Кремъл: Русия не очаква промени в политиката на НАТО

Песков коментира новият генерален секретар Марк Рюте
1 окт 2024 17:00, Инна Ангелова
117
Кремъл: Русия не очаква промени в политиката на НАТО
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, коментира поста на новия главен секретар на НАТО Марк Рюте и заяви, че Русия не очаква промяна в политиката на Алианса.

"Очакванията ни са, че Северноатлантическият пакт ще продължи да работи в същата насока, в която работеше (досега)", каза Песков пред журналисти и добави, че президентът на Русия Владимир Путин познава Рюте от техни минали срещи.

Още по темата
"По едно време имаше надежди за възможността за изграждане на прагматични отношения, най-малкото заради диалога, който се водеше. Но след това видяхме, че Нидерландия прие враждебна позиция - позицията, която напълно изключва всякакви контакти между нашите страни", допълни говорителят на Кремъл, цитира Ройтерс.

"Трябва да бъдем сигурни, че Украйна побеждава като суверенна, демократична страна", каза днес Рюте пред журналисти в Брюксел.

Песков коментира и ситуацията в Близкия изток. Той каза, че Кремъл е дълбоко обезпокоен от израелските действия в Ливан и от информациите за удари срещу сирийската столица Дамаск. По-рано днес Израел съобщи, че се водят интензивни сражения с бойци на „Хизбула“ в Южен Ливан, след като израелски сухопътни сили са навлезели там и са започнали сухопътна операция, след въздушните удари срещу ръководството на ливанската въоръжена групировка.

Освен това сирийска държавна медия съобщи днес, че трима мирни граждани са били убити, а деветима са били ранени при израелски въздушен удар срещу столицата Дамаск.  

"Ставаме свидетели на разширяване на географския обхват на вражеските действия, които продължават да дестабилизират района и да повишават напрежението. Това напрежение е разрушително за района и за околните райони. Оставаме силно обезпокоени", каза Песков.

Той добави, че Москва е в постоянен контакт с Дамаск. "Не виждаме непосредствени рискове в момента, но разбира се, осъждаме подобни атаки срещу суверенна страна", добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Рябков за отношенията Русия-САЩ: Да се подготвим за дългосрочна конфронтация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
xfhfh преди 4 часа
Напротив, да очакват един голям .... салам да ги корми много скоро!!!
46
0
 
2
 
! Отговори
До 45 преди 4 часа
А ти сигурен ли си , че това е неговата столица
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Абе цъ...вули защо ми изтрихте коментара до Споко? Казах му че в столицата на неговата държава не могат да потдържат градския транспорт като хората и се налага персонала да го чисти с ракия и личните си прахосмукачки ( новина която вие самите сте публикували) а той ц...р вула се мисли за западняк.
44
3
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 4 часа
Той Нидерландия оправи,че след толкова години го наритаха като некадърник сега и НАТО и Украйна ще оправи
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 39 Това го установи британското разузнаване още преди 2 години, оттогава руснаците бият хохлите с лопати. Абрамсите и Леопардите също ги взривяват с лопати.
42
3
 
2
 
! Отговори
Споко преди 4 часа
Споко, Рюте вика днеска, че Украйна със сигурност ще победи защото ЕС и НАТО ще помагат с пари и оръжия фор ез лонг ез ит такова, и НАТО ще приеме Украйна, споко, всичко е наред.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Защо,ако целта не еИран да се намеси,ще избиват и иранските генерали,след катоИран не е пряк участник в нито една война?Явно желаят търпението наХомейни да се"изчерпиУмишлено и не им налагат и сериозни санкции,като тези наРусия,за да могат да си развият ядрената програмаХитро,обаче неудачно,защотоИран вече имат и ракети с които да пренасят тактически адрени бойни глави до цели надалечИмат и воени сателити за точното им нсочване и не са"слепи"С една дума вече са регионална сила и заплаха и за тях
40
4
 
3
 
! Отговори
РУСИЯ ПРОКСИ НА ИРАН преди 4 часа
И АЗ НЕ ОЧАКВАХ, ЧЕ ПУТИН ЩЕ ПРЕВЪРНЕ РУСКИТЕ ХРИСТИЯНИ В СЛУГИ И ЗАЛОЖНИЦИ НА ФУНДАМЕНТАЛНИЯ Ислям.. НО Е 100 %. ФАКТ....
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Другарите нещо закъсаха с ракетите, да видим с продоволствието как я карат. НАТО няма защо да атакува.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
37
1
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 4 часа
Айде и да занимаваш с тия просешки лозунги
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Украйна умре.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Не е случайно, че Израел и Украйна, две терористични държави, са прикрити и подкрепяни от най-голямата терористична държава - САЩ.
34
8
 
6
 
! Отговори
Минаващ преди 4 часа
Русия ще загуби тази война.Статуквото е ОК за НАТО.Рублата е кенефна хартия, а всеки ден 1000 рускоезични са чао.
33
0
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 4 часа
Срокове има само по строежите бе безмозъчния
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Русия използва реципрочни действия в Украйна. Ако Русия действаше както израел в Газа, Украйна щеше да бъде премазана за 3 дни. В момента тази измислена държава Украйна съществува само благодарение на благородставото и милостта на Путин и на Русия.
31
4
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 4 часа
Ами, защото и Израел е държава като Украйна
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Никой от тук вписващите не е виждал истинска война, иначе щяхте да носите блузи с надпис МИР за всички.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
НАТО дали ще се промени или не все тая,но Украйна я чака тъмна и студена зима,плюс загуба на още територия. Ама това е защото НАТО я пази.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Търпението е сила, Русия е силна. Русия не загуби търпението си, а НАТО и запада вече губи търпение.