Експонати от колекцията на Божков - в "Квадрат 500"

Процесът по изнасяне не е приключил
13 фев 2020 19:37, Петя Славова
10

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

  Превозиха експонати от колекцията на Васил Божков в "Квадрат 500". Още на 3 февруари вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на "Нове холдинг", за да изземат вещи от колекцията на Васил божков. От дома на бизнесмена бяха иззети и още ценни картини и експонати.

От няколко дни експонати от колекцията се пренасят в Националната галерия, като по непотвърдена информация става дума за картини и каменни артефакти, които ще се съхраняват в специални помещения в депата на музея.

Също така днес се появи информация в арабските медии, че Божков е направил постъпки пред трета държава да бъде пуснат от ареста незабавно. Според публикациите в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за освобождаването на задържания български бизнесмен.

Междувременно две нови обвинения повдигна прокуратурата на Васил Божков. Те са за търговия с влияние и незаконно съхранение на антични ценности.

Още по темата

Появиха се спекулации, че президентът на футболния клуб "Левски" Георги Попов, считан за дясна ръка на Васил Божков, е топлата връзка с Русия.

Справка в Комисията по разкриване на досиетата на бившата Държавна сигурност разкрива, че Попов има богато агентурно минало. Той е работил за Първо главно управление на Държавна сигурност и е бил вербуван по две линии – като секретен сътрудник до 1988 г и като нещатен сътрудник след демократичните промени.

До момента няма официална информация дали Обединените арабски емирства възнамеряват да екстрадират Васил Божков. И дали трета държава се опитва да повлияе на сложния казус със съдбата на българина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
знаем ги тия преди 4 години
Какви са тие депа в музея, защо не ги оставят там където са и хората да им се радват. Депа в музея.. после -куче влаче-диря няма
5
5
 
1
 
! Отговори
Вова преди 4 години
Ей, тая трета държава- Русия, и при мафиота Божков е замесена! Кога ли ще се отървем от смъртоносната ѝ хватка?
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО ГЕШЕВ! ОЩЕ ЕДИН ЧЕРВЕН МАФИОТ СИ ЗАМИНА.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩЕ ОТИДА ДА ГИ ВИДЯ, УНИКАЛНА КОЛЕКЦИЯ НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ. САКЪН ДА НЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕ НАКРАЯ.
2
4
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Каква кражба е да вземат от най-големия мафиот в държавата. А че е такъв и малките деца знаят. Въпросът е, че всичко това трябваше да се случи преди много много години, но все пак по-добре късно, отколкото никога.
1
13
 
14
 
! Отговори
Да се краде преди 4 години
От крадеца пак си е кражба.От всякъде и по всички закони.