Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София

Видеото втрещи социалните мрежи
13 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
103
Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София
Снимка МВР

Шофьор е заснет с балон, в който се предполага, че е имало пълен с райски газ на голямо кръстовище в София. Видеото се разпространява лавинообразно в социалните мрежи и предизвика възмущение у потребителите.

Разпространението на райски газ е абсолютно забранено, както и употребата му за всички под 18 години, както и продажбата му в заведения.

Но тест за райска газ няма. Така че при инцидента в София не може да бъде установено дали е използван. Видеото е получено в полицията.

„При употребата му следва замайване, промяна на сетивата, при каране на кола е много опасно, защото не се знае какво количество е вдишано и дали няма да последва загуба на съзнание. Човек става абсолютно неадекватен", заяви пред bTV биохимикът от БАН д-р Юлиян Караджов.

Той добави, че райският газ при дълга употреба изяжда витамин B12 от организма, което може да доведе до парализи, парези, може да последват и тежки увреждания.

„Райски газ допреди няколко години се използваше рядко в медицината или за забавление. А по 10 -20 пъти на ден да се употребява е много рисково", обясни още д-р Караджов.

Красимир Георгиев, който е председател на Асоциацията по квалификация на автомобилистите в България, коментира, че такъв водач е тотален екстремист.

„Когато полицаите спират водачи с 0,6 промила, те разбира се са опасни, но ще го изкараме рецидивист, не казвам, че е нормално, но е по-нормално от вдишване на райски газ, след което да се дрифти. Отделно трябва да се борим срещу опасното поведение на пътя като цяло", каза той пред бТВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
ЕБАЛСЪМВИ преди 1 месец
У П и 4 ките ВСИЧКИ МУТРИ ЧЕНГЕТА ДЕПУТАТИ И КОМУНИСТИ у тая *** Б а Н а Държава!
63
1
 
8
 
! Отговори
КУРВАБЪЛГАРИЯ преди 1 месец
НАЙ ПОМЯРСКАТА И НАЙ КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА!
62
0
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 месец
Тия *** Майни депутатите не сложиха райския газ в спри сака с забранени от закона наркотични вещества?!Щото пазят интересите на мафията не на народа!Народа трябва да влезне и да запали народното събрание следващия път като грасуват правителство сред изборите.
61
1
 
1
 
! Отговори
ДоминикКуредо преди 1 месец
65 Та пак с N2Oвъглероден оксид да пускат нитрата но това е само в бързи и яростни
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Райски газ се ползва за обогатяване на горивната смес. Много хора които се фенове на състезателните автомобили, преди време имаха бутилки с райски газ в автомобила. Веднъж си спомням как даваха по телевизията, че някъде били хванали някакъв с бутилки райски газ в колата. И веднага си стана ясно, че по принцип българите въобще не са запознати какво е райски газ и какви са приложенията му, а веднага побързаха да кажат "Този е лоооошшш!!!"
59
4
 
2
 
! Отговори
Горица Пожарева преди 1 месец
Едно време По комунизма лепилото си беше по чиста дрога от сегашните синтетични *** лу ци
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът може да е бил заварчик и да си е носил газ в балон за домашна заварка, хахахах!
57
4
 
3
 
! Отговори
Кале преди 1 месец
60 Може и лепило да е дишал
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щом е законно да ти вземат колата(което е незаконно) и да ти съсипят живота само за съмнение, че си пушил трева и то с тестове, които дават фалшиви положителни резултати от най-различни лекарства, защо райския газ не го третират по същия начин?...
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да е било хелий или въглероден двуокис. От къде знаете, че е райски газ?
54
4
 
3
 
! Отговори
До ДА ГОРИ ДАНО преди 1 месец
заминавай си за русия ве, България е прекрасна, но с некадърни и крадливи управници, заради тях ли да гори, да ти е... м..та
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герои на Свещенната Свинска Империя на Пеевски, Боко и Тошо, Свинският ви рай е пълен с крилати прасета! Можете даже да ядете свински крилца в ресторантите!
52
5
 
2
 
! Отговори
ДА ГОРИ ДАНО преди 1 месец
От Метирите края тая содомитска държава България по м ията на света!!!!!
51
2
 
2
 
! Отговори
Каква е тая Е бана преди 1 месец
Държава в която *** б Ана мутра Усташка пи4 ка от ДС фамилия или ченге ще застрашава живота на хората по пътищата с кола за над 200 000 лв.Купена с крадени пари!Вие сериозни ли сте!!!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Закриване на ДАНС преди 1 месец
МВР и всички недъгави български служби които служат на мафията!!!!!
49
3
 
1
 
! Отговори
Легализиране на преди 1 месец
Марихуаната!!!!Синовете на Янкошумкарските ДС бизнесмени са усташки пи4 ки!
48
1
 
7
 
! Отговори
ХиМлЕрА преди 1 месец
Искам да попитам Защо купихме Често нови BMWта на милювците след като мутри и синове на комунисти и ченгета разни безсмъртни и богопомазани карат скъпи коли с над 200 надрусани незнайно с какво и се засилват зад колите в лявата лента.Това трябва да бъде криминализирано като опит за убийство защото е точно такова!!!!И ще дойде време да хванеме калашниците и такива микроби ще умрът първи!!!!!Държавата извършва геноцид над етическите българи!!!!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе има алкаши, които си пият по кръстовищата на червено вие за райския газ се заядохте.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адски гла м народ тоз българският сам се затри погледнете комшиийте мавред бе ще оцелеят не по далеч комшийте вижте ще изпукате докрар шашкъне
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако беше си пръснал капки за нос, тоя щяха да го изкарат наркоман и веднага и щяха да му отнемат колата, но райски газ мооооже, държавния рекет е само за съмнения за канабис - този страшен наркотик, легален в целия бял свят