"Пирогов": Детето, прегазено от трактор, се подобрява

То пострада на плажа в Созопол
12 авг 2024 11:09, Инна Ангелова
22
"Пирогов": Детето, прегазено от трактор, се подобрява
Снимка: БГНЕС

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява. Информацията идва от болница “Пирогов”, където детето е оставено за лечение, съобщава БНР.

Преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момченцето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.

За 24 часа тогава бе задържан водачът на машината, образувано бе и досъдебно производство. Детето беше транспортирано със "Спартан" до София, за да може медиците от "Пирогов" да го спасят.

Парамедикът Румяна Вълчева и съпругът ѝ Кирил са били първите, които се отзовават на сигнала за драмата на плажа в Созопол.

"За три минути бяхме на плажа. Детето не беше контактно. Веднага, след като тръгнахме се обадих на РКЦ и поисках реанимационен екип да ни пресрещне. Нямаше възрастни с момченцето", разказа днес Румяна Вълчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: детеПироговлечение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо все още пише, че е "прегазено от.ърсктор на плажа" като още същият ден стана ясно че децата са се катерили по машината за обработка на плажа и едното е успяло да се качи на платформа и е паднало е барабана?Защо за родителите му се говори като за трети хора, че дошли за три минути и нямало възрастни с тях. И това стана ясно отдавна, че майката е лекарка. Защо шофьора е бил задържан? Деца под 12 год не се оставят без надзор по закон. Да затворят тея родители,щом незнаят
1
1
 
43
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
Детето не е прегазено от трактор! Детето се е качило на движещ се трактор и е паднало поради собствената си глупост. Не вменявайте вина на трактора, а на родителите и роднините, които са били с него.