Общинските детски градини стават безплатни

Промяната ще е в сила от есента
11 яну 2022 21:53, Анисия Иванова
28
Общинските детски градини стават безплатни
Снимка: БГНЕС

Общинските детски градини стават безплатни от есента. Това потвърди депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Арабаджиев, съобщи Нова тв. По думите му заложената промяна в коалиционното споразумение ще бъде осъществена с допълнителните средства от увеличената събираемост в бюджета.

Предвижда се и увеличение на компенсацията за неприетите деца, която в момента е 291 лв. на месец. Възможно е обхватът ѝ да бъде разширен, като се включат и децата под 3 години, които не са приети в яслите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Бабо къде си преди 2 години
Поправка: 30дни × 5лв
18
1
 
5
 
! Отговори
Бабо къде си преди 2 години
Преди 3год.таксата в градината беше 60лв.на месец.Просто смешна сума. Та това са 3лв.на ден за детенце ,което се прави 4пъти ,спи ,играе и научава нещо. Колкото и майките да критикуват някои учители на площадките след като си вземат децата.Извинете ме ,но един татко ( например) ,който е пушач дава-- 30дни ×5лв за кутия = 150лв. на месец. Държавата е длъжна да се грижи за децата ,но има и други опции.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали казаха, че ще станат безплатни от януари? Сега пък от есента. Много удобно отлагат.
16
1
 
3
 
! Отговори
Киро мaстиката преди 2 години
Не ме бъркайте с МЕНТАТА. Аз не съм менте а як пич 48%. Малко издишaм, но за първи път съм кукла на конци. Обещавам да се стегна.
15
0
 
1
 
! Отговори
Пердaшим Пoголовно преди 2 години
Махаме всички и си тръгваме. Може и да е добра стратегия, нали. Следващите ще се оправят. Ха ха ха каза ВБ и РР.
14
3
 
7
 
! Отговори
Пръцкaме Поголовно преди 2 години
Изчаакайте 3 години и ще ви оправим. Не става за ден. Баце много капани сложи, но ние не ви го казахме. Сега започва голямото ПРЪЦКАНЕ. И така докато ни изгонят с камъни - малко преди април.
13
0
 
2
 
! Отговори
Почваме Преeбаването преди 2 години
Я се кротнете бе
12
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Ето това представлява промяната-див,пещерен популизъм.Нали Киро-ментата каза "леви цели с десни средства".Само че сега всичко е ляво.Раздва се и обещава се на калпак и наедро.Направо дежавю с времената на Жан Виденов-той също постави социалното равенство на първо място.До какво доведоха благите му намерения ние,по-възрастните,помним много добре.Натам се движат и сегашните некадърници от Харвард барабар с ***,чалгарите и "демократите".
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оправете детските добавки, а не таксите за ДГ!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
учители имате ли? Над 10 000 учители ще се пенсионират до 2г. Новите завършили онлайн не се задържат дълго в системата. Заплатите, които им дават са 1,240 лева, но те нямат стаж прослужени години и чисто не получават дори 1 000 лева. Няма да има учители ако Продължаваме Потъването продължават в същия дух да харчат по 9 милиарда за 10 дена, а за учителите у децата само празни обещания.
9
1
 
3
 
! Отговори
Найденов преди 2 години
Корни ще е във властта само за 143 дни. И няма да видя безплатна детска градина и лекарства за децата. Да се радвам ли ...
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А учители имате ли? Над 10 000 учители ще се пенсионират до 2г. Новите завършили онлайн не се задържат дълго с системата. Заплатите, които им дават са 1,240 лева, но те нямат стаж прослужени години и чисто не получават дори 1 000 лева. Няма да има учители ако Продължаваме Потъването продължават с същия дух да харчат по 9 милиарда за 10 дена, а за учителите у децата само празни обещания.
7
7
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Браво
6
0
 
2
 
! Отговори
В Б преди 2 години
***, само се ебавaш. Каза от нова година без такси за детски градини. До есента няма да остискаш. И ако не гласувате в бюджета данъчно облекчение още март месец си пътмик. Комунисти гaдни.
5
1
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
И в склада няма местаИ детето ми ходи на частна градина. .И вместо градини - получаваме популизъм.Като мониторинга на тока - вместо са дадат пари на бедните дават основно на богатите които потребяват много
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Див популизъм!!! Детските градини не достигат. Всъщност тези майки, които искат да работят и съответно плащат големите осигуровки и всякакви др. данъци са принудени да водят децата си в частни детски градини, където таксите са между 780-1000лв.На кого помагате с тези 60 лв./в провинцията са даже по-малки, а?Сройте сега и веднага детски градини-това е помощ, другото е ефтино заиграване.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатен обяд няма. Работещите ще платят с лихвите всички популистки обещания на ПП ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОСКЪПВАНЕТО..
2
2
 
16
 
! Отговори
+ 291 лв преди 2 години
Всички неприети ще бъдат ромлета.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напред към социализма ! Тия затриха държавата, махам се докато е време.