"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия

Втора в класацията е Будапеща
6 авг 2024 11:00, Стела Стоянова
126
"Форбс": София е най-добрият град за живот след пенсия
Снимка БГНЕС

Проучване показва, че София е най-добрият град за живеене след пенсиониране, пише "Форбс", цитиран от БНР.

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира изданието. И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред които средната цена на живота, необходимите спестявания и много други подробности.

За целта си Moneypenny е сравнила 50-те най-населени градове в Европейския съюз, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъп до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др.

Така на първо място в класацията за най-добро място за живеене след пенсиониране се оказва столицата на България София, посочва "Форбс".

Средната възраст за пенсиониране в София е по-ниска от другите градове в класацията. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето – минималните необходими за комфортен живот са 148 590 евро, като в други градове тази сума е двойна, че и повече, посочва изданието. Разбира се, класацията е ориентирана към европейските пенсионери и европейското ниво на доходи.

На второ място в класацията е Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големият виц. Тиядализнаят въобще къде сенамира тозиград, от който дори кореняците бягат, когато се пенсионират, стига да могат и да има къде. Въобще това Форбс е като Евровизия и Олимпиада с дGендъри - едно голямо нищо.
42
2
 
17
 
! Отговори
хахахахахахах преди 1 месец
Така е градът е изключително чист и подреден, а хората са невероятно възпитани и отзивчиви.
41
2
 
13
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Прав е бил Иванчо когато го питали какъв иска да стане-"Чужденец!"
40
1
 
14
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Достатъчно е да се прочете оригиналната статия, за да се разбере, че англичаните бягат от социализма и исляма в родината си, докарали ги до прага на бедността и несигурността.
39
1
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 1 месец
Изрично е казано, че се имат предвид "пенсионери, които искат да разтеглят спестяванията си във времето". Тоест, ако си спестил към 150 000 евро, те ще ти стигнат за охолен и удобен пенсионерски живот в София. Българи, работили в чужбина имат такива спестявания. От тях зависи дали ще си ги харчат за добър пенсионерски живот или ще ги инвестират в апартамент за внучето, или в хедж фонд, който може да донесе печалба, но може и да им глътне паричките и да ги остави с празни ръце.
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Форбс има хумористична секция? Не знаех.
37
18
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 месец
София е прекрасен град. Коментиращите по долу сигурно не са излизали от Люлин 5.
36
3
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Разбира се, че е най-добрият, защото за крадците в ЕС най-добрият пенсионер е умрелия пенсионер, а къде ще имаш по-добър шанс да умреш от гадния въздух, пепеляка, дизеляка още на първата зима? А ако не успееш, просто ще те сгазят мутрите без книжка на втората...
35
4
 
9
 
! Отговори
До Митака преди 1 месец
Защо? Зависи какъв квартал ще си избереш, каква улица и каква сграда. Има спокойни и приятни кътчета в София. Витоша е близо, има приятни заведения и културен живот. Пенсионерът, ако има достатъчно пари, не пътува с обществения транспорт и не се навира с автомобил в задръстените кръстовища в час пик, защото не е обвързан с работно време. С пари и добър лекар ще си осигуриш, и в супермаркетите няма да се блъскаш, защото има и такива онлайн, носят ти всичко до вратата на апартамента.
34
3
 
11
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
А казаха ли чий най-гнусната столица ф Европа?
33
3
 
8
 
! Отговори
Това като преди 1 месец
на Световната Банка включването ни в Списъкът на Богатите Държава - Ей, Чудеса Стават, по ЮдеюСемитски, Библейски Чудеса, от как Броиме Милиарди за Продукт на Чертежи, на Хартия, точно как ЮдеюСемитЛихварите го Обичат - Продукт - няма, Хартия - Има!!
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
минималните необходими за комфортен живот са 148 590 евро И ПОВЕЧЕ НЯМА КВО ДА ГОВОРИМ
31
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София си е супер, който я плюе дгд
30
7
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
Дрън-дрън, та пляс! Особено през зимата пенсионера може доволно да нагълта с фини прахови частици от отоплението с какво ли не, а през лятото с немитите улици и многобройните и безразборни строежи. Всички други предимства остават на заден план, защото човек диша ежеминутно и ежесекундно. Роден съм в столицата и все в нея съм живял. Имам още 3 г. до пенсия и след това се махам веднага. Мръсен и неуютен град, особено през зимата!Пенсионери, бягайте от София за да поживеет повечко годинки!
29
2
 
10
 
! Отговори
Като Гледам преди 1 месец
Всички Американски Милиардери имат по 100 имота в София
28
3
 
11
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 месец
ЧестнаЕврейска от Форбс!
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От "Форбс" дали знаят каква е средната пенсия на повечето български пенсионери? Иначе, за хора с пенсии, заработени в бяла държава, а също и за нашенските госпожи реститутки, както и за бивши големи шефове, София наистина е удобен град.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля? Хахахаха Звучи като виц.
25
1
 
11
 
! Отговори
Да..да преди 1 месец
Ама всеки, който е ходил в Букурещ знае, че е по-добър за живеене от София.
24
2
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 1 месец
След пенсия знаем какво следва и едва ли е живот... да не би да имате предвид за пенсионери? Само питам