"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия

Втора в класацията е Будапеща
6 авг 2024 11:00, Стела Стоянова
126
"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия
Снимка БГНЕС

Проучване показва, че София е най-добрият град за живеене след пенсиониране, пише "Форбс", цитиран от БНР.

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира изданието. И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред които средната цена на живота, необходимите спестявания и много други подробности.

За целта си Moneypenny е сравнила 50-те най-населени градове в Европейския съюз, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъп до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др.

Така на първо място в класацията за най-добро място за живеене след пенсиониране се оказва столицата на България София, посочва "Форбс".

Средната възраст за пенсиониране в София е по-ниска от другите градове в класацията. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето – минималните необходими за комфортен живот са 148 590 евро, като в други градове тази сума е двойна, че и повече, посочва изданието. Разбира се, класацията е ориентирана към европейските пенсионери и европейското ниво на доходи.

На второ място в класацията е Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
16
 
! Отговори
Реконтра преди 1 месец
... стига да не е с български пенсии.
62
1
 
10
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Отлична реклама за градът на " селските тарикати " , на хората със селски и патриархален манталитети и на " децата на социализма " . Много точно попадение за реклама на този град , който и като добавка е столицата на държавата в която за 6-ти пореден път не може да се договорят политиците за съставяне на редовно правителство . Като "частен" пример са жителите на квартал"Обеля 2", които са най-активни със заплахите и системния и постоянен тормоз към самотните пенсионери и пенсионерки .
61
5
 
12
 
! Отговори
Въздуха преди 1 месец
През зимата въздуха в София е толкова мръсен колкото в бангладеш! Да ти е кеф да си дишкаш. Минава голф дизел с газова, след това интегрирания е запалил каквото му скимне. Строи се навсякъде и въздух не прониква. Подкупите под масата за строежите са ясни! Презастриха града, а П.Р.И.М.И.Т.И.В.Н.И.Я дава луди пари за панелка в Софето или "ново" строителство! Иначе оня от банкя каза, че е оставил София кукла
60
1
 
16
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
предимството на СФ беше че беше евтина дестинациия с хубава храна- това отдавна обаче не е така вече .... за съжаление всичко се разсипа от пишаман политици и алчни мутряги и олигарси ....с всичко читаво се изнесве от БГ отдавна !
59
2
 
10
 
! Отговори
Лошо! преди 1 месец
Кръстова вада, Малинова долина, Манастирски ливади. Има бол общежития за пенсионери от цели свят. Само не зная как ще ги поддържат здравно. Тук и младите *** без грижа.
58
4
 
10
 
! Отговори
Тодор преди 1 месец
Градовете по БГ морето са по-добра опция за пенсиониране, климатът е по-благ, зимите меки, летата на плаж. А София си е супер, бело или черно море са на 4 часа път, планините са най-хубави тук, има 4 сезона, не е както на Запад да нема лято, бил съм на много места, Будапеща е на хиляди км далеч от каквото и да било, да не говорим за другите.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
даже околомръсното не е цялото направено, за толкова години
56
1
 
3
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
*от'де, околовръсТно
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да разбирам, че герп са направили от София съвременен, чист и уреден град?... да, да ... ама не
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даваш 150 000 евро у Старческия дом - и доживот маджа и памперси :)))
53
1
 
8
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Като цяло човек се пита отиде им идват подобни глупости, но заради по-евтиното ще да е, няма заради какво друго....В Софето става за пенЦионер единствено от оня край на околовръсното, иначе вътре в столицата е брутално мръсно...и каквото подобно се сетите. Пенционерът живее ли в Драгалевци, Бояна, Банкя, Иваняне, Горна баня и т.н...там е идеално за него, но пък някои от споменатите нямат общо със столицата, въпреки, че се намират в покрайнините й....Това бих казал най-добър живот за пенсионер.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сигурно е най-добрия за западни пенсионери, за българските не вярвам
51
5
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Еми като кореняк жълтопавеещ шоп, мога смело да заява, че написаното в статията е абсурдно. Има райски места по средиземноморието! Трябва да си луд за да се забиеш на мръсен въздух, грубяни, кофти обслужване, порутен пейзаж и парижки цени :)
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То за това Кирчо избяга от хубава Канада и дойде барабар със жена си да живее в София.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тава някакъв пореден жалък опит за наливане на вода в мелницата на пропадащия имотен бизнес ли е? Понеже твърдението е повече от смехотворно. А както знаем, нашите платени писачи не са от умните и поръчките си изпълняват по възможно най-глупавия начин.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много си я харесват така столицата, като ***.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ Англия и Канада го решиха този проблем . Дават им само 250 - 300 долара от пенсията още толкова купони за храна и към 700 долара да си наемат малка квартира в малък град или каравана даже в САЩ а не им дават тези 1300 долара за да не отидат да живеят в България на евтино . Това ни го направиха нашите съюзници от САЩ Англия и Канада . Аз очаквам сега и Европа да направи като тях . На времето затова англичаните продадоха и си отидоха масово . По морето има по евтини места от София .
46
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
След десетилетие и повече на милиардни бюджети София си остава столица достойна по-скоро за Африка,отколкото за Европа.
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това "Форбс" новият "Стършел" ли е?
44
3
 
12
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Тези не знаят какво сполетя пенсиониран в САЩ професор върнал се в родната си София и срещнал улични кучета.