Ще преместят ли Централния софийски затвор?

Проблемът е комплексен, обясни зам.-министър
17

Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде закрит Централният софийски затвор. Сред причините за искането ѝ са лошите битови условия там.

Проблемите тръгват от там, че е в центъра на София, а той влиза в експлоатация през 1911 г., когато столицата не е била 2 млн. души население. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов.

По думите му препоръките са не една и две.

"Някои може да приемем безрезервно, а по други да водим дискусия", отбеляза той за Bulgaria ON AIR.

"По отношение на другите обекти, които тя визира, имаме ясна позиция. Проблемът със Софийския затвор е комплексен - там имаме още няколко обекта. От евентуално преместване би имало някакъв смисъл, ако успеем да преместим всички тези звена. Към момента е очевидно, че нямаме този капацитет. Ние сме си поставили като средносрочна задача евентуалното преместване на затвора в нова сграда", посочи още Проданов.

А основания за притеснения по отношение на кореспонденцията в затвора нямало. Вложени били немалко средства за ремонт на местата за лишаване от свобода.

"Топката относно екстрадицията на Васил Божков вече е в чуждата страна, не знам какво ще е решението на ОАЕ и в значителна степен вероятно въпросът ще е в сферата на дипломацията", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да стои там, че някой ще го презастрои, вече всичко излишно като паметника на болшевишката армия по-добре да стои, отколкото някой да вдига небостъргачи
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го преместят в Банкя, в къщата на бившия министър председател Бойко Борисов. За да има възможност да си говори с микрофоните и приятелите си ченгета от Симеоново.
1
0
 
11
 
! Отговори
Във преди 4 години
Банкя