Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война

САЩ понякога забравя, че Русия не блъфира
Обновена: 26 сеп 2024 13:31 | 26 сеп 2024 13:31, Инна Ангелова
215
Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война
Снимка: Pixabay

“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е още по-опасна, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 година”, сподели бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в статия на личния си уебсайт.

Според него западните страни все още се опитват да отслабят Русия. Затова те предприемат все по-отчаяни, рисковани стъпки. По-специално те допринасят за ескалацията на конфликта в Украйна. И всичко това, защото не приемат на сериозно думите на Русия за готовността й да използва ядрено оръжие.

“Това се потвърждава от действията на Пентагона. Той разработи сценарий, при който САЩ удрят Русия със собствените си оръжия. Лудостта на този сценарий е, че той игнорира публикуваната руска ядрена доктрина, която гласи, че в случай на ядрена атака на руска територия Русия ще отговори с цялата мощ на своя стратегически ядрен арсенал“, пише Ритър, цитиран от “Труд”.

Вашингтон обаче забравя, че Русия не блъфира. И в случай на атаки на собствена територия може реално да използва ядрено оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират конфликта, или да се надяват на разрешаване на ситуацията от Русия.

Повечето сценарии, които се разпространяват в западните медии, които включват ядрен конфликт между Русия и Съединените щати, показват, че Русия инициира обмена чрез използване на ядрени оръжия срещу Украйна в отговор на влошаващите се военни, икономически и/или политически условия, предизвикани от САЩ и НАТО успешно използва Украйна като пълномощник за постигане на стратегическото поражение на Русия.

Това е продължение на политическата цел, поставена от министъра на отбраната Лойд Остин през април 2022 г., "да видим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна“, което означава, че Русия не би трябвало да “няма способността много бързо да възпроизвежда“ силите и техниката, които губи в Украйна.

Тази политика се провали; Русия погълна четири нови територии - Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск - към Руската федерация, а руската отбранителна индустрия не само компенсира загубите, понесени в украинския конфликт, но в момента въоръжава и оборудва допълнителни 600 000 войници, които бяха добавени в руската армия от февруари 2022 г.

Ние сме по-близо до ядрен конфликт между Съединените щати и Русия, отколкото по всяко време след Кубинската ракетна криза от 1962 г.“, казва още в статията си Ритър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: ядрена войнаСАЩРусия
Още от Русия
Владимир Путин: Русия ще обмисли използването на ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
7
 
! Отговори
Да преди 11 часа
Благодарение на сащ и нато,дано първи те изгорят...
128
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Този има присъда за ПЕДОФИЛИЯ . Ха-ха , Скот Ритър , такива като този се вербоват БЕЗПЛАТНО.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
До 130 - Така си е! Самата Истина! И то е защото продуктите от взрив на атомна бомба са с период на полуразпад към 30 години, след което засегнатата територия се изчиства от радиация, докато продуктите на авария в АЕЦ имат време на полуразпад няколко хиляди години, ако не и повече..... В-са е, че като натряскат ядрени взривове на всякъде хората ще измрат и нема да има кой [човек] да населява териториите след 30 години.... Това е проблема
126
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
вече се видя колко е могъща - 3 години боксуване в Украйна. шепа джавелини и няколко дрона им еб а ха мамицата , смешковци
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Не е толкова страшна ядрената война. Всяко чудо за 3 дни.
124
3
 
7
 
! Отговори
Ром'с преди 12 часа
Статията намеква нещо за ядрна война,но не казва нещата как са..вчера Путин и Русия са приели закон и да бият и неядрени държави и САЩ първи да са при удар...Ако започнат украинците да атакуват с западно оръжие Русия .....нещата стават от Ден в Ден все по ядрени за света.Русия за стовари цялата си ядрна мощ към САЩ и авионосците им ... и няма да забрави и Йелстоун
123
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Едно московско джудже плаши цял свят с ядрена война.
122
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Западът ако допусне да мине идддиотизма на Путин да отговаря с ЯО на нападение с нронове трябва да е наясно че след 3 месеца ще има нова редакция на военната им доктрина. Ще я допълнят че Русия ще удари с ЯО всяка страна която и въвежда санкции а след още 3 месеца ще включи и клауза за удар ЯО за русофобия. Русия е един некадърен изнудвач и рекетьор който трябва да бъде смачкан един път завинаги.
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Хирошима и Нагасаки са обитаеми, а Чернобил не е обитаем. Следователно, науката казва, че ядрената войа е по-добра от ядрена авария на АЕЦ.
120
0
 
11
 
! Отговори
до 110 преди 12 часа
"""""Предпочитам да умра отколкото да съм крепостен селянин на Путин""""" ------ Няма проблеми!!! Желанието ти може да се осъществи!!! Значи, отиваш в Куев, записваш се доброволец, вземаш пушката, отиваш на фронта и след по-малко от 4 часа си труп!!! -))))
119
1
 
4
 
! Отговори
Лошо за нас преди 12 часа
До Анонимен 114 Посочваш Киевска, ама пропускаш да добавиш Рус нали ? Много угодно. Аз за Киевска Украйна не съм.
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Ядреното оръжие ще е кът, но да не забравят нашите софийски жендери.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Като ви чета коментарите тук на всички ми светва че българите освен от коли, жени и политика сега и от война са почнали да разбират. То са мнения, заплахи, обиди, пенявене типично по нашенски. Абе я ставайте от комповете и намалете пиячката, професори! Голрми разбирачи, няма що! Отидете да сеършите нещо полезно, обърнете внимание на жена си, децата или близките. То ако се стигне до война ще свърши за минути, вашето мнение никой няма да поиска, лузъри!
116
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Анонимен 105 Сигурно си русофил и като такъв надценяваш възможностите на Русия. Разбери че Русия е гола вода и в ядреното оръжие фучкането им е много на руснаците, просто ще бъде смачкана Русия за 2-3 часа ако посегне към него. Шантажът на Путин свърши, цял свят разбра че Русия нито може да воюва нито е в състояние да подпали ядрена война. То по глупостите които говори падругата на Путин Тръмп за Наполеон и Хитлер (все едно че слушам някой откачен българси русофил) става ясно че Русия плаши
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Китай рано или късно ще се изправи срещу САЩ. Най-малкото заради Тайван. Още не са готови сигурно, но вече икономически и военно са доста близо до тях. Поводи много може да се намерят, примерно ако САЩ обяви мораторуим по дълга. САЩ също не са ок с нови хегемони като Китай на сцената и по всякакви начини ще опитват да ги отслабят. Америка сама си отгледа проблема. Светът просто вече не е същия и трябва да го приемем.
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Анонимен117 - Ти сериозно ли ситаш, че някой в САЩ го интересува какво точно му се прави на редовия китаец?
113
1
 
1
 
! Отговори
аха де... преди 12 часа
Дай по бързо, да се свършва ....
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До до 113 116 - Мнението на вашия катун, обаче, е неважно )))
111
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Първото условие на другаря Си да подкрепи Русия в тази безумна война е било другарят Пу да му предаде ядреното си куфарче на съхранение в Пекин. Вие сериозно ли си мислите, че на китайците им се умира в ядрен апокалипсис за кефа на слугите си?
110
12
 
5
 
! Отговори
до 113 преди 12 часа
Решили сме. Путинската шайка отива в Хага ако доживее и не бъде разчекната от собствения си народ. Тръмп, Мръмп, все тая.