Обявяват второ класиране за детските градини в София

За 2700 места се борят около 9900 неприети деца
26 май 2023 07:50, Анисия Иванова
10
Обявяват второ класиране за детските градини в София
Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да бъде обявено и второто класиране за общинските детски градини в София. Близо 11 хиляди деца бяха приети още на първото класиране, но още почти толкова останаха извън място в детските градини.

Проблемът с местата за най-малките е най-сериозен в столичните райони "Витоша", "Лозенец", "Овча купел", "Триадица" и "Красно село", припомня Нова тв.

Въпреки големия брой некласирани, остават около 2700 свободни места, за които се борят всички около 9900 неприети деца. Тази година кандидатите са с около хиляда повече спрямо миналата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
А преди 11 месеца
Ако сега всичките близки,роднини на неприетите 10 000 деца излязат на улицата....Но преклонена главица...
8
0
 
4
 
! Отговори
една баба преди 1 година
а класирането за детската градина ще важи ли и за университета, като порасне детето? Че то по трудно в градината да те приемат, отколкото в универсисет
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без значение кой от къде е дошъл, всяко дете има право на образование, да не говорим, че уж от 4 годишна възраст е задължително. От Общината години наред лъжат и мажат как работели за разрешаване на проблема. Не знам ако децата не са приоритет номер 1, кое тогава..иначе данъците си ги събират без да се оплакват. Смешници!
6
0
 
6
 
! Отговори
До2 преди 1 година
Ами Гошо даже е с големи шансове ,защото баща му е от три години ,,софиянец"!Райониране ли-ами напливът от цяла България непрекъснато променя бройката на нуждаещите се!.......Половин България е в София ,бе хора !!!!!
5
0
 
7
 
! Отговори
Стар софиянец преди 1 година
Абе през 90те бяха закрити или приватизирани над 40 детски градини в София с непълен капацитет! Други още през 80те по причина-липса на достатъчно деца! След премахване на софийското жителство ,семейства и млади хора от цяла България се изсипа в София.,народиха се деца от новите софиянци и това е проблема В провинцията този проблем го няма ,децата там намаляват,а в София се увеличават!! Същото става и с училищата,по рано си учухме в училищео в квартала без проблем.а ...????
4
2
 
15
 
! Отговори
българия преди 1 година
само като прочетеш заглавието може да разбереш колко смешна е нашата държава. класиране за детска градина. и искаме деца.
3
2
 
12
 
! Отговори
Знак преди 1 година
Това е знак, че на София не са й нужни повече хора. Трябва врчр софийско жителство. Фирмите да бъдат поощрявани да се преместят по други градове. Трудно начинание, но ще си струва.
2
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Къде са тези 2700 свободни места?В район Надежда са 5,а се борят над 300 деца.Кога ще има райониране,както при училищата?Не може да живееш до ДГ,но Гошо кандидатства наравно с теб нищо,че е на 2 км от градината...просто неговата,която е на 200 м не му харесва?
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно дарения от 2000 до 5000 и влизате без класиране. Не се притеснявайте. Системата работи.