването на ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
14
 
13
 
! Отговори
Петър преди 10 часа
Русия трябва да удари ФАЩ със поне 100 ядрени бомби ,ако ще това да коства края на човечеството .
168
17
 
9
 
! Отговори
Не е лесно ! преди 10 часа
Да водиш война срещу диктаторска държава ,там войници се събират много по-лесно отколкото във някоя демокрация там и танкове ще се пройзвеждат по лесно ,даже и децата ще се включат ( къде ще ходят ) само че ни войниците им са войници ни танковете им както трябва а и възела ще се стяга все повече Воника не е само да го извлечеш до бойната линия ако руснаците се срещнат със армията на щатите ще бъде пълно фиаско за руснаците такъв бегом ще му ударят че по Сибир ще ги търсят...
167
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Такива статии са полезни. Намаляват стреса и ви зареждат с позитивна енергия.
166
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Както е тръгнало, скоро западняците ще се пекат на десет слънца.
165
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Русия ще унищожи света, ако продължават да я дразнят. Всичко си има граници.
164
5
 
23
 
! Отговори
бананa преди 10 часа
Е чи каква държава ако не провалена и колониална е БълГЕЙрия бе, потник? Да не е преуспяваща, с процъфтяваща икономика, земеделие, заплащане, образование? Супермаркетите ни немски, Мариците краварски, Златото канадско, заводите ( до колкото останаха) немски. Заплатите колкото да не умреш от глад, цените по-високи от на запад.Единственото което ни крепи все още са инфраструктурата и кадрите от Тошово време!
163
21
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 10 часа
След провала на сармата от онзи ден-общо четвърти от 5 опита болният дадка от червения площад отново чертае червени линии понеже начертаните до сега вс са прекратени и в опит да сплави запада сакън да не даде разрешение на укр да стрелят с далекобойни оръжия че тогава московията тотално ще се опърли а тя паляницата я пали и без това достатъчно.Дано само не му свърши боята за червените линии че тогава незнам кво ке дела деди-осмен пак да хлопне по масата и да прибяга да му сменят памперса
162
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Хафаа ха .Пратена руска дезинформация.Вика предавайте се,Русия е велика. Тия рашки пак са изкрейзили от бой....
161
8
 
9
 
! Отговори
До алото преди 10 часа
Виждам че поляците добре са ви бръкнали в г3ъ вчера пред ООН щом вашия плешив представител чак напусна залата а девойката дето остана гледаше все едно е в необрано лозе след изказването на полския представител.Оти тъй?
160
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
- Приятно ми е, Скот! - Скот, кой? - Просто Скот!
159
1
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 часа
Не ми пука вече
158
5
 
13
 
! Отговори
До ало ало преди 11 часа
Ходи се прегледай.Ти явно си много тп да вярваш че някой ще разположи ф16 и то до харкув точно.Това в комсомолская правда ли го прочете
157
22
 
18
 
! Отговори
ало ало преди 11 часа
4 броя ефки 16 са унищожени на летище до харков с кинжали, били са полски наемници!...тия западни щайги май няма да имат шанс да фръкнат!
156
10
 
20
 
! Отговори
Руя преди 11 часа
Един умен мъж,но за жалост тъпите политици не го чуват.
155
14
 
12
 
! Отговори
Муахахаха преди 11 часа
Много че кефи днес.бг кви измислени статии публикува само и само да докаже нещо което вс знаят а именно че е една пропаднала проруска медия обслужваща интересите на блатното царство.Ае днеса-що нищо не пишете за това че пундин на два дни променя ядрената доктрина на московието и през 3 дни чертае нови червени линии понеже начертаните от него вече вс са прекрачени.Сега след поредния провал на сармата от онзи ден отново на дневен ред е атома в опит да сплаши запада за далекобойните оръжия
154
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Скот Ритър е доказан и осъден педофил! Вие смятайте колко може да му се вярва!
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
А Медведев какво казва по въпроса?
152
5
 
16
 
! Отговори
Българин преди 11 часа
До ядрена война ще се стигне само при ескалация от страна на запада до ниво, в което западно оръжие, което се управлява от военни на НАТО тръгне да убива масово руски граждани навътре в Русия. И то това е идеята на една сила да е ядрена - да има потенциала да възпре такива атаки. Въпросът е къде ще е ядрения удар. Ако е в Киев или Лвов, на какво основание западни държави ще изстрелят техните ядрени оръжия по Русия (което ще е края на света).
151
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Само че в България има американски бази и никой българин не знае какво има в тях
150
3
 
7
 
! Отговори
История преди 11 часа
Все бивши се изказват неподготвени..така е най удобно..изказва се някой от който нищо не зависи и може да ги плещи както си иска..