"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия

Втора в класацията е Будапеща
6 авг 2024 11:00, Стела Стоянова
126
"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия
Снимка БГНЕС

Проучване показва, че София е най-добрият град за живеене след пенсиониране, пише "Форбс", цитиран от БНР.

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира изданието. И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред които средната цена на живота, необходимите спестявания и много други подробности.

За целта си Moneypenny е сравнила 50-те най-населени градове в Европейския съюз, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъп до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др.

Така на първо място в класацията за най-добро място за живеене след пенсиониране се оказва столицата на България София, посочва "Форбс".

Средната възраст за пенсиониране в София е по-ниска от другите градове в класацията. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето – минималните необходими за комфортен живот са 148 590 евро, като в други градове тази сума е двойна, че и повече, посочва изданието. Разбира се, класацията е ориентирана към европейските пенсионери и европейското ниво на доходи.

На второ място в класацията е Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"хора които имат някой скътан лев купуват и в апартамента никой не живее". Ще добавя, че не го дават под наем. Да знаете - такова нещо, за да си позволиш в Европа, трябва да си богат човек. При нас е сбъркана история. Същата работа с колите. Защо купуваме тараляници - защото всеки знае, че ГТП е менте и винаги ще го минеш. Ако трябва да минеш инстински ГТП, няма да си купиш 20 годишно АУДИ с голям дизелов мотор, понеже за го вкараш в ред за ГТП, ще дадеш хиляди EUR, a *** не обича да си плаща.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно. Жега, жега в центъра на София, оф оф оф
101
2
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
елемнтарна пропазападна и нео-косенрвативна пропаганда на ФОРБС тъй като нейният собственик е точно такъв - ултра десен консерватор богаташ . значи медията ще пише това което й каже той а не истината . същото е и с медиите на Пеевски - в Уикенд няма да ви кажат кой фалира КТБ и други такива нали се сещате ... изобщо богатите собственици на медиите ги взимат за да манипуилират обещественото мнение обикновено в тяхна полза ....нищо ново под слънцето !
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия у Форбс на какви гъби са, май кубенсис....да дойдат да ги настаним в някой от гоблинските квартали да им спрат часовниците
99
1
 
3
 
! Отговори
Баба Гицка преди 1 месец
Да, но зависи от пенсияата.
98
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалък опит да се поддържа измамния балон, наречен имотен пазар. Понеже всички тези апартаменти които се строят стоят празни, този имотен пазар в момента е на изкуствено дишане. Строи се, хора които имат някой скътан лев купуват и в апартамента никой не живее. За дяцата да има. То хубу ама, дяцата бягат от България или си купуват техни апартаменти. В момента в България има над половин милион вакантни апартаменти, които обаче са купени. Апартаменти има, хора няма.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Общия случай поликлините и болниците са печат за направление и касов апарат, когато го има. Лечението вече би било допълнение към бонус да си платиш скъпо, ако изобщо има бонус лечение.
96
6
 
7
 
! Отговори
Миро преди 1 месец
Ясно е, че никой от Форбс дори не е стъпвал в София, камо ли да е живял тук. Жалко. Имах добро мнение за изданието.
95
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е супер, може да иска поправка тука и там, но си е перфектно. Русофилите разбира се мразят България щото вече не е под руско робство, но това е разбираемо.
94
2
 
6
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Ако имаш апартамент и получаваш добра пенсия става!
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мале мале... Форбс да падне на нивото на София! Е това вече е дъно!
92
3
 
8
 
! Отговори
Мухахаха преди 1 месец
Форбс са шегаджии... Големи градове ВЪОБЩЕ не са удобни за живот след пенсия. Ако си кореняк софиянец със собствено и отдавна изплатено жилище и даваш под наем част от него, тогава е възможно да оцелееш в София на дъърти години. Ама тепърва да живееш там... Пенсията няма да ти стига да си позволиш нещо повече от кучешка колибка или парче картон под някой мост. Забравете ги тия. След пенсия единствено можеш да се преместиш някъде където е ПО-ЕВТИНО от там където си живял до сега...
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 90 Айде пак стигнахме до евтините тpoллски тактики да си измисляме лъжи за непознати хора, в жалък опит да излезем прави. Живея си в софия от малък.
90
9
 
1
 
! Отговори
до 89 преди 1 месец
До Анонименявно не живяееш в СФ защото което пише не е изобщо вярно !
89
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е смешно да идвам да чета коментарите на киселите потни чукове дето пишат тук. Каквато и да новината все ще го извъртят, колко е зле в България и колко е готино еди къде си другаде през призмата на собствения си тъжен и неудовлетворен мироглед. Станали са като някаква само-пишеща се пародия, особено като тръгнат да се пенявят от всяка добра новина за България. Малко е тъжно, но предимно смешно.
88
3
 
7
 
! Отговори
това си звучи като преди 1 месец
евреин-миньор...
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най хубавия град на старини да си счупиш крак на някоя разхлопана тротоарна плочка или да те сгази джигит на пътя
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно за пенсионер с това движение, няма никакво спокойствие, да отидеш до магазин си е цяло приключение, освен ако пенсионерите не ползват такси или собствена кола.А с това здравеопазване ако нямаш млад човек да те разкарва по болници и да ти търци място, недай Божи да си неподвижен и ще трябва да ти носи и носилката, да си намери приятели, и да купува бележки за кръводаряване от продавачите.Трябва и да се пазиш от поредното бездомно куче, а може и не бездомно, без каишка, ако не е на кеф
85
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля?? В гетото София и куче да вържеш няма да живее.........
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМА ВЕРНО ЛИ ШВАРЦИ,УИЛИСА И СТАЛОУНА ЩЕЛИ ДА СЕ МЕСТЯТ В СОФИЯ??!!!...