Бягство от детски ясли: Деца без надзор ходят по улиците

Случайни граждани ги засекли на столичен пазар
2 апр 2024 09:05, Инна Ангелова
52
Бягство от детски ясли: Деца без надзор ходят по улиците
Снимка: БГНЕС

Три деца от столична детска градина спокойно излезли навън и се разходили по улиците. Случайни граждани ги засекли на пазара в “Люлин” в понеделник около 09:30 часа. По думите на директорката на детската градина Дочка Мичева децата са върнати невредими. Избягалите деца са на 3-годишна възраст.

В ефира на bTV директорката заяви, че остава неясно как децата са избягали. “Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече“, разказа Мичева. „Свързах се с администрацията на район „Люлин“. Сигнализирах в дирекция „Образование“. Обадих се и на родителите на децата“, обясни още тя.

Дочка Мичева посочи, че ще поиска обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение. „При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори“, заяви директорката.

Баща, чието дете посещава същата градина, се застъпи за педагозите и каза, че няма информация за протеснени родители, които не искат да оставят децата си в градината. За съжаление, според негова информация, това не е първи случай на избягали деца. “За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора“, каза бащата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ГрадинаСофиядеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 месец
1. Всяко дете с GPS.2. Ток по оградата.3. Товарен дрон - излита, локализира хлапето, закача го с кука и го връща.
47
0
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 1 месец
До СветозарЕдно време нашите баби, разитаха на бабите на децата си. Днес ние нямаме на кого да разитаме, и разчитаме на градините, защото трябва и да работим.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 44 - Точно. Налгостта е, че искат и с данъците да се плаща. А като питаш мамчето какви данъци внася и ... щурчета се чуват, щото не може да ит каже нищо.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 45 - Това с 4-те години е голяма мизерия и цели да индуктринира децата към социума, да ги отдели от родеове и общества ... Тоя соц трябва да приключи!
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
44- времето, за което говориш жените не са работили, бабите са се пенсионирали на 55г, а сега на 62г, образователна система задължава децата навършили 4 години да са в ДГ и тогава в групите се събират по 36/40деца и става страшно- това е инерция от соца и Съветската образователна система- отворете закони и наредби в Германия, Франция и вижте колко малко са децата в група.
43
6
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 1 месец
Който си има малки деца, да си ги гледа. Едно време вашите баби, все на детски градини разчитали.
42
2
 
3
 
! Отговори
Възпитателката Минка преди 1 месец
За тези пари толкова, има частни ясли и детски градини!!!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По долу говорите за детски учителки- в яслите няма такива, а мед сестри и помощен персонал- в ДЯ децата са до навършване на 3 години, а от юни преминават в първа гр на ДГ- много е неприятно, но трябва да се помисли трябва ли децата в ДЯ и ДГ да са толкова много и как имунната система на децата се срива от шума.
40
3
 
0
 
! Отговори
адокат Марковски преди 1 месец
Съдебен иск за 500 000 лв /у полувменяемият директор,превърнал детката градина в Хан.
39
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време за такова нещо учителката пряко отговорна и диркторката на детската градина тезимърлячки отиваха доживот в Ловеч при Газдов за упражнения на персонала там.А ако не стават з такива за гранулат в синекомбината.На безхаберни свинесте поверили децата с.и
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пич Как ще намериш качествени като те са 1-2 а и искат 30 бона
37
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
Е, какво се е случило?! Случило се е това, което се случва от десетилетия - незаинтересован, зле образован, мързелив персонал "гледа" и "учи" децата от яслите, че чак до 12 клас. В цял свят учителската професия е една от най-елитните, най-добре платените, с най-качествените кадри. Да станеш учител в скандинавските държави е изключително трудно, конкуренцията и нивото е по-високо дори от частния сектор. Заплащането също. При нас е обратното. Резултатите са налице.
36
2
 
6
 
! Отговори
Ром с преди 1 месец
Еми децата знаят кога лелките си пият кафето и излезли на разходка..а лелките обсъждали на кафе през работно време .ах,ах,ах..колко малко получаваме ,как ще изкараме месеца и пфкат цигари по 2 кутии на ден по 7 лв..и как на Зпада плащали толкова и толкова,а тук...еми ходете на Запад да работите като сте толкова кадърни работнички.Никой не си глеа работа у нас и все ссе оправдават ,малко гни плащат" за такваз работиа..еми ходете на я Запад,я на друга работа..ужас е с таз "анархо-демокрация" у нас
35
1
 
7
 
! Отговори
Нищо чудно преди 1 месец
Някога говорили ли сте си с учителка от детска градина? Няма толкова неадекватни кокошчици! И са опасно глупави
34
0
 
3
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 1 месец
Децат си имат детски права ! Край !
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иначе раждайте деца, но ходете и на работа.... както искате се мултиплицирайте родители
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и сигнали да се пускат, все тая, като има недостиг на детски градини, родителите ще търпят, а за частните "ясли"... там и живущите трябва да търпят
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и това в законна детска градина, а какво да кажем за незаконните, разположени в жилищни блокове, без двор, играещи пред входа на кооперацията?... виждал съм деца по памперси, боси на улицата от една такава "ясла"
30
0
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 месец
Симпатяги, избягали са от госпожите, за да могат да си говорят на спокойствие. Като бях на 5 години, "спим" наобяд в детската градина на двойните легла, аз съм горе,а на долното легло беше момиченце, с което си бяхме приятелчета. И не спим, а си шепнем.. по едно време госпожата дойде и ме премести през 3 легла, за да има тишина :D
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не ни информират какви наказания е имало като последица от предишните бягства на деца от тази ясла? Имало ли е изобщо наказания?