Жегата вдига температурата на асфалта до 64 градуса

Възможно са изгаряния от втора степен
31 юли 2019 17:15,
6
Жегата вдига температурата на асфалта до 64 градуса
Снимка: Pixabay

Учени от университета на Невада установиха, че повишаването на температурата на въздуха до 40 градуса Целзий прави асфалта достатъчно горещ за получаване изгаряния на кожата втора степен за няколко секунди, съобщи Юрик алърт.

Още по темата

В Холандия се готвят за жегата, извадиха снегорините да ръсят сол!

Лекари анализирали 173 случая на изгаряния от горещ асфалт в Лас Вегас за 5 години, от 2013 г. до 2017 г. Получените резултати били съпоставени с данни за температурата на въздуха на улицата в момента на придвижването на всеки пациент. По думите на специалистите, под въздействието на слънчевите лъчи пътното платно може да е значително по-горещо от въздуха и само за две секунди да предизвика изгаряния на кожата, пише БТА.

Над 88 процента от изгарянията били получени при температура на въздуха 35 градуса Целзий и по-високи температурни стойности. При това рискът се увеличавал, когато температурата надхвърли 40 градуса Целзий. Под въздействието на слънчевите лъчи в горещото време пътната настилка може да се нагрее до температура 64 градуса Целзий.

Рисковата група включва хора, които имат проблеми с придвижването, малки деца, както и хора, пострадали при пътно-транспортни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
АсфалтоВ преди 4 години
Нашия асфалт у Бегето е в кръпки и дупки и така се получава течение под асфалту.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате, ако в Бг асфалта стане 60 градуса ще премине в течно състояние така че ще ви трябват канута за да се движите.Тези които строиха пътищата станаха мулти-милиардери.наградиха с медали (вкл. от Прецедента).Откраднатото е толкова много че не ви го побира главата.А пътищата са направени от ред въздух-ред водА.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Учени от университета на Невада установиха, че повишаването на температурата на въздуха до 40 градуса Целзий прави асфалта достатъчно горещ за получаване изгаряния на кожата втора степен за няколко секунди, съобщи Юрик алърт."==="Учените" са си опрели ръцете на асфалта в горещо време и са УСТАНОВИЛИ, че могат да получат изгаряния втора степен. Направо се чудя откъде ги намират тия учени и защо в тоя сайт публикуват подобни "новини".
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го установих още 2 ри клас пред блока.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те затова по наш'те географски ширини асфалтА се полага, когато вали дъжд - да му държи хладно!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако продължава така, ще трябва да правят асфалта бял. Леко ще помогне.