Общински съветници от ГЕРБ с искане за оставки на зам.-кметове

ПП превърнаха СО в бюро по труда и банкомат
25 апр 2024 12:00, Инна Ангелова
9
Общински съветници от ГЕРБ с искане за оставки на зам.-кметове
Снимка: БГНЕС

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет настоява за незабавни оставки на зам.-кмета по финанси Иван Василев, зам-кмета по култура Яна Генова и директора на общинското предприятие "Гробищни паркове".

“ПП превърнаха Столична община не само в бюро по труда, а в банкомат за партийното ръководство и роднини на ръководството” каза зам.-председателят на СОС Георги Георгиев.
 
За последните пет месеца екипът на кмета на София само по една от алинеите по Закона за обществените поръчки е заложил пряко конкурсна процедура за над 1,5 млн. лева. По наши данни съпругата на предишния министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков през тази седмица е наета за консултант в Столична община с договор, подписан от зам.-кмета по финанси Иван Василев, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Георгиев допълни, че ГЕРБ-СДС категорично се противопоставя с парите на днъкоплатците да се захранват висши партийни функционери и техните съпруги. Общинските съветници призоваха кметът Васил Терзиев да предприема незабавни действия и попита наясно ли е с фака, че фирма, чийто собственик е съпругата на доскорошния регионален министър, е сключила договор за консултантски услуги. "Знаем само, че договорът е за над 10 хиляди лв., не знаем какъв е неговия предмет, добави още той.

При гробищата пък имало "двамата братя и златните гробища", защото на 26 март зам.-кметът по култура сключва два директни договора. Единият е за наемане на техника за 45 хил. лв., вторият е с друга фирма за 15 хил. лв. Дни преди това в гробищата е назначен Мартин Недев Тодоров,  чиито баща, брат и син са съдружници точно в тези две фирми. Очакваме незабавна реакция, каза Георгиев.

През изминалите месеци пък били сключени ин хаус процедури за над 10 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: СОСзам-кметППГЕРБ-СДС
Още от София
Къде в София няма да има вода на 26 април, петък?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Гневен преди 1 седмица
Аз пък искам оставката на Георги Георгиев, защото нищо не е направил за София, само критикува и бездейства, но получава заплата на гърба на софиянци.
6
0
 
1
 
! Отговори
Варан преди 1 седмица
Гошо,аз също получавам 3хилки заплата ,но карам КИА,а не Майбах...откъде толкова пари извади за такава скъпа кола,пълна с екстри? От чекмеджето на банкяра ли?
5
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Гошо, момче лошо и ти голяма уста отвори.Като беше Фандъчка кмет дума не обелваше,а и тогава нищо съществено не правете.Само вземахте заплата от нас-данъкоплатците.
4
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
женският пазар в софия кога ще обърнете внимание на тази касичка нямам другоопределение след като толкова години не се внася ред и дисциплина сега лиразбрахте за гробищата не ви ли е неудобно да го изкажете само
3
7
 
4
 
! Отговори
проверете!!! преди 1 седмица
Моля проверете как този младеж от снимката - гербавият общински съветник Георги Георгиев си е купил майбах с заплата от 3хил лева!!! И този ще ми раздава морал.
2
5
 
4
 
! Отговори
ХАХА преди 1 седмица
Че нали вие правехте същото през всичките години!Естествено,че ще има промени,защото никой не вярва на вашите "кадри"!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДС yнyчката има да избива 5 млн евро предизборна кампания