При проверките: Една кола е спряна от движение, шофьорът - глобен

60 автомобили в София са проверени за замърсяване на въздуха вчера
13 фев 2020 07:40, Анисия Иванова
36
При проверките: Една кола е спряна от движение, шофьорът - глобен
Снимка: БГНЕС

Един шофьор е бил глобен в София заради това, че колата му замърсява въздуха и тя е спряна от движение. Това съобщиха от МВР. Оттам припомнят, че от сряда започнаха засилени проверки на автомобили за анализ на отделяните газове. Те се извършват от представители на Столична община, съвместно със служители на отдел „Пътна полиция“ при СДВР с мобилни газ анализатори.

От Столична община допълниха, че общо 60 автомобили в София са проверени за замърсяване на въздуха при съвместната инспекция в рамките на вчерашния ден.

Целта на проверките е да не се движат автомобили с техническа неизправност, които замърсяват въздуха. С помощта на газанализатори, които Столична община предостави на Пътната полиция, се проверява очистващата система на автомобилите.

Екипите на Столичен инспекторат проверяват за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. На четири камиони днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са наложени 14 акта.

Инспекцията се извършва по разпореждане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Уредите показват дали отработените газове отговарят на стандартите за конкретния автомобил. Ако отчетеният резултат е извън определените норми, превозното средство ще бъде спирано от движение до отстраняване на неизправността, уточни старши инспектор Христо Петров от столичната пътна полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Вангу преди 4 години
Целта е пари пари пари,мафия е кат.Абе теа от герб няма ли да си ходят вече,че станахме ченгечийница
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Екипите на Столичен инспекторат проверяват за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. На четири камиони днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са наложени 14 акта..."---Това за непочистената част, ОК. Но не става ясно дали са провервали и за отработените газове!Важното е, че има един заловен и регистриран завалия, и сега ще го разпнат на кръст за всичкото замърсяване на въздуха за години напред и назад
26
0
 
15
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Кметицата обяви, че 50% от замърсяването на въздуха се дължи на старите автомобили. Проверката показа: един "неизправен" автомобил от 60 проверени, което е е 1,66 % . Поздрави надаскалицата кметица !
25
0
 
12
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Доколкото разбрах катаджиите са се превърнали в мобилни пунктове за технически преглед.Някой знае ли днес къде ще са че да мина да ми проверят колата за неизправности.
24
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Интересно на какво основание са го глобили след като - колата е минала първоначален преглед в КАТ, има издаден номер и е регистрирана. Колата е минала технически преглед в съответния пункт, т.е. е технически изправна и отговаря на изискванията. Ако има нарушения те са на горните две места. Обаче КАТ сами трябва да се глобят, или пък да глобят пункта издал неверния документ.
23
1
 
15
 
! Отговори
Очите преди 4 години
И пак със цялата сила на държавата удариха някой окаян човечец. Демонстрация на сила, хаха. От утре въздуха в София ще е кристално чист. Няма я вече КОЛАТА дето замърсяваше. Държавата на държавните палячовци-службогонци.
22
0
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
И защо шофьорът е глобен?!Общината вдигна данъците, автоджамбазите внасят коли със умрели ДВГ..............шофьорът на съответния автомобил не е влизал във двигателя и не е виновен че това е предлагането на Горублянската автоборса!
21
1
 
6
 
! Отговори
Дизеларов преди 4 години
Аз ви казах - нищо няма да излезе от тия проверки. Една от най-честите "модификации" - премахване на филтър за твърди чатици - не може да бъде хваната с тестовете. Масова практика е дори нна запад да ги махат, та какво остава за нашия второупотребен авто парк. Старите коли амърсяват повече, но за тях и нормите са по-високи. Промените в техниката на ГТП тази есен също ще бъдат с нищожен ефект.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бафмаа, още един начин за тормоз на раята. А това, че нафтата в половината бензиностанции е като боза, не ги интересува.
19
8
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Ей, най-обичам всезнайковци. Какво няма в закона, бе льохман? Ти прочете ли го? На 101 места го има в интернет. Няма, ама друг път няма... Чл. 5 2. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.). Аман от глyпави всезнайковци. Лае из интернет, а законът на 1 клик разстояние, не отнема повече от 30 секунди да потърсиш и да видиш, че има член за емисии и какво се случва, ако автомобилът не отговаря на нормите... Нямали правомощия полицаите... Мале, малее... Нулева интернет и правна култура. Ама тотална нула.
18
0
 
2
 
! Отговори
Агент Гибс преди 4 години
До Анонимен Тя български знае , но граматиката не я знае !
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анисия, казва се 60 автомобилА, четири камионА. Научете го най-после тоя български език и после се упражнявайте в писане!
16
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де- на ГТП уж проверяват за емисии, ама никой автомобил не го отнася. Докога? Докога ще дишам изпаренията на 10-15-годишни немски бараки?! Нямаш пари- нямаш място в центъра на града с автомобил. Така е в цял ЕС. Докога склададжията от Люлин ще ходи с бракмата си на работа, вместо с метро? Докога сервитьорката в кварталния вертеп ще се дондурка с бракмата си на работа?! От малкото се започва. Моментални забрани за всякакви подобни автомобили, ако замърсяват над нормата.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София, в дните, когато има наднормено замърсяване с фини прахови частици, делът на колите в това замърсяване е под половин процент.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една печка, в която горят гуми, замърсява с фини прахови частици повече от всички коли в София, които се движат в този момент.
13
10
 
15
 
! Отговори
Габровеца преди 4 години
Нищо подобно не фигурира в закона за движение по пътищата, ченгетата нямат подобни правомощия, подобни санкции падат в съда дори и без съдействието на начинаещ юрист!
12
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Дори и с 3 да е завършил адвоката на човека, пак ще му свърши работа.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колите са проблем а не *** на Европа които се горят тук. Браво господа :D
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а данъка защо вдигнаха за да спира коли ли ??? айде сега върнете парите !!!
9
7
 
10
 
! Отговори
не става така преди 4 години
Защо не затворят пукта за ГТП, който е пуснал трошката ? Не се прави така ! Катаджиите да се дупят да гледат има ли катализатор и на случаен принцип да проверяват. Има си ГТП и там трябва да се отсяват трошките. Дори при регистрация в КАТ София си пипат макарите щото има по 250 коли на ден. Още там могат да отказват регистрация на таралясниците.