Кремъл: Русия не очаква промени в политиката на НАТО

Песков коментира новият генерален секретар Марк Рюте
1 окт 2024 17:00, Инна Ангелова
117
Кремъл: Русия не очаква промени в политиката на НАТО
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, коментира поста на новия главен секретар на НАТО Марк Рюте и заяви, че Русия не очаква промяна в политиката на Алианса.

"Очакванията ни са, че Северноатлантическият пакт ще продължи да работи в същата насока, в която работеше (досега)", каза Песков пред журналисти и добави, че президентът на Русия Владимир Путин познава Рюте от техни минали срещи.

Още по темата
"По едно време имаше надежди за възможността за изграждане на прагматични отношения, най-малкото заради диалога, който се водеше. Но след това видяхме, че Нидерландия прие враждебна позиция - позицията, която напълно изключва всякакви контакти между нашите страни", допълни говорителят на Кремъл, цитира Ройтерс.

"Трябва да бъдем сигурни, че Украйна побеждава като суверенна, демократична страна", каза днес Рюте пред журналисти в Брюксел.

Песков коментира и ситуацията в Близкия изток. Той каза, че Кремъл е дълбоко обезпокоен от израелските действия в Ливан и от информациите за удари срещу сирийската столица Дамаск. По-рано днес Израел съобщи, че се водят интензивни сражения с бойци на „Хизбула“ в Южен Ливан, след като израелски сухопътни сили са навлезели там и са започнали сухопътна операция, след въздушните удари срещу ръководството на ливанската въоръжена групировка.

Освен това сирийска държавна медия съобщи днес, че трима мирни граждани са били убити, а деветима са били ранени при израелски въздушен удар срещу столицата Дамаск.  

"Ставаме свидетели на разширяване на географския обхват на вражеските действия, които продължават да дестабилизират района и да повишават напрежението. Това напрежение е разрушително за района и за околните райони. Оставаме силно обезпокоени", каза Песков.

Той добави, че Москва е в постоянен контакт с Дамаск. "Не виждаме непосредствени рискове в момента, но разбира се, осъждаме подобни атаки срещу суверенна страна", добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Рябков за отношенията Русия-САЩ: Да се подготвим за дългосрочна конфронтация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
4
 
! Отговори
До 87 преди 2 часа
Кой всички бе или не знаеш как може да се пише на български без да си българин,а? Украински шмундел като тоя анонимен пълнеж дето се опита да се прави на българин и софиянец
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До 85, ку-ку, я кажи как така всички те псуват и кълнат на чист български, след като уж са украинци? И как така използват такива жаргонни думи като кукуфел, ****yмник и пр.?
85
1
 
2
 
! Отговори
До84 преди 2 часа
Аз ще те пратя там бе отворко
84
3
 
3
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 2 часа
Май само ти като се напиеш бе урколакис и почваш да се правиш на българин и софиянец,и в Черно море виждаш ципура,а в София не знаеш къде е било Синьото кафе и защо така му казват и после се чудите как познаваме украинските тролеи
83
2
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 2 часа
Да ,бе и за това се опиташ да си набуташ украинската простотия със заучени опорки,а и украинската просия все едно в България всички сме длъжни да я търпим нали
82
2
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 часа
Споко бе колеги,не му се вързвайте:):)?)Ципуракис Путинакис като се напие всички са му от Урколандия:):):)Иначе е готин панелен таласъм от Слатина безпретенциозен:):):)
81
3
 
5
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 2 часа
Не просто не ни дремеше за Украйна преди 10 години, ама я мразехме почти колкото просия! Но истинските герои бяха онези над половин милион на Майдана, които изхвърлиха монголоидните си н1щожества от страната. В близко бъдеще когато Украйна спечели войната, ще си е заслужила пълното право да я приемем в европейското семейство!
80
6
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 2 часа
Ние тук виждаме само украинска бе просяк и тук не ти е Урколадия да се обясняваш кой,какъв е явно им е малко боя на украинците тук, трябва по-често да четем набили нагъл украинец пак
79
6
 
3
 
! Отговори
До 76 преди 3 часа
Само дето тук не ти е Урколадия да ни занимаваш с простотиите си и заучени опорки
78
6
 
7
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 3 часа
Отговаряте, бедняшката русофилска и3мет!
77
5
 
3
 
! Отговори
До 75 преди 3 часа
Айде бе ,не сте нали,а в София в събота защо нямаше хора на ул Шипка и защо си мислиш,че украинската наглост не се познава.Колко такива като теб пишещи едни и същи опорки и се правеха на българи и софиянци ги хванаха,а?
76
5
 
4
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 3 часа
НАТО има граница на 88км с просия от самото си създаване. монголоидите защо 70 години не нападат тази граница?!?!? : )))))
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 73, кукуфел, пак ли те изпуснаха от лудницата? Знам че си оня дето навсякъде му се привиждат украинци, внимавай довечера като вдигаш завивката на жена си, да не излезе и от вътре някой украинец
74
5
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 3 часа
Здравейте приятели! Искам да направя тук във форума едно предложение - Предложение: Предлагам лидерите да се саберат на некой сами и всички да се изредят от трибуната да декларират помощ с колко искаш пари и оръжия за Украйна фор ез лонг ез ит тейкс докато победи Русия, и да обявят, че пътят на Украйна към НАТО и към ЕС е открит - очакваме с нетърпение Украйна в ЕС и НАТО! Хайде приятели, споделете тук във форума какво мислите за моето предложение?
73
3
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 3 часа
Ами питай ги украинските копейки,а не тук да ми редят просешки лозунги и да ми занимават с тяхната Украйна
72
3
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 3 часа
С такива като Урсула, която се държи като диктатор и се изказва като такъв "Аз така казвам Точка" май ще е по-скоро ние българите знаем две и двеста,ама можем и с двайсет,ама французи и германци не знаят как да го правят
71
4
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 3 часа
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Случаен минувач, за кой път стана го превземате тоя Угледар бе копейка? Да няма няколко Угледара в тая Украйна?
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 66, aми да, няма нищо вечно, все някога ще се разпадне, ама това може да стане и след 200 години! А след това може пак да се възроди - съвсем сериозно ЕС може да се приема като продължение на Римската империя! Тя е имала възходи и падения, както всяка друга империя в историята... Съвсем по същия начин, мога да прогнозирам че Русия ще се разпадне, да кажем през 2080г.! Никой не знае какво ни е приготвило бъдещето
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен--62 Аве всичко хубаво , ама без намесата на САЩ и АНГЛИЯ !Защо САЩ и АНГЛИЯ изместиха ЕС от руските пазари , а ТЕ си търгуват ОЩЕ ПОВЕЧЕ , за ЕС --- санкции !Защо Урсула ни говори само за ПОЛОВЕ и БРАКОВЕ , и нищо за ИКОНИМИКАТА НА ЕС ?Махни я Русия , тя ще се оправи , но къде е ЕС с тази западаща икономика ?