Готвят постоянна контрола за крайградските автобуси в София

Експериментират с нов проект – пътниците се качват само от първата врата
15 окт 2012 18:24, Красимир Ангелов
83
Готвят постоянна контрола за крайградските автобуси в София
Снимка: Булфото

Масови проверки за нередовни пътници по крайградските линии на автобусите започват от "Центъра за градска мобилност", съобщиха от Столична община.

Те стартират от днес и са насочени към редовността на пътниците и качеството на обслужване в тези линии.

Освен това ще бъде въведен нов проект, който предвижда постоянен контрол в превозното средство. Първата линия, по която ще бъдат извършвани новият тип проверки, е номер 59 – от кв. "Княжево" до с. Мърчаево.

По време на проверките от пътуващите ще се изисква качване само от първата врата и слизане от задната врата. При влизане в превозното средство пътникът ще е длъжен да представи за проверка картата си за пътуване или да перфорира билет пред инспектора по контрола.

Ако няма билет – такъв ще се купува от шофьора на автобуса. Единственото изискване ще е наличието на редовен превозен документ, за да може да се осъществи пътуването – няма да бъдат налагани друг тип санкции.

Целта на новата методика е да се подобри контролът и да се стимулира гражданите, ползващи услугите на градския транспорт, да купуват необходимите превозни документи, съобразени с броя на пътуванията – карта, билети за многократно пътуване или билети за еднократно пътуване, отчитат от Общината.

Всяко от превозните средства, в които ще се осъществява постоянен контрол, ще е допълнително обозначено с указателни табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам как ще го постигнат, но наистина трябва да стане. Сега по тия автобуси я има един, двама с карта, я не. Всичкото се вози гратис.
29
1
 
4
 
! Отговори
Пътник преди 11 години
А какво стана със *** тикет състема на талпата? Тя не работили?
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А случайно да ГОТВЯТ по-нови коли за градския транспорт, които да идват на ЦИВИЛИЗОВАНИ интервали особено когато вали? Случайно да ГОТВЯТ хората, като се качат, да не стават сардели? Случайно да ГОТВЯТ редовно осигурено отопление във возилата за през зимата? Щото през лятото се возехме на близо +40 отвън и вътре и климатик беше *** дума. Но контрольори за контрол над това не бяха ПРИГОТВЕНИ. Ще има ли тогава контрол над ГОТВЕНЕТО?
27
3
 
3
 
! Отговори
Кундуфтор преди 11 години
Самострели трябва да сложат - ха не си си дупчил билета и ПРАС!
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време беше! Искам да се вземат мерки срещу авантаджиите! Против *** реват, а и те бетер ***. И в останалия транспорт да се въведе.
25
1
 
2
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
и от целия свят *** да дойдат пак се научават,а в БГ неможе)))
24
1
 
7
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
не сме в Лондон така е.Но го дадох за пример,че там са се напъпили много и са се научили.А у нас неможело..как неможе...може разбира се и дивашкия манталитет може да се промени
23
2
 
10
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
А как се научиха роми да не крадат в Германия знаете ли??взел пералня от улицата БЕЗ ДА ПИТА ,нищо,че е сложена за ***,НЕ ПОПИТАЛ РОМА,глобата 100 евро.Казали му,при второ нарушение 500 евро.Трето нарушение - ЗАТВОР!! Дали рома не пита,дали си мисли да открадне от нейде - и се е научил и живее в ДЕ и е добре,а тука може...оти??
22
5
 
5
 
! Отговори
абсурд преди 11 години
Няма начин 50 човека да влязат през първата врата а трима да слязат през задните три, не сме в Лондон.
21
4
 
6
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Ха...сетиха се...КАК МОЖЕ ЧАК СЕГА ДА ВИ ИДВА НА УМ?ТОВА Е РАБОТЕЩА СХЕМА В АНГЛИЯ. В ЛОНДОН ИМА НАД 18МЛН С ТУРИСТИТЕ ЖИТЕЛИ.АВТОБУСНИТЕ ИМ ЛИНИИ СЕ КОНТРОЛИРАТ ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН.ВЛИЗАТЕ ПРЕЗ ПЪРВАТА ВРАТА ДО ШОФЬОРА И СЛИЗАТЕ ПРЕЗ ЗАДНАТА ВРАТА.Има..имааа какво да се научи...НООО не беше изгоднооо))) нали трябваше маршрутките на Надето да вървят...нали все е някой политик по схемата.добре,че дойде Бойко да ви дойде на ум,че има начин,че е възможно по добра контрола...
20
9
 
13
 
! Отговори
Жул преди 11 години
Какъв експреримент, бе?!?!?!?!??! Това е нормално за всички развити страни и РАБОТИИИ , ***
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важно е да имате предвид че тези "блиц-акции" на контролните органи се правят единственно между спирки без роми и в автобуси където знаят предварително че няма роми във въпросната посока. Пример: в Младост 4 между спирката Бизнес Парк и първата спирка след това на Околовръстното. Тотален контрол винаги за бели хора. А вече след втората спирка се качват около 50 роми покрай строежа на мола, а контролюрите от отдавна ги нема. Така...по случайност.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще спират хората, да се качват от последната врата?За съжаление това нито е приложимо в голям град като София, нито за нашия манталитет.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Автобус 111 върви по околовръстното и минава край Филиповци. Половината е пълен с ***, които пътувайки обучават чаветата да псуват майките и бабите си и не дупчат билети, другата половина - с бели хора, които дупчат. Контрола няма как да се качи, защото ще трябва да проверява на двама-трима един, за да не дискриминира братята роми. А да ви видим сега с тая антихуманна система за проверка.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да видя тези "инспектори по контрола" как ще накарат *** да си дупчат билет или ще си обръщат главата на другата страна, когато се качи някой некъпан "римлянин"
15
1
 
17
 
! Отговори
2 преди 11 години
Приветствам - така трябва - контрол.Още повече че ще се филтрират всички бабки, който няма какво да правят и ходят в пиковоите часове до др. край на София, щото млякото е с 2 стотинки по-евтино.Ако и контролоата не си поплюва с вмирисаните ***, считам че е добра стъпка в правилната посока
14
2
 
6
 
! Отговори
byl. narod преди 11 години
vdignete pensi, po 500lv. minimalna ,1500lv minimalna zaplata da moze naroda da zive e i plashta bileta na tezi karyci /trolei,avtobysi/ ot 1980g.
13
1
 
16
 
! Отговори
rainbou1 преди 11 години
Абе много сте плахи.От години във Бургас, Варна и т.н. има постоянни контроли. Без да се налагат ограничения за качването.Не знам как проверяват в час пик.И едни мангустанци ги свалиха още на следващата спирка.В София само веднъж видях контрола(жена) да свали мангустанци на следващата спирка, и то предполагам защото нямаше мъжки мангустанец наоколо
12
5
 
9
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Абе, *** , четете по-внимателно !!! Става въпрос само за крайградските линии !
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ще има ли данък Дянков за качване от предната врата? А за слизане?