"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия

Втора в класацията е Будапеща
6 авг 2024 11:00, Стела Стоянова
126
"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия
Снимка БГНЕС

Проучване показва, че София е най-добрият град за живеене след пенсиониране, пише "Форбс", цитиран от БНР.

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира изданието. И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред които средната цена на живота, необходимите спестявания и много други подробности.

За целта си Moneypenny е сравнила 50-те най-населени градове в Европейския съюз, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъп до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др.

Така на първо място в класацията за най-добро място за живеене след пенсиониране се оказва столицата на България София, посочва "Форбс".

Средната възраст за пенсиониране в София е по-ниска от другите градове в класацията. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето – минималните необходими за комфортен живот са 148 590 евро, като в други градове тази сума е двойна, че и повече, посочва изданието. Разбира се, класацията е ориентирана към европейските пенсионери и европейското ниво на доходи.

На второ място в класацията е Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
качеството зависи от размера на пенсията
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защото имат собствено жилище, наемите поглъщат половината от доходите
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Форбс като приемем еврото да направят едно сравнение на пенсии и заплати къде сме спрямо другите в Европа, като сме в лева се доближаваме поне като цифри, после на половина.
80
1
 
8
 
! Отговори
инж ЧАЙКОВ С 380 000 преди 1 месец
ЛЕВА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА > ТОВА Е ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК В ЕКОЛОГИЧНОТО МИНИСТЕРСТВО > никъде по света не взимат такива заплати като в Софету
79
2
 
13
 
! Отговори
Упсььь... преди 1 месец
Наистина ли...? А стига бе...Брей...тцъ...тцъ...ВЪХьььь...ти да видиш....По публикацията работи: МИСИРКАТА ...Стела Стоянова...ГЛЮ...глю...глююю....
78
3
 
17
 
! Отговори
мдааа... преди 1 месец
Приказки и хуморески от Шехерезада.
77
2
 
17
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 1 месец
При минимална пенсия от 580,57 лв. ...тия нещо се бъзикат с нас!!!!
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заплата 1300 лв., с висше образование от СУ, квартира ли да плащам, да живея ли
75
1
 
12
 
! Отговори
?!?!?! преди 1 месец
Спокойно Рексииии, сега като влезем в Еврозоната и цените станат като в ЕС ще видим колко предпочитана дестинация ще сме за хората със средствата от чужбина включително за живот - да не почнат да се изселват и масово сега заселените тук чужденци :)
74
3
 
14
 
! Отговори
аууу 2 преди 1 месец
СФ се напълни с про2сти , алчни и нагли селянчета а всичко читаво се изнесе в чужбина ! те това стана последните години ...
73
8
 
3
 
! Отговори
3535 преди 1 месец
Ако статията беше, че София е най гадния град, всички които сега обяснявят колко е зле София щяха да я хвалят.
72
5
 
13
 
! Отговори
хехе 2 преди 1 месец
евтина про-западна пропаганда финансирана от Западни НПО-та ....простите хора ще се вържат обаче а те у нас са много за съжаление !
71
3
 
8
 
! Отговори
Анономен преди 1 месец
Мечтата на всяка провинциалистка...Ако може преди да се пенсионира с огромния си трудов стаж на уличница. :)
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Форбс нали е американски *** ? Я да ми покажат един американски пенсионер който си е купил да речем панелка за 200 000 евроа за да живее в София . Само един да покажат . Пенсионерите търсят спокойствие и по ниски цени а не София . То дори в цяла България няма нито един американски пенсионер . Освен това на американските пенсионери им трябва казино с ония машинки където залога е един цент и да тракат там . В САЩ така живееха пенсиите .
69
5
 
7
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
А казаха ли чий най-гнусната столица ф Европа?
68
3
 
18
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 месец
времената когато СФ беш хубав град за живеене и БГ беше хубава държава - отдавна отминаха !
67
5
 
23
 
! Отговори
Уляхте се преди 1 месец
Кристалинке Георгиева спри да шушкаш и поръчваш на Форбс абсурдни статии. Всички знаят истината каква е, а тя е само една - че София е един отвратителен грозен психoдиспансеp в който никой не иска да живее и е кистата на България, като единствената причина някой да е там е заради по-висок доход отколкото в по-малките градове на България.
66
4
 
22
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 месец
Не знам във Форбс какви наркотици смъркат, но да вземат да почерпят малко от тях. :) Това изобщо не е град, камо ли да става за живеене ... още преди да сме стигнали до най-добрия. :)
65
2
 
11
 
! Отговори
Радо преди 1 месец
Никога, като пенсионер не бих искал да живея в София. Мръсен, шумен и скъп град. Може би с добри болници, за друг позитив не се сещам.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея от Форбс не са си пили хапчетата явно за да напишат подобна глупост. Има уникални места по Гърция, по Испания, къде ли не, те за тая шахта София написали.