Питбул без намордник нападна и уби померан в София

11-годишно дете разхождало агресивното животно
Обновена: 9 авг 2024 09:04 | 9 авг 2024 08:20, Анисия Иванова
143
Питбул без намордник нападна и уби померан в София
Снимка: Pixabay

11-годишно дете, оставено да разхожда питбул без намордник в София, загуби контрол над домашния си любимец и кучето нападна и уби померан.

Това се случва в Южния парк и като по чудо няма други пострадали от агресията на кучето, съобщава Нова тв.

Илиян Симеонов е собственик на починалото куче. Той разказа, че с бременната си съпруга разхождали домашния си любимец, когато към тях се затичал питбул без намордник и повод. Захапал померана им и му счупил гръбнака. Те успели да разтърват животните, но впоследствие разяреното животно отново захапало тяхното куче.

Семейството закарало раненото животно във ветеринарна клиника. Когато се върнали в парка, се оказало, че придружителят на кучето е дете. Майка му била във Виена, баща му в Перник, а вторият му баща бил собственик на питбула.

Михаил Мишев в станал свидетел на ужаса. Той разказа, че дори след намесата на полицията нямало институция, която да прибере агресивното животно. Детето пък споделило, че това нападение не било първо за питбула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: питбулнападениесофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
20
 
! Отговори
бай работник преди 1 месец
Време е да се освободи режима за продажба на огнестрелно оръжие,тогава да видитите каква веселба и купон ще настане по улиците.....
105
1
 
10
 
! Отговори
Самата истина преди 1 месец
Доста е вероятно да омъртвят питбула заради този инцидент, НО по-голямата вина носи собственика за начина, по който е дресиран този питбул. Това са кучета, които изискват отдаденост и стриктност при обучението им, а не някой австралопитек да го вземе и да не влага грам мисъл в развитието на кучето. Това не хамстер който да оставиш да прави каквото си иска. Аз съм имал 3 питбула за последните 20 години и нито един от тях дори не е израмжавал на други животни или хора. Правят път и на котките
104
3
 
14
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Питбулите са бойна порода кучета, за това са създадени и селектирани. И тъй като в БГ не се провеждат официално кучешки боеве, тази порода трябва да бъде унищожена. Ако е необходимо, заедно със собствениците на такива кучета. Твърде малко останахме българите, за да падаме жертва на изгъзици.
103
1
 
12
 
! Отговори
Втори померан преди 1 месец
убит от питбул за тая година. Това ще да е престъпление на расова основа! :D
102
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажа най-сетне ще видим осъден и наказан кучкар?
101
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Братя българи глупостта и простащината са ви присъщи. Това не е новина - това си става през ден в тази малка страна.
100
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от кучкари - това е парк, а не място за разхождане на кучета! С кучетата - на село! И на животните ще е по-добре, и на вас!
99
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Майка му била във Виена, баща му в Перник, а вторият му баща бил собственик на питбула. Евроатлантически ценности - майката шантонерка в чужбина, бащата алкохолик от Перник, а вторият му баща всъщност е сутеньор на майката!
98
1
 
19
 
! Отговори
Тафтолог преди 1 месец
Тия с питбулите са като тия с БМВ-тата! Рядко *** парчета, които избиват комплекси! Нормален човек ще си купи ли питбул или 20 годишно БМВ?!
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз предлагам следното - всеки собственик, чието куче нападне някого, да бъде вкаран в стая за 24 часа с друго куче на друг собственик, което също е нападнало някого. Нека се оправя с него.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кучкарски работи!
95
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Една лопата между ушите и проблема се решава.
94
0
 
15
 
! Отговори
да питам преди 1 месец
Къде се подава сигнал за куче, голямо , което го разхождат без намордник ежедневно ?
93
3
 
29
 
! Отговори
kukoto преди 1 месец
Такива породи трябва да бъдат забранени,както в много други цивилизовани страни.
92
3
 
29
 
! Отговори
Единственото логично преди 1 месец
Да съдят собственика на питбула , и питбула да бъде умъртвен, щом веднъж е убил може да го направи отново!
91
1
 
4
 
! Отговори
Социални служби преди 1 месец
Има хиляди безработни и неграмотни от малцинствата . Общината да ги задейства да разхождат кучетата на хората. С намордници и на каишка.
90
0
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Хубава държава - по улиците деца с питбули а у парламента прасюги без каишки
89
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има и едни супер смешни дето се изказват от последна инстанция,а колко знаят се вижда. КУЧЕТО живее в глутница.Навремето по дворове, с овце на полето и т.н. От около 50 г. се провежда един социален експеримент и се взимат селектирани за бой или лов на хищници породи да се гледат в панелки или 40-50 кв.Тук животното първо не се чувства добре, после няма глутница.Ако и собственика е смотан, той не показва че е алфа. Кучето няма респект. Справка - убитата във Варна в апартамента и от нейния питбул
88
2
 
22
 
! Отговори
Ro преди 1 месец
ГаNя не може и не бива да отглежда нещо, различно от картоф. Не важи само за питбули и прочее породи, а за абсолютно всяко животно - нямаме култура, нямаме емпатия, нямаме любов. Има комплекси и простотiя. Затова ще си останем миз3рно гето, което през 2024г. се разправя все още с бездомни кучета, нападения, изядени хора и животни.
87
0
 
33
 
! Отговори
Факти и хипотеза преди 1 месец
1. Поверили са куче-убиец на 11-годишно дете. 2. Не са сложили намордник на кучето. 3. Детето води кучето в парк, където играят доста деца, има и много бебета в колички. Жалко за померанчето, но КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ, АКО някое бебе в количка беше се разревало в момента, в който питбулът минава покрай него? И ако питбулът се беше стреснал и възприел ревящото същество като заплаха за живота си?