България в Деня на Съединението: Да сме единни и да знаем историята си

Жители и гости на столицата положиха цветя в мавзолея-костница на Александър Батенберг
Обновена: 6 сеп 2024 19:48 | 6 сеп 2024 19:44, Анисия Иванова
83

България чества днес Деня на Съединението. Людмила Грибнева посети мавзолея-костница на Александър Батенберг в София с трите си деца, за да почете паметта на всички българи. Казва, че историята трябва да се познава и уважава.

"Без да знаем историята си ние няма как да оценим това, което се е случвало досега, това което са постигнали нашите предци, няма как да оценим държавата, в която живеем", каза майката.

"Трябва да сме единни, но за съжаление не сме, което в Деня на Съединението не е добре за нас като народ и нация", допълни Диана Маринова.

Разединение в страната ни вижда и 91-годишният Костадин, който познава няколко режима, редица промени и политически вихрушки.

"Някои казват, че лесно страната е отвоювалата тази свобода, но не е така. Нашият градеж е бил толкова силен и могъщ, в днешно време тези неща се потулват", допълни Костадин Исперинов.

За да почетат празника пред мавзолея на Батенберг, дойдоха деца и възрастни. Честванията започнаха с марш на Националната гвардейска част. А кметът на столицата Васил Терзиев откри тържествената церемония.

"Този ден идва да ни припомни, че свободата ни не е даденост, че няма малки и големи народи, когато става въпрос за национални интереси, че общественото добруване е възможно само когато включва всички и че колкото и невъзможна да изглежда една национална мечта, когато хората вярват в нея, тя става реалност", заяви кметът Терзиев.

Граждани, обществени лица и гости на столицата положиха цветя и венци в памет на всички, дали своя принос и дело за Обединена България.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: СъединениеBulgaria ON AIR
Още от София
Без синя и зелена зони през празничните дни в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Поздрав с преди 1 седмица
Азис и Тони Стораро
35
0
 
5
 
! Отговори
ZOV преди 1 седмица
И аз искам да се съединя с кесията на Шиши,кюлчетата на Боку,любовницата на Киро! Да,ама те не искат,как тогава България да бъде единна?
34
0
 
2
 
! Отговори
Курвисия преди 1 седмица
Той не е като теб всяка го гони щото има милиони
33
0
 
6
 
! Отговори
Символист преди 1 седмица
Всеки българин разбира съединението по различен начин. Примерно Буци иска да се съединява с необятно количество кюлчета и пачки,Киро иска да се съединява с Лена,Сокола пък Росенец,Шиши с Главния прокурор... Само българите трябва да сме обединени в това да работим за без пари на няколко места,докато станем на 65 години и ритнем попа в кесията! Ако всичко това е на 100% изпълнено,според нашите управници,България е обединена и просперираща държава Ха ха ха...
32
0
 
5
 
! Отговори
Силен преди 1 седмица
Вие във Властта единни ли сте, всеки краде хиляди партии се навъдиха даже ДПС 123 456 самата партия не е единна смятай за друга партия а смятай всичките дето са на хранилка не могат да се разберат кой да *** първи от хранилката. Покажете пример, нека се види че има 2 партий или една партия няма нужда от 563 партии - вие единни ли сте?!?
31
1
 
8
 
! Отговори
По важно от преди 1 седмица
Съединението е какво ядът политиците че са толко дебели
30
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Какво значи единни? Според Боко,Шиши и Простака те да си крадят,а ние да мълчим и бачкаме! Да,ама не! Аз не съм съгласен и докато не влязат в затвора,единен български народ няма да има! Той и Трактора искаше да ,,едини" политиците,ама виж кво стана с него! Това чака и другите ни единители- политици,лабаво няма да има!
29
2
 
5
 
! Отговори
Too much info преди 1 седмица
Б1лгария е старчески дом за мутри ченгесари и Д1рти комунисти.Тотална мизерия!ОВО Йе Стандарт.
28
6
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 седмица
Признавам само съединението с Османската империя. После е разсъединяване
27
1
 
9
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Да най единния народ сме,събираме капачки за линейки и медицинско оборудване за спасяване на животи,правим българската Коледа събираме пари за нуждаещи се деца,правим кампании за деца на загинали полицаи,Ами на загинали работници и всякакви хора други за тях геноцид.Най тъпия народ сме кухи като хралупи крадем се и питаме за още от същото.Толкова сме единни,че оставихме 50 семейства да разграбят и разпродадат държавата и от там 9 милиона да духат попарата.
26
3
 
6
 
! Отговори
Без авантаЖ преди 1 седмица
Единни ще бъдем,когато Мутрата,Сокола,Шишко и Простото отговарят пред Темида! Ефективни присъди,конфискация на имуществото и публично достояние на делата им! Дотогава никакво единение и пълен съпорт за Путин и Русия! Писна ни от англо саксонския чадър разпнат над нашите ,,политици"!
25
0
 
5
 
! Отговори
Абе под турско преди 1 седмица
Робство си беше екстра само 10% данък сега е над 30.
24
1
 
7
 
! Отговори
Titi преди 1 седмица
От 1989 година, България не е била никога преди това толкова разединена. Всеки сам се спасява.
23
1
 
6
 
! Отговори
Големо Съеденение преди 1 седмица
Държавата гледа на безработните като на врагове причислява ги към про с титутките и просаците по закон тоес че под лежът на глоба за безделничество нищо че безработицата е страшна и данните са манипулирани!!!5% КурБайИване!
22
3
 
3
 
! Отговори
Басс мечо Басс преди 1 седмица
27 Щеше да е екстра
21
5
 
6
 
! Отговори
A1 преди 1 седмица
Ако нашите руски братя не бяха преминали Дунава при Свищов преди 147 сега щяхме да сме на петъчна молитва в джамията!
20
1
 
7
 
! Отговори
Етнически българин преди 1 седмица
Кво ме занимавате с помярската си история ами бъдещето?!!!Клошарско!!!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То само с една история не става. Един народ трябва да има и бъдеще, а българският няма такова. Благодарение на ДС и мафията. Останаха олигарсите в държавата и калинки , които всеки ден напомнят на останалата шепа овце, че са имали велика история и били от велика държава, докато продължават да ги стрижат и щавят!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 17, поредният чуждопоклонник
17
1
 
2
 
! Отговори
Кирякос Натопурдакис преди 1 седмица
Спартак Варна ги шие гръка