София не може да се затвори за мигрантите, обяви Фандъкова

Столичният кмет обаче поиска повече сигурност за гражданите
17 дек 2016 10:52, Красимир Ангелов
145
София не може да се затвори за мигрантите, обяви Фандъкова
Снимка: БТА

София не може да се затвори за мигрантите, но трябва да гарантира сигурност на гражданите си, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Годината" на Дарик радио.

Хората имат нужда от сериозни лидери, които да им вдъхнат увереност. Времето е неспокойно, хората очакват бързи решения и конкретни резултати, призна столичният градоначалник.

По думите на Фандъкова около центъра има постоянно полицейско присъствие, както и видеонаблюдение, които да гарантират сигурността на хората.

"Няма как да не признаем, че хората се притесняват, когато видят група младежи мигранти в центъра на София в тъмната част от денонощието. Затова искам повече полиция", подчерта кметът на столицата.

Фандъкова коментира и големите транспортни проекти в София, като призна, че те наистина затрудняват гражданите, но изрази благодарност към хората за търпението. Тя отново определи като ключово извеждането на трафика извън центъра на града и посочи Софийския околовръстен път като основна цел и за следващата година. През 2017 ще се работи по продължението на разширението на Южната дъга с кръстовището на Горубляне, подчерта Фандъкова.

"Всяко нещо струва пари", продължи столичният градоначалник по отношение на цената на билетчето. Тя отново подчерта, че приоритет е използването на карти, чрез които пътуването на практика излиза по-евтино за редовните пътници.

В коментар на политическата криза в страна, Фандъкова обяви, че е скептична за съставянето на правителство в рамките на това НС. "Разбира се обаче е важно да се води диалог, защото е важно да разберем какво искат да направят нашите партньори от РБ", допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как да не може да се затвори за мигрантите /имам предвид незаконно влезлите в страната/?! Може и още как, но липсва управленска воля!Иначе щяха ли да се мотаят на пъпа на столицата, необезпокоявани от никого?
60
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова пак се излага. Ясно е, че няма никаква идея какво да прави с мигрантите, но поне да не се излага за пореден път. Колкото до градския транспорт, с тези нереално високи цени на билетите, фандъкова отказа много хора да ползват градския транспорт и колите по улиците се увеличиха. Реалностат е такава, че градския транспорт на София трябва да стане безплатен, ама нали мафията иска да печели от всичко.
59
1
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
София не може да бъде затворена за мигрантите !!! Но такива като Фандък Дана може и ТРЯБВА да бъдат затворени където им е мястото !
58
0
 
32
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Освен за цената на пътуване с градския транспорът в София, Фандъкова трябва да бъде посъветвана да не говори и по всикчи останали теми, вкл. и за мигрантите. При всяко изказване на Фандъкова, винаги лъсва, че не става за кмет, а може най-много да преподава руски език на деца в Самоков. Защо да не може София да се затвори за мигранти?! Може трябва мигрантите да са под специален режим. Ако искат да работят - да арботят, но ако искат само да живеят на наша сметка - под режим.
57
13
 
0
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
До 73.*** да се удавиш в ***. Там ще се чувстваш в свои води.А за билетите не мисля че могат да се намалят особено но 1,60 лв независимо от разстоянието е много.
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София не може да се затвори за мигрантите, обяви Фандъкова===Верно ли, ***? Аре на бас, че може!
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не си ги води у тех
54
1
 
