Преградиха пътеки на Витоша, използвани от поколения софиянци

Те са се превърнали в частен имот
Обновена: 26 апр 2024 09:34 | 25 апр 2024 17:00, Нели Христова
55
Преградиха пътеки на Витоша, използвани от поколения софиянци
Снимка: Facebook

Възмутени граждани показаха във Фейсбук, че пътеките към Витоша, които се ползват от поколения софиянци, са преградени с ламарини. Поставен е и надпис "Частен имот", който да предупреждава желаещите да стигнат до планината да изберат друг маршрут.

Заграждат се подходите към планината над бившия бар Шишарка към Белята вода, което означава, че повече няма да може да се минава от там, съобщават от stolica.bg.

"Безобразията в държавата продължават. Видно е, че трябва задълбочена проверка как са придобити тези имоти", коментира Любомир Божилов. Гражданите съобщават и че в района се извършва масова сеч в частния имот. Не е ясно дали от район Витоша са дали разрешение за изсичане на гората. 

Преди дни местните жители сигнализираха и за проблем с река Княжевска, от която се носи силна миризма на нефт. Опасенията на живеещите в близост са, че в реката се изливат токсични вещества. Министерството на околната среда и водите съобщиха, че проверка по случая е направена, а резултатите са показали, че действително водите са замърсени.

Не е установен обаче източникът на замърсяването. От министерството очакват отговор от кмета на район "Витоша" Зарко Клинков, към когото е подадена информацията за проверката. Хората припомнят, че преградените пътеки към Витоша се намират на територията на парк Княжевска борова гора, която е публична общинска собственост. Войната със собствениците на реституирани имоти на територията на парка се води от години, но засега губят само столичани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от София
Зелен СОС: Всеки общински съветник със стъклена бутилка за вода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
8
 
! Отговори
НРБ преди 1 седмица
Гадни селски мутри. Не се наядоха с тяхната алчност. Надявам се дойде народния съд, но най-вероятно пак ще им се размине
49
8
 
0
 
! Отговори
Киро Кюмюра преди 1 седмица
Ко ривът! У тях тъй ли е отворено кът хан? Разхождащите се шопе да го ддуухат!
48
0
 
5
 
! Отговори
Ну погоди преди 1 седмица
Княжеската гора и тия имоти бяха заграбени още по времето на джуджето Данаил Кирилов инсталиран в областна администрацияза да се крадат имоти къде ли не в София. Княжевската гора му беше спусната като приоритет. Знаете от кого. Послушкото много бели направи. *** като гз, ама много гаден и вреден ама страхливец голям беше.
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Герберугите пак узурпират всичко, ще им духате супата докато мърдате.
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тия нотариалния акт сигурно им е като тоя на Митрофанова за Руската църква.
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това намирисва на наглост на ПП. Наваксват с капитализма, комунистическите отрочета.
44
4
 
22
 
! Отговори
Швейк преди 1 седмица
Нормално, Промяната Продължава. Къде са истинските мъже да Спасят София...
43
5
 
24
 
! Отговори
Чекмеджан преди 1 седмица
Идвам на власт на 9ти юни и пак ще ви затворя планините и ще ви заключа. Вие естествено не си спомняте крилата ми реплика "и магаре да ви сложа и него ще изберете"!
42
0
 
31
 
! Отговори
Питащ преди 1 седмица
А какво да кажем за този огромен имот, който се строи, забележете НАД Беловодския път, малко след като се мине обръщалото на 63 при Бялата чешма? Няколко големи сгради са в строеж и това стига чак до пътеката, която е между Бояна и Бялата вода? Докато ние, "простосмъртните" продължаваме да живеем на тази Територия и плащаме данъци, това ще продължава! Защото всичко поскъпва, но богатите стават все по-богати и все по-нагли, докато накрая верно не влязат и в апартаментите ни!
41
0
 
11
 
! Отговори
Марин преди 1 седмица
Тази неделя ще оправя нещата
40
0
 
25
 
! Отговори
Немец преди 1 седмица
До Иван 32А откога половин България се оказаха такива съмнителни наследници? София по онова време с колко души население е била? По време на Освобождението градът е бил под 20 000. Как става този номер, че всички се оказаха пълни с имоти в града или около него???
39
1
 
40
 
! Отговори
Митко преди 1 седмица
Държавен парк Витоша е изключителна собственост на държавата а не частен имот или имоти . Тези хора които обсебват държавата ни от времето на Иван Костов трябва да върнат заграбеното на държавата . Не може природата да бъде купена от мошенници и хората да не могат да е ползват .
38
1
 
18
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 седмица
Споко! Когато кацне на Черни връх и последният блок, ще мирясат! Ха-ха-ха!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Тея с частните имоти да си дават парите само за лекарства им пожелавам.
36
7
 
5
 
! Отговори
хм преди 1 седмица
До Иван Бяха сринати малки паянтови къщички на по 1-2 етажа с външни кен-ефи и много често без бани. И се изградиха жилищни блокове на 4-5-8 етажа. В които бяха настанени всякакви хора. Модерни за времето блокове, с тоалета и банята в тях. С течащата вода и канализацията. В някои градове и с парно отопление и течаща топла вода. С инсталации издържащи мощност от поне 5 киловата. С асансьори, звънци и домофони. Жици за телефон. А който си мечтае за село, може да се върне там, когато иска.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавата цирк. Хора бягайте от това блато, държава разбира че река е замърсена и нищо. Преграждат си път и нищо.
34
12
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Пищещите във форума комунистически синчета нищо не споменават за иззетите насилствено имоти на жителите на София в които се построиха панелните блокове за техните семейства , надошли от провинцията !
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Време е софиянци да изпитат това което се случва в цяла България
32
3
 
37
 
! Отговори
нормален капитализъм преди 1 седмица
Цялата Витоша след десетина години ще стане частна и оградена с бодлив тел или стени. Вие софетата ходете сега за последно. После ще бъде частна. Така е при капитализма. Няма обществено, има само частна собственост! При демокрацията е така. Имаш свободата да пътуваш по света неограничено. Но не можеш да се разхождаш по някои места в собствената си страна. Частна собственост!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искате, свобода , демокрация, връщане на собствеността от ск апа нике *** ???! Хайде честито получихте я, но не вие а шайка разбойници. Защото вие не сте фактор, преди поне имаше базова сигурност, а и пътеки :D