Тестови автомобил ще проверява платеното паркиране в София

Засега той ще действа само експериментално
10 фев 2020 19:10, Красимир Ангелов
9
Тестови автомобил ще проверява платеното паркиране в София
Снимка: БГНЕС

От днес тестови автомобил ще се включи в контрола на платеното паркиране в синя и зелена зона в София, съобщи Румяна Милова, директор на дирекция "Паркинги и гаражи" към Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Автомобилът е оборудван с компютър и камери, които ще засичат от около метър и половина дали паркираните автомобили са заплатили престоя си. Системата сравнява информацията и оцветява в различен цвят за разпознаваемост различните случаи, обясни Милова, цитирана от БТА.

Още по темата
По думите й това обаче не изключва проверката от екипите на ЦГМ, тъй като в зоната се паркира включително и с хартиени талони. Целта на тестовата кола е да се провери работата на терен с тази нова технология и как тя може да направи по-качествена дейността на екипите на ЦГМ.

Румяна Милова допълни, че след около месец ще се направи анализ дали си заслужава и други автомобили да бъдат оборудвани с камери.

"Обнадеждени сме, че ще има резултат и нашите служители ще могат за по-кратко време да обходят по-голяма територия от зоната", каза Милова. Според нея технологията ще даде възможност за намаляване на разходите за работни заплати, но не значи, че ще бъдат съкращавани служители.

Те ще бъдат разпределяни на работа при евентуално разширение на зоните или като контрольори в градския транспорт, тъй като там има недостиг, посочи Милова.

По повод предстоящото разширение на зоните за платено паркиране, Милова съобщи, че предстои въвеждане на зелена зона от двете страни на бул. "Витоша" в район "Триадица", където районният кмет вече е представил доклад в Столичния общински съвет. В "Слатина" също имаме информация, че хората искат въвеждане на зелена зона, но до момента няма проведено обществено обсъждане, каза Милова.

Тя допълни, че в район "Искър" обществено обсъждане се е състояло на 8 февруари, но съгласие за въвеждане на зона не е постигнато.

Румяна Милова
съобщи още, че приходите от синя и зелена зона през 2019 г. възлизат на общо 32 млн.лв., което е повече от предходната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещастната *** само гледа да *** кинти да си запълва дупките в бюджета, вместо с тези пари да осигури ПАРГИНГИ! Няма нито един направен! Всички терени ги раздадохте за сгради! На Сточна гара, вместо да построите паркинг за 500 коли го дадохте на Лидъл да си вдигне поредния магазин!
5
0
 
0
 
! Отговори
Зона преди 4 години
Синя зона, зелена зона, после кварталите жълта зона - направете целите градове зона и ще ходя с колата до село да хвана автобуса за града :D.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румяна Милова съобщи още, че приходите от синя и зелена зона през 2019 г. възлизат на общо 32 млн.лв., което е повече от предходната година. какво е на лице. Нищо.
3
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 4 години
Сложете 1 и да боядиса, че не се вижда
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка нова платена зона за паркиране намалява паркоместата и създава огромни проблеми с паркирането в съседните квартали, където все още няма платена зона. Получава се лавинообразен ефект на създаване на проблеми с паркирането. Колко паркинга построиха с парите от платените зони? Нула или 0.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави се всичко за да дерат пари, но какво се прави със събраните суми както винаги не се казва. Паркинги ли построиха, движението ли оптимизираха какво полезно по дяволите сториха освен да ла пат кинти.