Пресцентърът преди официалното откриване

Какво се случи на 8 март
9 мар 2012 16:06, Петя Славова
4
Пресцентърът преди официалното откриване
Снимка: София Филм Фест

Дни преди официалното откриване на София Филм Фест 2012 пресцентърът в зала МАТИ’Д започна да кипи в ритъма на Фестивала.

На 7 март документалистката Златина Русева представи пред акредитираните журналисти гостуващата програма от документални филми от Международния филмов фестивал „Мелениум”, който се провежда всяка година в Брюксел.

Г-жа Русева акцентира върху филмите, които ще бъдат представени на София Филм Фест, като разкри целите и идеите на международния форум, който организира заедно с Любомир Георгиев. Специален гост на панорамата ще бъде г-н Антонио Виджиланте, директор на ООН – Брюксел и директор на Програмата за развитие на ООН – офис Брюксел. На 8 март в пресцентъра на Фестивала бе представена наградата LUX на Европейския парламент в рамките на София Филм Фест 2012. Специален гост на Фестивала е актрисата Ариан Аскарид, която играе главна роля във филма „Снеговете на Килиманджаро” – носител на наградата LUX.

По-късно последва още една пресконференция, посветена на форума „Визия за Балканите – творчески поглед към Югоизточна Европа”, организиран от ЮНЕСКО в рамките на София Филм Фест 2012.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари