Със "зелен билет" пътували над 47 хил. в София днес

Буферните паркинги към метростанции работиха безплатно
20
Със "зелен билет" пътували над 47 хил. в София днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 47 хиляди "зелени билети" са закупени до 17 часа от касите на Центъра за градска мобилност, метрото и през мобилното приложение sofia.mpass.bg, съобщиха от Столичната община.

"Зеленият билет" е еднодневна абонаментна карта на стойност 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столичната община. Мярката бе въведена във връзка с реализирани превишения на средноденонощните стойности на фини прахови частици /ФПЧ/ на две от автоматичните станции на ИА "Околна среда" над 200 мкг/куб. м.

През днешния ден безплатно са работили буферните паркинги към линиите на метрото на бул. "Цариградско шосе", бул."Черни връх", бул."Ломско шосе", бул. "Александър Малинов" и на бул. "Драган Цанков". Целта е била повече хора да оставят автомобилите си и да се придвижват с градски транспорт.

Днес са продължили и проверките на Столичния инспекторат за замърсяване и нерегламентирано горене. Проверени са били 42 обекта и са съставени 10 акта за нарушения.

Проверени са и 24 строителни обекти, като в 8 от тях са установени нарушения, за което са съставени актове. В цех за производство на мебели е установено горене на плоскости и пластмаси и е наложена санкция.

Продължава и миенето на улици и булеварди. Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София през днешния ден, са мили пътните платна на бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Филип Аврамов" , бул. "Ботевградско шосе" , бул. "Асен Йорданов", както и по малки улици в кварталите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми е по лесно да си карам 30 годишния москвич през центъра. Билет 1лев цялата година или си карам бараката.
16
1
 
5
 
! Отговори
Люлин 1 преди 4 години
Попитах на спирката.......Няма. В метрото на Бели Дунав..........Няма. Значи Юрданка е откраднала 47 хил. лева. Оставка, Прокурор и Затвор.
15
7
 
4
 
! Отговори
Опапагалос преди 4 години
Кои ви плаща безплатния транспорт бе софиянци. Цяла българия за софия работи .ми съборете малко построики да влезе въздух у тая софия
14
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Може ли градски транспорт дето вози Х пътници в "мръсни" дни за вози 3 по Х пътници.Само питам.
13
4
 
9
 
! Отговори
Ура!!! преди 4 години
Фандъка *** за зеле не става. Заради нея страдат милиони хора.
12
3
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
И спаднаха ли нивата на ФПЧ заради зеленото билетче или язък за хартията?
11
2
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Горките!
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със зеленият билет са успели да качат 47000 пешеходци на градския транспорт, браво, голям успех.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и на онези 80% би трябвало да е ясно, че в такива дни с голямо замърсяване на въздуха, транспорта на практика няма никакво отношение към замърсяването на въздуха. Замърсяването от транспорта е под 1 мкг/м3, а замърсяването от печките е 100-200-600-700-... мкг/м3
8
8
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
А какво е София? Турция ли е, Нигерия ли е, Никарагуа ли е? Всяка част от Бъ;гария е България, София също. Аман от провинциални комплекси.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-*** решение е да се пусне преди почивните дни. Факт е, че днес трафикът е още по-засилен, но когато е в средата или началото на седмицата, тогава ефектът ще е осезаем. Тази мярка зелен билет и ползване на градски транспорт е с натрупващ се ефект и не е еднодневен, именно затова не трябва да се ползва когато вече въздухът е замърсен, а преди да достигне критичните показатели! Все пак браво, и аз си купих днес.
6
6
 
5
 
! Отговори
Зелено човече преди 4 години
До нашата планета достигна сигнал, че Кметица Фендупкова пуска зелени билетчета.Чрез томбола определихме кои от нас, извънземните, пришелците, ще закупят билетчетата.Дупкофенкова бе изрично решила да намали месните и да увеличи пришелците в поверения и град.Виждаха се автомобили с номера от провинцията, решили да се доберат до конкретна витрина в кой да е МОЛ.Около МОЛ Парадайс(ЗЗЗ) нещата губеха контрол, но ние извънземните успешно се телепортирахме около кръстовището-"Черната дупка".
5
1
 
17
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Браво за зелените билетчета! Само ми е страннно защо новината че има такива се пуска на края на деня а не рано сутринта, а? Защото миналите дни бе още по лошо с въздуха - ама само ни призовяваха да не си караме колите - за 'зелените билетчета' - нито дума!
4
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
А по принцип колко пътуват?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Картофената е в паника каквото и да прави няма полезен ход просто след толкова лъжи, че проблема е основно в автомобилите каруцата се обърна.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама моля ви се :)) просто се раздуха и се поизчисти. Утре ще кажете че всичко е било заради колите а не заради отпадъците които се горят.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София не е България.