Проверки за неправилно паркиране в столичния "Лозенец"

Проверката протича по нареждане на зам. кмета Кристиян Кръстев
13 фев 2020 08:48, Ния Христова
23
Проверки за неправилно паркиране в столичния "Лозенец"
Снимка: БГНЕС

След нареждане на зам.-кмета по транспорт Кристиян Кръстев ЦГМ и Общинска полиция започват акция за контрол върху паркирането в районите на София, съобщиха от пресцънтъра на Столичната община.

Още по темата
Целта на мерките е подобряване на трафика и най-вече улесняване движението на пешеходците.

Първият район, където ще се извършват проверки, е кв. "Лозенец".

Най-много жалби са постъпили за този район от граждани срещу безразборно паркиране. На бул. "Черни връх" ще бъде извършен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Алооо, задължение на общините? Ама много си умен. Както си тръгнал ще искаш и децата да ти направят? "Иска, да искам". Никой не е длъжен да ти прави паркинг на жилищнаа ти сграда. Ти трябва да плащаш, че ползваш общинска собственост! Искаш улици, искаш тротоари, искаш комуникации, искаш да е чисто. Ама някой друг да ти ги плати. И закуска в леглото....
18
0
 
33
 
! Отговори
инж Химик преди 4 години
До АнонименТи ги уби направо! Хахахаха, к'во да правят хората... от Ладата 5-ца и Нива на E60-ка и ML си е голяма стъпка
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да ровят приватизационни сделки от които парите отдавна са изчезнали а от заводите и тухли не останаха прокоратурата да влезе в общините и да разследва нарушенията с реституирани, общински и държавни терени.Да разследват как се издава акт 16 на обект без озеленяване, паркоместа и т.н.
16
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цяла София, вкл. "жилищните комплекси", трябва спешно да се построят многоетажни или подземни обществени паркинги!!! Това е задължение на общините! Хората не са виновни, че като се върнат след 20 ч. няма къде да паркират - това ги ПРИНУЖДАВА да правят нарушения, за които е виновна некадърната община. Кметовете трябва да бъдат санкционирани, не гражданите!
15
0
 
45
 
! Отговори
Лозенчанин преди 4 години
Кметът на ,,Лозенец" Константин Павлов е от ,,Демократична България".Никаква промяна в решаването на проблемите в района.Всичко си тече по старому.Щяха да ,,спасяват София"-да ама не.Строят си хората където им падне ,вдигат високи сгради и нямат никакъв проблем Всичко си е по старому ,както последните 30 години.БЕШЕ ЛОЗЕНЕЦ! Сега е квартал в който не остана въздух,зеленина и свободно пространство
14
0
 
45
 
! Отговори
ЖивуШшшшшт преди 4 години
Защо след нареждане на зам. кмета? Законите и знаците не са ли "актуални" и без нареждане на кмета?
13
0
 
45
 
! Отговори
Лозенец преди 4 години
Какви герберунгели какви пет лева бе дечурлига? Лозенец се,,смачка" безразборно още от преди 25 години. Сега се ,,доубиват " последните празни пространства.До нас се построиха два блока на които собственниците от единият могат да се здрависат с другия.Трябвало да има зелена площ и върху бетона!!! насипаха пръст и посадиха трева и забиха три дръвчета едно до друго за да го приеме комисията .После махат дръвчетата и става паркинг.за 4 коли,а апартаментите са 10.Уличката ,,Болград е 150 метра
12
0
 
42
 
! Отговори
То преди 4 години
и в Пловдив е така. Продължават да се издават разрешителни за строеж на жилищни сгради, без достатъчно гаражи и паркоместа. А отделно масово не си вкарват колите в гаражите, а ги спират на улици и тротоари.
11
0
 
44
 
! Отговори
кЛозетец преди 4 години
Намерете някой нормално паркирал и му/и дайте медал. Наглите цъpвyли си паркират като на нивата, където и да се намират.
10
2
 
37
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Първо в София -после в Младост , Люлин и Дружба
9
3
 
41
 
! Отговори
Курейшо преди 4 години
Сетиха се общинарите - грберунгели за пешеходците ?! Ами точно в Лозенец има доста улици бе тротоари и хората се движат в опасно близко разстояние до колите , да не говорим , че след снеговалеж една шепа сол нямаше кой да хвърли ! Резил , и това е София ! Но да живее ГЕРБ !
8
0
 
44
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
По принцип е така, но затова има градоустройствен план. Не на всяко място трябва да е разрешено да се строят жилищни сгради. В София над 25% от апартаментите са празни, отдруга страна има липси на доста други неща... явно нещо не е наред. Но също така е явно, че нямаме достатъчно кадърни и можещи управници. И проблема не е само в София, а във всички големи градове...
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какви незастроени терени разполага общината по кварталите?Защо никой не пита?Пазят ги за техни хора вместо да ги насипят с баластра и да може да се използват временно, като паркинги.
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Младост кога?
5
0
 
43
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
За жалост тези инициативи са доста сложни. Живея в София, Лозенец и имам 3 гаража (винаги мисля в перспектива). Сума терени за паркинги има къде ли не, но общините нямат пари. Ще ти кажа защо. Да кажем имаш 500 м2 парцел. Идва инвеститор и ти предлага 4 апартамента, които сумарно можеш да продадеш за в пъти повече пари, отколкото общината би ти предложила за този парцел. Няма как общината да купи незастроен имот за 1000+ЕUR м2. Ще я обвинят, че го е купила от "наш човек". Сложно е и то много.
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Герберите, демек общината в момента строят паркинги. Само, че не ви се плаща. Искате друг да плаща вместо вас. Дори при наличие на подземен паркинг в сградата, нашия пак си паркира колата на улицата. Земята в населените места е ОБЩИНСКА!!! Това за сведение на каращите таралясници и мънго джеритата. Няма разлика между двете съсловия. Спират си таралясника или си прави барака, където му хареса.
3
7
 
32
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Гаанчееее, добре ли си???
2
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава инициатива. Стигнал съм до извода, че *** само колчета го спират. Има ли тротоар- *** не се чувства добре, ако не спре бракмата от рода на BMW E60 отгоре му. Жена му- Ганьовица гордо паркира 15-годишния Mercedes ML зад него и раздава правосъдие на възмутените пешеходци. Тя е над тях- кара ML все пак. Нищо, че техните коли са на по няколко месеца и стоят в гаражи. Тя си мисли, че 15-годишната немска бракма я прави велика. Нищо, че струва колкото една нормална заплата в София.
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние проверяване на кметовете дали най после им узряха тиквите, че трябва да строят паркинги, но в цяла София не се срещна такъв. Блокове, блокове, блокове, но паркинг НЕ. Те само гладат как да глобяват, а ние как да ги глобиме.