"Газпром" го закъса: Разпродава хотели и курорти, за да компенсира загубите си

Компанията регистрира първа годишна загуба от почти половин век
Обновена: 16 окт 2024 09:20 | 16 окт 2024 07:00, Нели Христова
117
"Газпром" го закъса: Разпродава хотели и курорти, за да компенсира загубите си
Снимка: БГНЕС

Руският енергиен гигант "Газпром" обяви планове за продажба на ваканционни курорти, след като регистрира първа годишна загуба от почти половин век, предаде Ройтерс.

Контролираната от Кремъл компания, която разполага с едни от най-големите резерви от газ в света, е регистрирала нетна загуба от почти 7 милиарда долара за 2023 г., след като продажбите на доходоносните европейски пазари спаднаха рязко заради разрив в отношенията между Запада и Украйна.

"Газпром" съобщи днес, че е пуснал 14 хотела и курорта за продажба, включително хотел "Мариот Цахкадзор" в арменската Долина на цветята.

"Газпром" обяви през май продажбата на няколко хотела, включително "Империъл Парк хотел енд СПА" в района на Москва, след като реши да премести централата си от Москва в бизнес центъра "Лахта" в Санкт Петербург през 2021 г.

Малко вероятно е продажбите да компенсират значителните загуби на "Газпром".  Вестник "Ведомости" оценява "Империъл хотел"на до 69,5 милиона долара.

"Газпром" се подготвя за потенциална загуба на европейския газов пазар, след като споразумението с Украйна за транзита на руски газ за ЕС изтича в края на годината. Украйна обяви неотдавна, че не иска да преговаря за удължаване на сделката с Русия, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: РусияГазпромзагуби
Още от Русия
Руснаците са изпращани да умират в "месомелачката", тактиката работи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Вчера четох, че през последните 3 месеца Газпром си купили нови самолети в луксозно изпълнение. А тук ни свирят траурния марш - били го закъсали?
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Газпром седи върху най-големите запаси на природен газ в света. Благодарение на усилията на глупавите европейци под диктовката на САЩ, им паднаха значителна част от пазарите, но те разработват нови. Може известно време да са на загуба, но после ще дръпнат силно напред. Няма за какво да ни пеете колко били зле Газпром. Мислете за нас, които с това управление на държавата и на EU гарантирано вървим към дъното.
44
5
 
4
 
! Отговори
Смех преди 6 часа
Как са го закъсали като правят повече пари от преди ???? хахахахахахаха
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Не знам с какъв акъл Путин си мислеше, че ще направи война в Европа и всичко ще е по старому
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Русофилчета, какво става с дедоларизацията? Кога ще стане най-сетне да изхвърлим доларите. Путин какво казва, вие постоянно ровите из нета за позитивни новини за Русия и трябва да сте прочели най-новите путински локуми на тая тема.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Сега идват китайците със заемите и утре Русия вече няма да е руска
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
След путинската агресия в Украйна и путинското завладяване на китайските пазари за газ съвсем логично Газпром фалира. Не се сещам за нещо с което се е заел Путин и да не се е провалил.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Страхотно!
38
1
 
6
 
! Отговори
КремльовскийУрод преди 6 часа
А има ли кой да ги купи?
37
1
 
9
 
! Отговори
Политкоректен преди 7 часа
Горките. Пролях сълза на умиление.
36
4
 
14
 
! Отговори
до Запознат преди 7 часа
Навремено и НРБ и СССР до последно, до мига на разпадането си разправяха, как стават все по-добре, печелят все повече и са съвсем близо до пълна победа над загниващия капитализъм. Правиха го буквално до последния миг. Ако не вярваш, потърси си вестниците от 09-11-1989г. и виж заглавията. Не знаех, че още се намират хора, които толкова самоотвержено да отричат реалността и да се кланят на пропагандата. Но ето - ти си тук.
35
13
 
11
 
! Отговори
Русофил преди 7 часа
Газпром регистрира колосални печалби като продава газ на инопланетяните или поне така твърди фашисткият режим в Кремълстаг. Уж санкциите не работят, икономиката на Просия изпреварила китайската и някакви други мокри сънища на заспалите с работническо дело във външните клозети чебурашки.
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Путинистите са толкова глупави, че не разбират, че дори Русия да окупира напълно Украйна, никога няма да успее да се измъкне от лапите на Китай и от санкциите на Запада. Ако имаха мъничко мозък, щяха денонощно да се молят на Господа си Украйна да победи. Иначе Русия се превръща в един огромен концентрационен трудов лагер на Китай. При победа на Украйна поне имат шанс за запазят някаква независимост в отделни територии.
33
16
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 7 часа
Това са измишльотини. Реално Газпром прави повече пари от преди.
32
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Поредната заслуга на Путин. Удави велика Русия.
31
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
На практика Русия вече не съществува като независима държава. Който не работи за фронта, добива ресурси за Китай на безценица. Никога няма да излязат цели от тази ситуация.
30
5
 
12
 
! Отговори
КИТАЕЦА преди 7 часа
Доим яко Раша Параша,както тракторист Маша...
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Китай затова принудиха Путин да започне войната, за да остане Русия изолирана от останалия свят и да им предостави ресурсите си на безценица и пазарът си просто ей така, за да оцеле кремълската хунта. Русия не е нищо повече от безгласно прокси на Китай.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До Анонимен 29 Списателката не ли хри сто ва ,не е мисирка ,тя е ...........
27
5
 
6
 
! Отговори
СЕМ преди 7 часа
Фейк