В Швейцария правят ремонт на пътища, без да спират движението

Подвижен мост спестява нерви на шофьорите
20 май 2024 07:03, Елка Василева
93
В Швейцария правят ремонт на пътища, без да спират движението
Кадър: YouTube

Проектите за асфалтиране на пътища често стават причина за големи неудобства както за шофьорите, така и за жителите. Настава хаос и масово псуване, особено по нашите ширини. Но в Швейцария, както и за много други неща, са намерили начин да оправят настилката, без да спират движението, пише Automedia.bg.

За да постигнат това, инженерите са създали огромна метална конструкция, която по същество е мост. Той е подвижен и следва хода на работите. Под него са екипите, които работят неуморно и непрекъснато, завършвайки бързо проекта. Трафикът продължава отгоре, без шофьорите да срещат затруднения и раздразнение.

След като конкретната част от проекта е завършена, мостът се премества до следващата точка и по този начин работите протичат без ни най-малки смущения в движението. Цялата сцена изглежда като научна фантастика за нашата страна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от Образование
"Сега ще ти кажа как е правилно, после - как да го напишеш на изпита"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 1 седмица
Да, ама докато се монтира това сложно съоръжение, пак трябва да се спре движението. После преместването му пак отнема време. Така, че няма как всичко да става, без изобщо да се спира движението.
70
1
 
3
 
! Отговори
От България преди 1 седмица
До Швейцария има светлинни години разлика,*** сигурно работниците които полагат асфалта не взимат по 700 евро.ДЕГРАДИРАЛА ДЪРЖАВА С ОЩЕ ПО ДЕГРАДИРАЛИ УПРАВЛЯВАЩИ НИТО ЗАКОНИТЕ НИ ЗАКОНИ,НИТО ЗАПЛАТИТЕ НИ ЗАПЛАТИ ВАЖНОТО Е ЕСГЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ ДА СЕ СПАЗВАТ,МИ МОЖЕ ЛИ ДА ВИ Е...А МАЙКАТА ЕВРЕЙСКА!!!
69
2
 
1
 
! Отговори
Баце каза, че е преди 1 седмица
построил милиони километри или милион километри беше? На нас не ни трябва да застрояваме малкото земя, която имаме! Единствения въпрос е къде са скрити тези километри?
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бат порко балкански е на власт от има нема 20 години, що ревете тука а не ревете пред палатя в банкя.... отидете си го изберете пак след 2 седмици. да ни е жив и здрав и да трупа пачки по арапските банки.
67
1
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 1 седмица
То тези пари кой ли не ги връща Най вече Кокорчо и Кирчо. Таман да върнат и 8 милиарда и заборчаха с 9 милиарда които потънаха като вода в пясък.До Анонимен
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ние пък спираме движението и без да правим ремонт!
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А тук едно малко черно *** с ръждиво чукче жълто паве... Не само движението, времето е спряло..
64
1
 
1
 
! Отговори
akusi преди 1 седмица
нийй още пътища и без движение не можем да правим. то туйй най - вече е заради осфуяването на сумите. народа да го д×ха...... с поздрави обръчите от фирми и ахмед :)
63
4
 
2
 
! Отговори
що преди 1 седмица
не вземете да работите като швейцарците или да плащате данъци като тях,все меда гледата,а жилото? Безгранична наглост българска,е по това няма кой да ви стигне в Галактиката
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България ГЕРБ откраднаха парите за пътищата за 10 години напред.
61
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Нали за да се направи като хората ,трябва да има хора с акъл в главата ,тука не съм срещал в парламента да има такива ,само евреи
60
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Швейцарците открили топлата вода. Че то в България отдавна е така. Елате във морската "столица" Варна и поемете посока Добрич (покрай с. Каменар). Багери, разкопан път, траншеи. А бе асфалт няма. Но има задръствания, изчаквания опашки, "мамата... старата". Но движението не спира! Нищо че колата ти след 10 карания по този маршрут (защото все пак ходим на работа) е напълно готова за нова ходова част. Но ние си караме и никой не мрънка-ние сме добре възпитани евроатлантици и добре отгледани ОВЦЕ!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шарлатаните вече 3 год решиха че ремонти на пътищата ни не са необходими Никакви ремонти никакви пари за българската инфраструктура вече 3 год НЯМА ШАРЛАТАНИТЕ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ КЪДЕ ОТИВАТ НИКОЙ НЕ И ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ
58
2
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
При нас спират движението без да правят ремонт
57
5
 
6
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Мaмкa им капиталисти! :) Комунизмът ви пощади преди 80-ина години, затова така! :)
56
2
 
5
 
! Отговори
Аутобански преди 1 седмица
В БГ.се прави ремонт на ремонта до безкрай.Кърпат дупките.Адфслт Паша от Банкя се бие в гърдите че е направил 1 милион км.магистрали.След година,две започват да се разпадат.
55
4
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
Този начин на ремонти е един от най-глупавите. Стават страхотни задръствания, особено в неделни и празнични слънчеви дни, когато и куци, и сакати излизат с колите си. Пътувахме в неделя, 12.05 през прохода Сан Бернардино и километричните задръствания ни разказаха играта. За 4 часа успяхме да пропътуваме само 70-80 км. Швейцарците притежават милиони коли, спазват знаци до престараване и резултата е плачевен. Същата история е и при други алпийски проходи - Сан Бернардо, Фурка, Бреннер и т.н. Ужас!
54
3
 
4
 
! Отговори
Симо преди 1 седмица
Да направим първо кампания "Капачки за валяци", че поне по 100 годишните технологии да се правят ремонти. Защото все още са авангардни за АПИ.
53
4
 
5
 
! Отговори
Тиквострала преди 1 седмица
В Швейцария дупките са в сиренето, а ядките в шоколада.
52
3
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 1 седмица
А бе не е съвсем без никакви смущения, защото когато се мести мостът движението трябва да се спре за малко. Но все пак, за нас си е фантастика. Кога ще ги стигнем....