Поройните дъждове в сряда вечер засегнаха 4 столични квартала

Подадени са сигнали за наводнени приземни етажи и мазета
Обновена: 15 юни 2023 09:49 | 15 юни 2023 09:28, Красимир Ангелов
18
Поройните дъждове в сряда вечер засегнаха 4 столични квартала
Снимка: БГНЕС

За три часа през миналата нощ в полицията в София са подадени 16 сигнала за засегнати от силните дъждове имоти, съобщиха от МВР.

Най-обилни са били валежите в кварталите "Младост" 1, "Младост" 2,  "Студентски град" и Горубляне. Има нанесени поражения на приземни етажи и в мазета.

Първите сигнали са подадени около 22 часа снощи.

Няма пострадали хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То пък валне малко дъждец и веднага се почва едно виене. Цял Младост е например под наклон. Долу при моста на Цариградско всеки път се образува езеро по средата на Ал. Малинов. Винаги. Сега не зная как е - не живея вече там, ама преди 10-тина години само дето риба нямаше в тая локва. И излиза, че за толкова години никой не си е мръднал пръста. Ние ли да отпушваме шахти? Отвам аз, спирам движението и почвам да се ровя в шахтата? Да си свъшат работата, че като нищо някоя катастрофа ще стане.
14
2
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 10 месеца
Не се опитвайте да мислите, не ви се получава.
13
3
 
2
 
! Отговори
DO 12 преди 10 месеца
Случка от едно лято преди 2 години. Жесток порой в София и градушка. Застрахователят ми плати по негова оценка. Като теглих чертата около 350% над цената на ремонтите. Скъсана тента, повредено стъкло на парапет, повредени водосточни тръби от вятър и градушка, изхвърчало парче изолация от покрива, влязла вода от терасата в хола и надут паркет. Относно къщите ми на село- подобни случки- тук-таме се счупи водосток, наводнение и повреди и така нататък.
12
3
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 10 месеца
Плаща ти 100% от щетите. Мерси. Умнокрасив съм, разбира се. Мислещ.
11
2
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Ще ти дам няколко примера. На първо място- късо съединение и застрашаващи живота на много хора последици от него. Идва екип на ЕРМ, спира централно тока и пожарната се намесва да отводни мазето (виждал съм мазета с 3м вода). Второ- повреди по асансьорни уредби, мръсни канали, които не функционират. Отново същото упражнение се прави. Калта пожарната не я чисти, изпомпва водата. Калта се чисти от застраховател. мерси.
10
6
 
3
 
! Отговори
aZ-ът до 10ти преди 10 месеца
Явно си от жълтопаветните умнокрасивци, които мразят всичко и всеки. Ей кл...н, аз също съм застраховал всички . И ? Колко ти плаща застрахователя - макс 50 процента от щетите. Макс. И то след караници. В един момент - премията по застраховката струва повече от сумата, която ще вземеш...
9
11
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 10 месеца
Какъв е смисълът да подаваш сигнал за мазе ? Хората живеещи с къщи имат реална заплаха за живота си, животните си също. Това разбирам, но мазе ? Какво очакваш , каква идеята - да дойде пожарната и безплатно да изпомпа водата и да изчисти калта , така ли ?
8
7
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 10 месеца
Когато в селата се научите на застраховки (да, имам 3 селски имота и 3те застраховани), тогава ще говорите за помощ.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Районните кметове са тези които се грижат или трябва за чистотата на оточните шахти, канализация, тротоари, окастрянето на уличните дървета, от коя партия са няма никакво значение а как се грижат за хората в кварталите!
6
2
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 10 месеца
Нека да ти обясня какво беше летен дъжд навремето. Слънце до обяд, около обяд валне 10л/м2 и край след 30мин. После пак слънце. В момента валежната норма е около 10 пъти над средното. Капиш? Земеделските култури са чао на целите Балкани. Ама нали много ги разбираш. На ден падат по 4 месечни норми валежи. Ти си плямпай за летен дъжд де, то няма лошо.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
жълти, оранжеви кодове, потоп, а то щяло да вали...
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навремето му викахме летен дъжд, а сега мисирките му викат потоп и апокалипсис.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откакто се помня, при всеки по-обилен дъжд има проблеми с шахтите в София и с отводнителни канали или непочистени речни корита в провинцията. Толкова малка площ има държавата ни, едва ли е много трудно да се сложи ред!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Данчето дали ще се сети да изчисти шахтите пред да е завалял още по-хубав дъжд или ще чака да завали и ще казва, че я е изненадал?
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами требва вода, че имат да перат Бойко, а той е голям и за него си требва много вода.