21
 
! Отговори
вгр преди 7 години
И още нещо г-жа Фандъкова, Как не ви дожаля за бедните и не само на София, за болните и тези, които замръзват от студ ??? КАК НЕ ВИ ДОЖАЛЯ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА КОИТОС ПРАВИЛИ И ПРАВЯТ ТОЗИ ГРАД???НЕ ВИ Е ЖАЛ ЗА УМИРАЩИТЕ КОИТО СА ЗАЩИТАВАЛИ И СТРОИЛИ БЪЛГАРИЯ, НО ДОЖАЛЯ ВИ ЗА МИГРАНТИТЕ - ДОШЛИ НА ГОТОВО, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА БРАНЯТ И СТРОЯТ - САМО ДА СЕ НАСТАНЯТ НА ГОТОВО И ОЩЕ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ???? КАК ???
53
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 7 години
За картите и за билетчетата, Фандъкова трябва да я посъветват да си мълчи, че всеки път като си отвори устата на тази тема, бълва безумия. Фандъкова що не ми обясни как да ползвам грдския транспорт, когато ходя пеша на работа, а на градския транспорт бих се качвал от време на време, т.е. карта не ми трябва. Бих го ползвал, но с новите цени не пътуване, с колата ми е и по-евтино, освен, че ми е по-удобно и по-бързо. Такива като мен има много. После защо колите по улиците се увеличавали...
52
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как едновременно д аима сигурност и мигранти в София. Това е повече от очевАдно. Фандъкова пак показа, че освен за учительница по руски в Самоков, за друго не става.
51
1
 
19
 
! Отговори
вгр преди 7 години
До г-жа Фандъкова:Ако все говорим че няма пари и капацитет от хора, НЕ Е ЛИ ПО-ЕВТИНО МИГРАНТИТЕ ДА СЕ ОГРАНИЧАТ, ВМЕСТО ДА РАСТЕ ОХРАНАТА??? На пример може да им се наложи вечерен чст, ограничение на събирането на групи, задължително да са с дете или жена, ако групата е над 3 човека и под. Като искаме да сме хуманни - добре ама с мярка. ДА НЕ СТАНЕ КАКТО В ГНЕЗДО С КУКУВИЧЕ ЯЙЦЕ - ИЗЛЮПВА СЕ КУКУВИЧЕТО И ИЗБУТВА РОЖБИТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО СА ПОСТРОИЛИ ГНЕЗДОТО...
50
1
 
18
 
! Отговори
факт преди 7 години
Ти дето дразниш хората с пришълците си платено *** ,но скоро господаря ти ще бъде изгонен от властта завинаги .След това и Фандъкова. А ,когато и Меркел падне ще ви се случат разни работи . Ако искате емигрирайте в Турция и продайте своите дъщери .
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може или не иска? Не е като да не може, значи не иска.
48
0
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
идеално, ние от агитката на ЦСКА скоро ще почнем да ходим на лов кат бат Динко само че не по чукарите а в Софето
47
1
 
11
 
! Отговори
до преди 7 години
"Не зачевай темата са Турско, че толкова срамни моменти маме там. Левски никой не си е мръднал пръста да го спаси, а Ботев сме си застреляли ние"Ами те и тогазе поповете и чорбаджиите са били като днешните герберуги .
46
0
 
19
 
! Отговори
Оставка, ма! преди 7 години
Оставка на борисовата и соросоидска *** и крадла! Може и затвор.
45
0
 
17
 
! Отговори
:( преди 7 години
Проверка на документите, арест и по затворите да чукат камъни. Нелегално преминали границата талибани в центъра на София?!???!?! Това може да го позволи само партията на мафията - ГЕРБ!
44
18
 
0
 
! Отговори
do 55 преди 7 години
Не зачевай темата са Турско, че толкова срамни моменти маме там. Левски никой не си е мръднал пръста да го спаси, а Ботев сме си застреляли ние. Прочети история на България от мехмед нешри. Там ще видиш какво турците пишат за нас и нашите герои. Има и такива, които почитат и уважават. Но прочети да видиш какво пишат за нас като народ. И после се замисли до колко са прави.Сред мигрантите има доктори с образование от Харвард. Мисля, че тези емигранти можем да приемем.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данче, всичко окрадохте и збатачихте София в невиждани задължения. Кога ли ще лъснат всичките заеми, дето ги взехте. В момента това е един дългосрочно фалирал град. Това е резултата от колаборацията с мутрата от Банкя. Един ден прокуратурата ще почне да работи и ще дойде и вашия ред.
42
10
 
1
 
! Отговори
много съм умен преди 7 години
Така е, права е жената. Решението е следното - да се обявят 10-15 хил. нови работни места в полицията. Така едновременно ще намалее безработицата и населението ще е спокойно...