„Снеговете на Килиманджаро”

Победителят в конкурса за наградата LUX за 2011 година
9 мар 2012 15:10, Петя Славова
0
„Снеговете на Килиманджаро”
Кадър от "Снеговете на Килиманджаро". Снимка: София Филм Фест

Снощи в Дома на киното бе показан победителят в конкурса за наградата LUX за 2011 година – френският филм „Снеговете на Килиманджаро” на режисьора Робер Гедигиан. Филмът бе представен от актрисата Ариан Аскарид. Прожекцията е организирана от екипите на Информационното бюро на Европейския парламент в България, Френския културен институт и София Филм Фест.

„Снеговете на Килиманджаро” на сценариста и режисьор Робер Ге¬дигиан отвежда зрителите при една семейна двойка. Въпреки че е останал без работа, Мишел живее щастливо с Мари-Клер. Двамата са влюбени повече от 30 години, децата и внуците им ги радват, заобиколени са от много близки и верни приятели. Гордеят се с постигнатото в живота, с политическите и моралните си възгледи. Абсолютно ненадейно щастието им е разбито на парчета, подобно на прозореца, през който нахлуват двама въоръжени и маскирани млади мъже, които ги завързват и успяват да избягат със събраните им пари за пътешествие до Килиманджаро. Шокът от случилото се е още по-голям, когато двамата разбират, че бруталното нападение е организирано от един от колегите на Мишел – млад работник, освободен от работа заедно с него. Мишел и Мари-Клер постепенно научават, че Кристоф има особено основателна причина да извърши обира… „Снеговете на Килиманджаро” е филм за това как да се справим с болката, травмата и как да простим, как да открием доброто във всеки човек.

Очаквайте в утрешния брой интервю с актрисата Ариан Аскарид специално за фестивалния вестник.

В програмата на София Филм Фест са предвидени още две про¬жекции на „Снеговете на Килиманджаро” – на 10 март от 17.00 ч. във Френския институт и на 12 март от 16.30 ч. в кино Люмиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари