Парти зона на 12 март

С групата Rebilites
12 мар 2012 09:14, Петя Славова
0
Парти зона на 12 март
Снимка: София Филм Фест

Групата Rebilites се появява в началото на 2011 г., като естествено продължение на Root Souljah. Двама от основателите – Цветан Чобанов (пиано) и Alex G (китара) продължават да развиват реге и дъб вълната и в новия си проект – Rebilites. Към тях се присъединява Санди (Senior Buffo, Root Souljah) на ударни и Harry Seldon бас китара.

Вокалите са на Bisrat Mojo от Етиопия, който поставя нещата на съвсем друго ниво . Новите песни са повлияни изцяло от африканската култура.

Мелодиите и ритъмът, смесени с традиционния реге и дъб груув, поставят една изцяло нова концепция в звученето и характера на бандата. В новите песни се откроява и един нов стил – афро бийт.” В по-голямата си част това е импровизация и ние сме напълно освободени от рамките и музикалните схеми. Невероятно е!” – споделя Цветан Чобанов. Брасовете са дело на Петър Щерев (Root Souljah) тромбон и Димитър Бакърджиев саксофон. Групата има и ефекти на живо, за което отговаря Атина Джилики. Най-новото име в групата е Михаил Люлев – млад и много интересен певец, сериозна заявка за българската реге сцена.
Заповядайте днес в зала Matti’D
21.30 ч. – Rebelites
23.00 ч. – Dennis Wheatley (композитор на “Бенгалският детектив”)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари