Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София

Видеото втрещи социалните мрежи
13 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
103
Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София
Снимка МВР

Шофьор е заснет с балон, в който се предполага, че е имало пълен с райски газ на голямо кръстовище в София. Видеото се разпространява лавинообразно в социалните мрежи и предизвика възмущение у потребителите.

Разпространението на райски газ е абсолютно забранено, както и употребата му за всички под 18 години, както и продажбата му в заведения.

Но тест за райска газ няма. Така че при инцидента в София не може да бъде установено дали е използван. Видеото е получено в полицията.

„При употребата му следва замайване, промяна на сетивата, при каране на кола е много опасно, защото не се знае какво количество е вдишано и дали няма да последва загуба на съзнание. Човек става абсолютно неадекватен", заяви пред bTV биохимикът от БАН д-р Юлиян Караджов.

Той добави, че райският газ при дълга употреба изяжда витамин B12 от организма, което може да доведе до парализи, парези, може да последват и тежки увреждания.

„Райски газ допреди няколко години се използваше рядко в медицината или за забавление. А по 10 -20 пъти на ден да се употребява е много рисково", обясни още д-р Караджов.

Красимир Георгиев, който е председател на Асоциацията по квалификация на автомобилистите в България, коментира, че такъв водач е тотален екстремист.

„Когато полицаите спират водачи с 0,6 промила, те разбира се са опасни, но ще го изкараме рецидивист, не казвам, че е нормално, но е по-нормално от вдишване на райски газ, след което да се дрифти. Отделно трябва да се борим срещу опасното поведение на пътя като цяло", каза той пред бТВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Да се друсаш с каквото и да е ,няма адекватно извинение,всеки сам си го причинява ,знаейки за последствията!Така,че правителство,семейство или каквото и да е друго нямат значение,информация има достатъчно какво причиняват упойващите вещества!
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е бизнесът на бъдещето! Все повече хора ще започват да вземат наркотици защото животът стана безсмислен. В следващите години ще има огромно търсене за нови дизайнерски синтетични наркотици които не ги ловят никакви тестове. Пазарът е огромен. Който успее да измисли такива и да ги пусне на пазара ще стане милиардер.
42
0
 
0
 
! Отговори
Орландо Блум преди 1 месец
До ФернандоМагеланВсе повече го мисля това и ми се струва единственият начин да се оправи тая *** и да ни стегнат да работим и да престанем да бъдем такива селски тарикати и ***.
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В умираща държава какво да правят децата. Естествено че ще се друсат. Нямат друг избор. Животът им тук няма смисъл но поне докато са живи трябва да притъпяват болката и страданието по някакъв начин. Времената се менят, но България винаги си остава същото нещастно място с нещастни хора без смисъл в живота.
40
0
 
6
 
! Отговори
До ФернандоМагелан преди 1 месец
най-добре над НС да падне астероид, че няма оттърване от тия бездарни и крадливи политици, народа какво е виновен
39
2
 
5
 
! Отговори
ФернандоМагелан преди 1 месец
Или чужда армия да влезе и да окупира България.Под чужда власт на нормални хора ще се оправи тази Ченгесаро мутренска Комунисто содомитска корумпирана ГанYOнска се п тична яма наречена република България.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да му отнемат колата и апартамента веднага, за други методи не са чували в Бг, само рекет ще ги оправи наркоманчетата, как не са се сетили на запад?....
37
1
 
4
 
! Отговори
ФернандоМагелан преди 1 месец
Най добре е над България да падне астероид.
36
0
 
11
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 месец
Иначе на трети ден след канабис ти взимат колата. А тия с БМВ дето хвърчат с 200 по Тракия и присветкат и натискат да минават през теб полицията не ги отразява. А уж им купиха БМВ-та да ги гонят
35
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Абе тоя какво се друса с тоя райски газ, да си купи две двулитровки студени бирички, ще се надруса много по-добре !!!!!!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гламав народ българският ееей гламав взе всико пошло и еди отско от запада и сам се унищожи от г ъ л мотия на що другите съседи не дса такиеа странно
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми незнам защо МВР не сваля регистрации и не отнема книжки при положение, че съставките на райския газ са забранени след употреба да се шофира, тъй като им спира кръвообръщението нищо, че не отчита на дръгчек, ама от шубе КАТ не предприемат мерки...
32
3
 
3
 
! Отговори
Емили Тротинетката преди 1 месец
Боже колко е атлантическо дишай народе дишай докато литнеш в небето
31
0
 
6
 
! Отговори
ДълбокатаДържава преди 1 месец
Политическата мафия печели от райски газ от синтетична дрога и от менте алкохол от всичко и чакайте българските политици които са лобистите на мафията и правят закони в нейна полза и за бизнесите и да ви реши проблемите ме сте едно про с то и недъгаво общество болно от аутизъм.
30
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Няма кой да дойде по морето да види как се разпространяват спокойно тези балони !
29
0
 
1
 
! Отговори
Lord Burberry преди 1 месец
13 Все едно описваш българската действителност
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека дишат мощно.Това е чудесен начин да се провери дали конкретната субстанция е вредна.Всяка вечер около блокът в който живея се събират наркомани и клошари.Изглежда са в близки роднински отношения с кваеталното РПУ защото въпреки подадените многобройни сигнали нищо не им правят дори не ги проверяват за лични карти и наркотици. Всяка вечер -крясъци отпадъци и свинщина. Обачее ако верно се парализират и станат инвалиди от много газ и друсане тогава би било перфектно.Ще спрат да крещят .
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До къде я докарахме, човек вече един балон не може да надуе за детето си, ще го изкарат наркоман....
26
0
 
6
 
! Отговори
EnzoFerrary преди 1 месец
Аз съм го виждал младият джен Дър с скъпия джип Ауди който се беше обърнал на тангентата по таван и всичко наоколо беше в разпиляна флакончета от райски газ
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добро утро. Всеки се друса докато шофира! Докато не се приемат клипчетата за доказателство, ще е така. Пълним социалните мрежи и Ютуб с тях и какво от това? Естествено, че на никой не му стиска да подаде жалба с клипчето, като по този начин няма да е анонимен...