Дължим половината от интелекта на родителите си

Способността ни да придобиваме знания и умения, е запечатана чрез нашето ДНК
Обновена: 10 авг 2011 21:45 | 10 авг 2011 21:45,
9
Дължим половината от интелекта на родителите си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл" установи, че почти половината от интелекта дължим на родителите си. Той е закодиран по рождение в нашите гени.

Колкото и да е важно образованието и обучението през жизнения ни път, то само отчасти формира интелектуалните ни
способности. Около 40 на сто в тъй-наречения "кристализиран тип интелигентност", тоест способността ни да придобиваме знания и умения, е запечатана чрез нашето ДНК. А способността ни за абстрактно мислене под напрежение е управлявана от генетиката в още по-голяма степен - 51 на сто.

Ръководителят на изследването Иън Диъри от Единбургския университет е достигнал до тези изводи, след като е изследвал кръвта на над 3 500 души от Англия и Шотландия чрез проследяване на около половин милион генетични маркери - слабите изменения в тяхното ДНК.

Проучването е станало възможно благодарение на нов метод за генетичен анализ. То показва, че разликите в човешкия интелект се дължат на генетични вариации. Диъри предупреди, че хората с посредствено интелектуално наследство не трябва да се чувстват обречени, тъй като с повече усърдие може отчасти да се навакса слабият интелектуален багаж, получен в наследство.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ДНКинтелект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още едно доказатлество, че интеграциянта на *** е невъзможна! Защото, да кажем, успеем да ги закараме на училище, обаче като са *** по рождение, пак нищо няма да излезе. След като поколения преди тях има само алкохолици и к..ви никакво образование не може да промени гените им.
7
2
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Защо как? Нима преинсталацията или почистването на вируси не е един вид софтуерен ремонт? Той си го е казал правилно
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6Софтуерно не знам как поправяш един компютър, :)) но понеже си умен, макар и необразован, успех !
5
4
 
5
 
! Отговори
Необразован преди 12 години
А вие бихте ли повярвали че аз имам само 1-ви завършен клас, но пък си имам собствен сервиз за компютри които поправям софтуерно и хардуерно?Звучи невероятно нали?Аз съм забелязал че много хора асоциират думата 'необразован' със страшно глупав човек. Това е грешно мислене.
4
1
 
13
 
! Отговори
an преди 12 години
ТЕЗИ ОТКРИХА ВРЕЛАТА ВОДА. ПОЗНАВАМ ХОРА С ОСНОВНО И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И СА В ПЪТИ ПО УМНИ ОТ ТЕЗИ С ПО 2 ВИСШИ. ПОЗНАВАМ И ВИСШИСТИ КОИТО СА *** КАТО ***. ТАКА ЧЕ ПРИРОДНИЯТ ИНТЕЛЕКТ НЕМОЖЕ ДА ГО ПОЛУЧИШ ОТ УЧЕНЕ. БОЛШИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА СА ОТ ТОЗИ ВИД ВИСШИСТИ.В ГЛАВИТЕ ИМ ИМА БРЪМБАРИ. САМИ ВИЖДАТЕ ДОКЪДЕ ВИ ДОКАРАХА ЗА 21 ГОДИНИ. ИМАТ МОЗЪК САМО ДОТОЛКОВА КОЛКОТО ДА КРАДЪТ И УНИЩОЖАВАТ. А ТОВА МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ И ЕДИН ОБИКНОВЕН ***. ИНТЕЛЕКТАИМ Е ТОЧНО КАТО НА НАЙ УМНИЯТ ***.
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a dali ste e taka kogato pedalnite pederasi po4nat da rajdat ot pedalnite manfi. da milsim za edin den, kogato Borickow ste e sopruga na Cwakunof
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми вярно си е. 50% от интелекта го вземат от бащата, от майката вземат 50% липса на акъл.
1
1
 
17
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
Тати харесва готини жени и студени бири .Аз на него съм се метнал!!!