Кремъл: Русия не очаква промени в политиката на НАТО

Песков коментира новият генерален секретар Марк Рюте
1 окт 2024 17:00, Инна Ангелова
117
Кремъл: Русия не очаква промени в политиката на НАТО
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл, коментира поста на новия главен секретар на НАТО Марк Рюте и заяви, че Русия не очаква промяна в политиката на Алианса.

"Очакванията ни са, че Северноатлантическият пакт ще продължи да работи в същата насока, в която работеше (досега)", каза Песков пред журналисти и добави, че президентът на Русия Владимир Путин познава Рюте от техни минали срещи.

Още по темата
"По едно време имаше надежди за възможността за изграждане на прагматични отношения, най-малкото заради диалога, който се водеше. Но след това видяхме, че Нидерландия прие враждебна позиция - позицията, която напълно изключва всякакви контакти между нашите страни", допълни говорителят на Кремъл, цитира Ройтерс.

"Трябва да бъдем сигурни, че Украйна побеждава като суверенна, демократична страна", каза днес Рюте пред журналисти в Брюксел.

Песков коментира и ситуацията в Близкия изток. Той каза, че Кремъл е дълбоко обезпокоен от израелските действия в Ливан и от информациите за удари срещу сирийската столица Дамаск. По-рано днес Израел съобщи, че се водят интензивни сражения с бойци на „Хизбула“ в Южен Ливан, след като израелски сухопътни сили са навлезели там и са започнали сухопътна операция, след въздушните удари срещу ръководството на ливанската въоръжена групировка.

Освен това сирийска държавна медия съобщи днес, че трима мирни граждани са били убити, а деветима са били ранени при израелски въздушен удар срещу столицата Дамаск.  

"Ставаме свидетели на разширяване на географския обхват на вражеските действия, които продължават да дестабилизират района и да повишават напрежението. Това напрежение е разрушително за района и за околните райони. Оставаме силно обезпокоени", каза Песков.

Той добави, че Москва е в постоянен контакт с Дамаск. "Не виждаме непосредствени рискове в момента, но разбира се, осъждаме подобни атаки срещу суверенна страна", добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Русия
Рябков за отношенията Русия-САЩ: Да се подготвим за дългосрочна конфронтация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
1
 
! Отговори
Споко преди 4 часа
Споко, Украйна е на страната на доброто, а както и децата в родилния дом знаят - доброто винаги побеждава, няма начин Украйна да не победи, и тогава Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите западни цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
26
4
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 часа
И обратното е вярно.Русия осъжда войната в Ливан , а продължава войната в Украйна.Вълка изяжда агнето и се провиква към другия вълк : Не бива така. Не е хубаво.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До квик Така е. Преведено от украински това значи е сега си е....а маАата.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Френски електроенергиен съюз очаква, че до 2026 г. цената на електроенергията във Франция ще се увеличи "с 9001000 евро годишно на домакинство". Като цяло този ръст ще се случи на целия европейски пазар на електроенергия, също поради целите за възобновяема енергия, определени от ЕС.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Нулирането на Украйна става на части. И Киев, и Вашингтон разбират това. Русия провежда операция "Загасени светлини", която по принцип ще обезсили необходимостта от преговори между Москва и Киев. Владимир Зеленски получи думата по време на неотдавнашната сесия на Общото събрание на ООН. Очакваше се пак да проси пари и оръжие. Но вместо това комикът-политик започна да стене за окаяното състояние на украинската енергетика. Според него енергийната система на страната му е разрушена с 80% и следователно "милиони хора може да останат без отопление тази зима".
22
0
 
3
 
! Отговори
Кочинката преди 4 часа
порасна в свинеферма!
21
3
 
3
 
! Отговори
АНАЛЕН КРЕМ преди 4 часа
До Мерпехитее И 4ии сха го крепите там ? там не е златната треска в аласка.. и у криме.. МИАКА си ли търсите...аххахахахах при митивни русхки галки... СЛААВ УКРАИНЕ
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
След края на СВО НАТО ще се разпадне, а и ЕС. След такъв провал вече никой няма респект и доверие в НАТО.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
...и защо да очаква,променила ли се е Русия та и НАТО да се променя...Докато Кремъл действа по този начин,Алианса няма да се промени..
18
4
 
3
 
! Отговори
клоунът квичи преди 4 часа
от трубуната на ООН: "Към днешна дата Русия е унищожила всички наши топлоелектрически централи и значителна част от водноелектрическите ни централи. Така че Путин се готви за зимата, надявайки се да измъчи милион украинци. Путин иска да ги остави на тъмно и студено тази зима, оставяйки Украйна да страда и да се предаде. Само си представете вашата страна, където 80% от енергийната система липсва, с такава разрушена част от системата, какъв живот ще бъде?"
17
2
 
4
 
! Отговори
Кууурск преди 4 часа
Днес изтече крайният срок!
16
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 часа
Ще има промяна в стратегията на НАТО, защото Марк Рюте е англосаксонски ястреб, не са го избрали да намали напрежението!Така че , в Кремъл ще трябва да се съобразят с новите реалности, а това е засилване на украинската военна мощ и вече влиза в територията на Украйна големият американски смок с едно очо, което ще гони руските шовинисти до Москва!Агент Кимбърли Уолш!ЦРУ!!!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Путин каза и забрави, а западните политици сега трябва да "купуват памперси".
14
4
 
6
 
! Отговори
квик преди 4 часа
Зеленски: Ситуацията на фронтовата линия е много, много трудна!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Грух,грух....
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ръководител на службата Nativ Яков Кедми назова 480 цели, които Русия трябва да удари в САЩ при ядрена война. След като бъдат унищожени "в този момент войната ще свърши". Никой няма да бомбардира Ню Йорк и Вашингтон. Няма смисъл да се разрушават мегаполисите-там няма военни цели, а системата Мъртва ръка ще продължи да работи. Цел за Русия не е подземният бункер под Белия дом, а тези ракетни силози. Няма да има ядрен апокалипсис, който да унищожи цялата планета. Оставена без ядрени оръжия, САЩ нямат избор, освен да признае поражение защото вече няма да може да устои на враг с ядрени оръжия.
11
5
 
3
 
! Отговори
Мерпехите преди 4 часа
забиха червеното знаме в центъра на Угледар.
10
5
 
7
 
! Отговори
АНАЛЕН КРЕМ преди 4 часа
До Анонимен аххахахахахха КУРСК е УКРАИНЕ.. скоро и КРИМЕ.. СЛАВА ГЕРОИАМ
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Писала съм го и друг път и пак ще го напишаЦелта на този конфликт е да се вкара и Иран във войнатаСАЩ са им"дигнали мерника"и ще се намесят само акоИран клъвне и започне воени деиствияНо вероятно няма да вземе участие,докато не създадете поне100-на тактически ядрени бойни главиИ точно това ще е първопричината САЩ да се намесятПърво е ядрената програма и после петролът на ИранА после каквото станеЗа никого не им е жал и ръчкат огъня с чужди ръчички за да е далеч от тяхНо този път не познаха
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Пак нещо за расиюшка. Що било?! А от същите глупости! Доообре!