Топло и слънчево време и в сряда, градусите – до 20°

В сутрешните часове в котловините ще се образува слана и мъгла
22 окт 2024 18:15, Красимир Ангелов
1
Топло и слънчево време и в сряда, градусите – до 20°
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно, а утре - слънчево и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

В сутрешните часове в котловините ще се образува слана, а на места в равнините краткотрайна мъгла. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините до минус 3°; максималните - между 18° и 23°. В София минималната температура ще е около 1°, максималната - около 20°.

По Черноморето ще бъде слънчево, със слаб североизточен вятър. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или краткотрайна мъгла. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 19°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще е слънчево, със слаб вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

През следващите дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в крайните източни райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток. В четвъртък и петък над Източна България ще има значителна ниска облачност или мъгла, в отделни райони ще преръмява.

В Западна България ще има и слънчеви часове, но през първия ден след обяд облачността, предимно висока и средна, ще се увеличи. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а дневните - между 15° и 20°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Снимка на деня
Студена утрин във вторник, през деня – слънчево и приятно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
И ноември да е топъл!