Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София

Видеото втрещи социалните мрежи
13 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
103
Шофьор е заснет да се друса с райски газ на кръстовище в София
Снимка МВР

Шофьор е заснет с балон, в който се предполага, че е имало пълен с райски газ на голямо кръстовище в София. Видеото се разпространява лавинообразно в социалните мрежи и предизвика възмущение у потребителите.

Разпространението на райски газ е абсолютно забранено, както и употребата му за всички под 18 години, както и продажбата му в заведения.

Но тест за райска газ няма. Така че при инцидента в София не може да бъде установено дали е използван. Видеото е получено в полицията.

„При употребата му следва замайване, промяна на сетивата, при каране на кола е много опасно, защото не се знае какво количество е вдишано и дали няма да последва загуба на съзнание. Човек става абсолютно неадекватен", заяви пред bTV биохимикът от БАН д-р Юлиян Караджов.

Той добави, че райският газ при дълга употреба изяжда витамин B12 от организма, което може да доведе до парализи, парези, може да последват и тежки увреждания.

„Райски газ допреди няколко години се използваше рядко в медицината или за забавление. А по 10 -20 пъти на ден да се употребява е много рисково", обясни още д-р Караджов.

Красимир Георгиев, който е председател на Асоциацията по квалификация на автомобилистите в България, коментира, че такъв водач е тотален екстремист.

„Когато полицаите спират водачи с 0,6 промила, те разбира се са опасни, но ще го изкараме рецидивист, не казвам, че е нормално, но е по-нормално от вдишване на райски газ, след което да се дрифти. Отделно трябва да се борим срещу опасното поведение на пътя като цяло", каза той пред бТВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Forza Italia преди 1 месец
Аз съм виждал много такива по студентски от тия с скъпите коли кокто и да си чертаят в колата и да си шмъркат на сфетофара.Сега някой ще попита защо не звънна на полицията?Стига глупости МВР е ОПГ!
23
0
 
0
 
! Отговори
До ХМ преди 1 месец
И този плешив брадат супермен какво работи ? Стои по светофарите и раздава лично правосъдие.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Било забранено хайде бе??? Отидете на слънчака по центара пред хотел кубан хората си стоят с ботилките под ръка в другата ти мятка балончето куките си минават и нищо не виждат явно то не е райски газ а хелий....или имат чадър тези който предлагат?? нее то в БГ няма такива неща закона се спазва навсякъде...
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми тя полицията пази всички дилъри, кво пищите.
20
6
 
0
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
В Русия не дишат райски газ, там директно вземат хероин и "крокодил" и пият спирт. Напишете моля ви в гугъл "крокодил дрога".
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Демокрацията ли е виновна? Я, пак? Пробвай райски газ в щатите! ".............4 юни 2024г.; двама тийнейджъри загинаха в автомобилна катастрофа в Плея Дел Рей (Лос Анджелис) причинена от шофьор употребил райски газ.
18
1
 
2
 
! Отговори
Разпоредба преди 1 месец
в Закона за отнемане на правото да шофира за цял живот. Без право на замяна.
17
1
 
1
 
! Отговори
Измет преди 1 месец
***
16
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Трябва да си купя танк. Писна ми от недоразумения на природата по пътищата.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 17,Демокрацията ли е виновна? Я, пак? Пробвай райски газ в щатите! И нека не обвиняваме полицията, онези в парламента са сложили такива "наказания", че и да ги хващат и да ги засрамват по медиите, все тая.
14
7
 
7
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Има късмет , че е на кръстовище в София , а не в някой град в Анадола , че тогава няма кой да го остави сам да се друса ! На секундата някой як брадат анадолец , изпотен и с бръсната глава ,ще го друса до несвяст ! Има и бонус - през това време "кълбенцата" ще му станат четири ...
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100% е пп-дб, може даже и ай-ти. Те тия са раждани от мъжко dyпе.
12
23
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
Боли от истината, но това са ценностите на модерна Русия, там децата на олигарсите се друсат и правят какво си искат, там руската мафия управлява канли за разпространение на наркоци по цял свят, там ако имаш пари си Бог.
11
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Всичко това идва от "братската" ви Русия."........Всичко това идва от запад. Там вече няколко години се диша райски газ на поразия, и до такава степен е плъзнало сред шофьорите, че наскоро белгийски депутат призова спешно да се създадат дрегери за райски газ.
10
3
 
11
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 месец
дайте ни го в затвора, 6-то крило при бай Ставри, да "подрифтим" с него - ще му пратим душата в рая - хем душата в рая, хем отзад докрая
9
15
 
1
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Е те откъде са сигурни, че е райски газ. Може да организира детско парти и да закъснява и да надува балоните в колата.
8
1
 
7
 
! Отговори
И сега кво преди 1 месец
Потупваме по рамото, служи за добър пример и да кара така поне докато не убие някой, а после още по - голяма грижа от обществото ще получи
7
29
 
11
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
Гледах клипчето, едно здравичко момче очевидно почитател на мутроидеолгоията и мафията. И сега до всички ония възрастни хора, които възхваляват Русия, мафията в България е по пример на мафията в Русия, няма нищо евроатлантическо и про западно в това да искаш да си мафиот и мутра. Всичко това идва от "братската" ви Русия.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къдя е видеото
5
1
 
16
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
доста по веригата прибират добри пари от този райски газ. Щом години наред на всички нива на институциите отказват да го признаят за ракотично вещество. А докато това не се случи, така ще е!