САЩ планират военна помощ за Украйна на стойност над $8 млрд.

Помощта ще включва боеприпаси, оръжия за борба с дронове
26 сеп 2024 12:15, Гергана Попова
168
САЩ планират военна помощ за Украйна на стойност над $8 млрд.
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ планират да отпуснат военна помощ на стойност над 8 милиарда долара за Украйна в четвъртък по време на посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, казаха американски официални лица, цитирани от Reuters.

Още по темата

Администрацията на президента Джо Байдън е участвала в спешни дискусии с Конгреса, за да й позволи да използва 5,6 милиарда долара военна помощ за Украйна преди 30 септември - края на федералната фискална година - когато пълномощията трябваше да изтекат.

В четвъртък американски служители коментираха, че Белият дом възнамерява да уведоми Конгреса, че ще продължи с обявяването на изтегляне на 5,6 милиарда долара от американските оръжейни запаси. Съдържанието на този пакет все още се променя, казаха още служителите, пожелали анонимност.

Reuters съобщи този месец, че администрацията на Байдън обмисля резервен план, съгласно който ще обяви планове за доставки за Украйна, но с удължен график за доставка на оръжията и оборудването, което позволява по-постепенно прехвърляне на ресурси към Украйна.

Помощта ще включва боеприпаси, оръжия за борба с дронове и материали за подпомагане на производството на боеприпаси в Украйна, каза един от американските служители.

Освен това САЩ обявиха в сряда пълномощия за президентски тегления на Украйна на стойност 375 милиона долара. Пакетът ще включва първата доставка на прецизно управляема плъзгаща се бомба с обсег до 81 мили (130 км), наречена Joint Standoff Weapon.

Пакетът, за който Reuters съобщи за първи път миналата седмица, включва патрулни лодки, допълнителни боеприпаси за високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS), 155 мм и 105 мм артилерийски боеприпаси, резервни части и други оръжия.

Joint Standoff Weapon ще бъде изхвърлян от изтребители и е способен да поразява цели с висока точност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от Русия
Заради демографския срив: В Русия искат да забранят едностайните апартаменти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
10
 
6
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 14 часа
АЗ ПЛАНИРАМ ДА СИ ПЪХНА ЦЯЛА ДИНЯ С РАЗМЕРИТЕ НА МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА В ЛАКОМИЯ ТЪ ПУТИН! ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРАВЯТ ПЛАНОВЕ ;)
79
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 14 часа
До 72 В началото на 2024 година руски блогер отива в Заводите Камаз да прави поредния подкаст/стрим... Типично пропагандиски материал. Влизат в конструкторското бюро - ето това ни остана по наследство от Мерцедес Работни станции муцка. Влизат в завода и просто на един почти безкрен "кадър" се разхождат. Гида казва тука се прави това тука онова. И внимавайте някой робот пренасящ нещо да не ви сгази. А Къде са хората? Ами трябваше да Роботизираме защото не се намира обучен персонал...
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Питона нещо увиснал ми се види като на ментора му бидона.
77
1
 
8
 
! Отговори
бачкатор преди 14 часа
Абе ние стругари може да нямаме, ама имаме икономисти, социолози, професионални политици, анализатори, адвокати...това е достатъчно, за да се ограби една малка държава като България. Макар че честно казано, при нас има и млади стругари на ЦПУ. Те просто 80% ги изгониха преди време, че тогава явно бяха ненужни на феодала.
76
0
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 14 часа
Е,ама трябва и някой да слага детайлите, които се обработват с тоя струг,а и да знае, какво да прави за това се и учи тая професията Оператор на металорежещи машини
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Нямаме армия но имаме мутри и бачкатори. Нищо лично. Просто факти
74
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
За Путин вината, за Тръмп белината!
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
На 21и,Сармата,колко народ изби?
72
0
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 14 часа
Не знам в Русия, какви са точните цени,ама в България се оказва,че една ракета Град струва 600 долара ,а сега се продава на такива като чехи и британци на 2500 долара
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Тръмп е дал най правилна характеристика на украйна за нещо като пустош е думата.
70
1
 
7
 
! Отговори
бачкатор преди 14 часа
Абе щом на Запад казаха, че България произвежда снаряди колкото всички страни в Западна Европа, смятайте какво би станало, ако България откаже да дава или продава снаряди. Най-малкото фронта на места ще се пропука поради липса на снаряди. И никакви авиобомби няма да помогнат. Защо нямаме армия, а произвеждаме снаряди колкото цяла Европа? Риторичен въпрос.
69
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 14 часа
До 67 Още по времето на Правец2 дори в България се появиха първите стругове с ЦПУ. Един струг с ЦПУ не страда от Махмурлук, не преживява че Жена му не му е пуснала нощеска. И при необходимост стига да има енергия ще работи 7/24. Още от тогава термина съвременно производство беше равен на КАКВИ ИНВЕСТИЦИИ ЩЕ НАПРАВИ СЪОТВЕТНИЯ ЗАВОД.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Смешни копейки - "Зеленски си вее големия питон.." щом знаете ,че е голям питона ,значи сте го опитвали лично :)))))
67
0
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 14 часа
Е много заводи се затвориха да не говорим,че никой не учи за стругар и фрезист,а за такова производство си трябват специални професии и още преди войната в Украйна Арсенал и ВМЗ Сопот изпитваха трудности с набирането на персонал въпреки,че заплатите не са никак ниски,как такива като мен дори и да имат нужните умения за работа с машини ще се вдигнат от София и ще отиват в Казанлък да работят
66
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Джуджето и всички около него, много скъпо ще си платят за този тероризъм.
65
5
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 14 часа
1. До четника с коментар до мен. Пиши в заглавието до Войводата 2. Не ползвам други никове3. Във всяка държава ползвам само един за дадената страна псевдоним4. В 1 страна имаше опити да пишат други от мое име. Но то си личи винаги дали съм аз или имитатор
64
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 14 часа
До 55 Точните цени са 200000 рубли за РФ боеприпас и между 6 и 8000$ за западни производители както се казва на склада на производителя. А транспортирането през поливин Земно кълбо колко струва...
63
0
 
13
 
! Отговори
Зе-клоунът си вееел преди 14 часа
голямата молеща уста зад океана, а Президентът Путин нанася хиперзвукови удари с комплекса МиГ-31-Кинжал по военни обекти в Киев и Киевска област.
62
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 14 часа
До 41 Производството в България беше достатъчно да захранва едномилионна армия с базови боеприпаси сега какви обеми са не знаем - екстри като ПЗРК, ПТУР, бронемашини и прочие са в повечето случаи се сглобяваха от основни СССР компоненти внос и вторични компоненти произвеждани в България.
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Смешни копейки А ти откъде знаеш че на Зеленски питона е голям а Путин е импотентен? Явно са те пробвали и двамата,иначе няма как да знаеш.