Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война

САЩ понякога забравя, че Русия не блъфира
Обновена: 26 сеп 2024 13:31 | 26 сеп 2024 13:31, Инна Ангелова
215
Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война
Снимка: Pixabay

“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е още по-опасна, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 година”, сподели бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в статия на личния си уебсайт.

Според него западните страни все още се опитват да отслабят Русия. Затова те предприемат все по-отчаяни, рисковани стъпки. По-специално те допринасят за ескалацията на конфликта в Украйна. И всичко това, защото не приемат на сериозно думите на Русия за готовността й да използва ядрено оръжие.

“Това се потвърждава от действията на Пентагона. Той разработи сценарий, при който САЩ удрят Русия със собствените си оръжия. Лудостта на този сценарий е, че той игнорира публикуваната руска ядрена доктрина, която гласи, че в случай на ядрена атака на руска територия Русия ще отговори с цялата мощ на своя стратегически ядрен арсенал“, пише Ритър, цитиран от “Труд”.

Вашингтон обаче забравя, че Русия не блъфира. И в случай на атаки на собствена територия може реално да използва ядрено оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират конфликта, или да се надяват на разрешаване на ситуацията от Русия.

Повечето сценарии, които се разпространяват в западните медии, които включват ядрен конфликт между Русия и Съединените щати, показват, че Русия инициира обмена чрез използване на ядрени оръжия срещу Украйна в отговор на влошаващите се военни, икономически и/или политически условия, предизвикани от САЩ и НАТО успешно използва Украйна като пълномощник за постигане на стратегическото поражение на Русия.

Това е продължение на политическата цел, поставена от министъра на отбраната Лойд Остин през април 2022 г., "да видим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна“, което означава, че Русия не би трябвало да “няма способността много бързо да възпроизвежда“ силите и техниката, които губи в Украйна.

Тази политика се провали; Русия погълна четири нови територии - Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск - към Руската федерация, а руската отбранителна индустрия не само компенсира загубите, понесени в украинския конфликт, но в момента въоръжава и оборудва допълнителни 600 000 войници, които бяха добавени в руската армия от февруари 2022 г.

Ние сме по-близо до ядрен конфликт между Съединените щати и Русия, отколкото по всяко време след Кубинската ракетна криза от 1962 г.“, казва още в статията си Ритър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: ядрена войнаСАЩРусия
Още от Русия
Владимир Путин: Русия ще обмисли използването на ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Всички ядрени страни да изпраскат по един "Дебелак" по Мацква.
148
9
 
10
 
! Отговори
Германец преди 11 часа
Хахахаха... Скот Ритър... Направо да бяхме питали алкаша медведев какво мисли по темата :)
147
7
 
3
 
! Отговори
паф преди 11 часа
по нас никой няма да фърли нищо - едните знаят че управниците ни са с тях, другите знаят че народа ни е с тях! и при двата случая печелим и ще гледаме отстрани ядрен сеир!
146
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Дайте още изказвания на провалени US офицери които са яхнали русофилизма за да впечатляват.Ритър едно към едно повтаря руските опорки. В началото на 23год.,,Руските войски още не са започнали да истински да воюват, ".Януари 2024год.,, Руската армия е на крачка от разгром на ВСУ и окончателна победа. За него пък, България е колониална и провалена държава.Все руски опорки.
145
7
 
10
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 11 часа
...Ами спрете да се дървите на руснаците и ще се отдалечите ....очеизвадно е !!!
144
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
До Те Използва ли са атомни бомби защото са изчислили че за превземането на Япония ще трябва да дадат 1 милион американски жертви имайки предвид японския фанатизъм по онова време който по нищо не се различава от русофилския фанатизъм днес. Използвали са и втора бомба защото след първата японците са пуснали съобщение по радиото че американците имат само 1 бомба и няма защо да капитулират пред САЩ.
143
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Ето, поправих заглавието на Днес.бг. Моля! "Осъден педофил и военен анализатор-любител, за пореден пъд предрече ядрена война между Русия и САЩ"
142
4
 
17
 
! Отговори
Те преди 11 часа
Не сте забравили че сащ първи за сега в света,са използвали две атомни бомби по граждански цели през1945г.нали?
141
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Има много лесен начин за ликвидация на руския бяс у руснаците и русофилите. Програма с ИИ работи във фонов режим и когато разбере ИИ че собственика на телефона е голям почитател на путинизма и несъществуващите в природата руски ценности телефона казва пуф и край с наглата русофилия.
140
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Това и аз можеше да ви го кажа. На тоя безизвестен офицер не му вярвам.
139
7
 
8
 
! Отговори
MNENIE преди 11 часа
Моето Мнение - Войната в Украйна ще спре на 1 януари 2025 - няма да има Ядрена Война .Не съм ясновидец , но чета новини и ги анализирам . Ще има Нов Президент на САЩ , Русия е Герой .Международния Наказателен Съд работи по 2 теми за Войната - Ковид 19 произвеждан в Харков от Байдън и Сина му , Терористи Взривили Северен Поток - действащи Генерали от Полша и Украйна .По тези обвинения общо са загинали 100 000 000 човека (100 милиона ).
138
5
 
9
 
! Отговори
Ехаа преди 11 часа
Русия съобщава за два F 16 ,поразени при опит да излетят от украйнскито летище Старо Константинов Украйнски блогер,пък съобщава за четири унищожени от Кинжал.
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Щом бомбата е Руска нямаме нищо против да ни избие. Ще я посрещнем със здраствуйте братушки.
136
1
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 11 часа
Очаквам мнението и на др. Евгений Минчев (Лорда) по темата.
135
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Всъщност Скот е съден за педофилия...Редно е да го напомним! И е рупор на кагебистката медийна пропаганда там!
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Новите водородни бомби са екологични и зелени. Дават малко замърсяване на природата. Ядреният синтез не дава замърсяващи продукти след взрива. Количеството на плутония или урана, които са детонатора на водородната бомба, са няколко килограма.
133
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Пак ли тоя педофил бе? То русофилите разчитат само на такива на гейове като народния представител от БСП Евгени Минчев и на педофили като Скот Ритър. Иначе дърдорят денонощно срещу ЛГБТ и великите вековни руски ценности.
132
6
 
6
 
! Отговори
от Малко контекст преди 11 часа
Само за да видите кого прочетете : Уилям Скот Ритър младши е американец, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на Съединените щати, бивш оръжеен инспектор на Специалната комисия на ООН, автор и коментатор. Той е осъден за сексуално престъпление срещу деца. <--------
131
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Индийците и китайците чакат ядрената война между Русия и САЩ. Двама се карат трети и четвърти печелят. Русия и САЩ не са глупави да дадат държавите си на Китай и Индия. От Китай и Индия ги е страх повече, отколкото един от друг. Този страх от Китай и Индия предотвратява ядрената война.
130
4
 
10
 
! Отговори
Те преди 11 часа
Старците политици в сащ ще са доволни да избият човечеството.