Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война

САЩ понякога забравя, че Русия не блъфира
Обновена: 26 сеп 2024 13:31 | 26 сеп 2024 13:31, Инна Ангелова
215
Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война
Снимка: Pixabay

“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е още по-опасна, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 година”, сподели бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в статия на личния си уебсайт.

Според него западните страни все още се опитват да отслабят Русия. Затова те предприемат все по-отчаяни, рисковани стъпки. По-специално те допринасят за ескалацията на конфликта в Украйна. И всичко това, защото не приемат на сериозно думите на Русия за готовността й да използва ядрено оръжие.

“Това се потвърждава от действията на Пентагона. Той разработи сценарий, при който САЩ удрят Русия със собствените си оръжия. Лудостта на този сценарий е, че той игнорира публикуваната руска ядрена доктрина, която гласи, че в случай на ядрена атака на руска територия Русия ще отговори с цялата мощ на своя стратегически ядрен арсенал“, пише Ритър, цитиран от “Труд”.

Вашингтон обаче забравя, че Русия не блъфира. И в случай на атаки на собствена територия може реално да използва ядрено оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират конфликта, или да се надяват на разрешаване на ситуацията от Русия.

Повечето сценарии, които се разпространяват в западните медии, които включват ядрен конфликт между Русия и Съединените щати, показват, че Русия инициира обмена чрез използване на ядрени оръжия срещу Украйна в отговор на влошаващите се военни, икономически и/или политически условия, предизвикани от САЩ и НАТО успешно използва Украйна като пълномощник за постигане на стратегическото поражение на Русия.

Това е продължение на политическата цел, поставена от министъра на отбраната Лойд Остин през април 2022 г., "да видим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна“, което означава, че Русия не би трябвало да “няма способността много бързо да възпроизвежда“ силите и техниката, които губи в Украйна.

Тази политика се провали; Русия погълна четири нови територии - Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск - към Руската федерация, а руската отбранителна индустрия не само компенсира загубите, понесени в украинския конфликт, но в момента въоръжава и оборудва допълнителни 600 000 войници, които бяха добавени в руската армия от февруари 2022 г.

Ние сме по-близо до ядрен конфликт между Съединените щати и Русия, отколкото по всяко време след Кубинската ракетна криза от 1962 г.“, казва още в статията си Ритър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: ядрена войнаСАЩРусия
Още от Русия
Владимир Путин: Русия ще обмисли използването на ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Хайде вече дайте мнението на някой действащ офицер! Този излезе най-големия специалист и коментатор,сякаш не знаят че го финансират от Русия !
108
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Тръмп означава край на войната, демократчетата означават ядрена война. Решавайте вие!
107
6
 
5
 
! Отговори
до 108 преди 12 часа
Спокойно бля... Украйна пак ще си остане покрайнина на Русия, само че ще започва от Урал.
106
4
 
12
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 12 часа
по цял ден американопоклониците, хванали се за палците, като плевнелиев и компания обясняват, че Русия била агресор, щяла да удари с ядрени бомби, а забравят че единствените убийци с ядрено оръжие в човешката история са американците! САЩ са ядрени убийци от 1940те още!!! ФАКТИ изклатени демократчета клети!!!
105
10
 
7
 
! Отговори
До 107 преди 12 часа
Твоето мозъче не може да асимилира какво съм написал! Много добре правя разлика. Предпочитам да умра отколкото да съм крепостен селянин на Путин
104
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
украйнините не са НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА господинчо, явно ти е слаба паметта. Руските украйнини са украйнини от има няма 33 години - чисто руска, изконна руска територия!
103
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Анонимен 104 -Ти правиш ли разлика между война и ядрена война.След ядрената война ще има само тишина и агония по целия свят.Без изключения-тотален хаос
102
5
 
7
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 12 часа
Пълна денацификация и демилитаризация на руските украйнини! След това пълна депредерастизация и декрувоизация на целия ЕС! Да започнат от България и конкретно от ППиДБ, включително от оня с папионката, плевнелиева, банкерчето и другите от левите резбарища из България!
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Анонимен 99 - А ти даваш ли си сметка,че унищожавайки Русия с цел постигане на мир нищо няма да остане нито от Европа, нито от САЩ.Може би само Азия и Африка може да се разминат с ядрения конфликт. Те руснаците ще стоят и ще чакат да ги унищожат. Тръгнат ли нещата нататък-няма спасение за никой
100
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Там е работата, че хората имат смелост и ядрена война не ги плаши! Дали ще умреш сега или след 20 години няма никакво значение! Животът е един миг, а на диктатори като Путин не трябва да се разрешава до поробват независими държави и да убиват милиони безнаказано! Истината е, че и на Путин и отрепкитекато около него хич не им се мре, а е неизбежно при ядрена война. Очаква ги мъчителна смърт в бункера.
99
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Верно в САЩ, имало много превъртели военни!
98
2
 
16
 
! Отговори
Tенгри кан преди 12 часа
До Анонимен 99С тази разлика, че ядрено оръжие към момента са използвали само САЩ за да надделеят над Япония
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Разлики - Говориш като продавач на хамбургери с 20-годишен опит
96
3
 
9
 
! Отговори
Tенгри кан преди 12 часа
Тва го виждаме и ние;))) не сме като американците, няма нужда да ни го обясни офицер от ЦРУ. Въпрос на време е, първият ядрен удар.
95
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
На тия почна да им стига акъла, че докато не ликвидират Русия мир е невъзможно да има и винаги човечеството ще бъде на прага на ядрена война.
94
11
 
8
 
! Отговори
Разлики преди 12 часа
До Анонимен 91 Ами, така е. В амерканското общесто озовеш ли се в панделата веднъж, след това ти остава като излезеш цял живот да работиш работа като продавач на хамбургери, чистач на коли или боклу кчия. За разлика от Русия, където масови убийци и тежки престъпници след като ги пуснат от фронта ги назначават за учители в руските училища а президента на Русия ги нарича новия елит на нацията. Скот Ритър предпочита руските парички пред работата. Както всички руски наколанки де.
93
0
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 12 часа
За съжаление! Справка, Япония!
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До Анонимен92 - Има си ги
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Ритър говори много синхронно с Путин!?
90
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
До 91 Хехе, това е по-добра опорка! Дали пЪ не си е сменил и пола тоя Скот, а? ))))))))